Plíšková v Tokiu odvracela dva mečboly a vyhrála další bitvu, Strýcová proti Ósakaové nepřekvapila

21. 9. 2018, 07:54
Aktuality 26
WTA TOKIO - Karolína Plíšková v Tokiu vyhrála další třísetovou bitvu. Američanku Alison Riskeovou dnes udolala navzdory tomu, že ve třetím setu prohrávala 2-4 a za stavu 5-6 čelila dvěma mečbolům při podání soupeřky. Barbora Strýcová naopak neuspěla, když prohrála souboj s favorizovanou vítězkou letošního US Open Naomi Ósakaovou.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková má v Tokiu za sebou dvě úspěšné třísetové bitvy, v nichž na kurtu strávila dohromady 5 hodin. Pokaždé přitom prokázala nejen fyzickou, ale i psychickou odolnost.

Ve středu šestadvacetiletá rodačka z Loun udolala Australanku Darju Gavrilovovou, přestože ve třetím setu prohrávala 1-4. A dnes Američanku Alison Riskeovou porazila poté, co vývoj rozhodující sady otočila ze stavu 2-4 a v dvanáctém gamu odvrátila při podání soupeřky dva mečboly. 

Svěřenkyně Rennae Stubbsové a Conchity Martínezové vstoupila do dnešního utkání prohraným servisem, ale pak získala šest gamů v řadě a ujala se vedení. Ve druhém dějství dotáhla manko brejku, ale třetímu setu se stejně nevyhnula. 

A měla v něm namále. Ve čtvrté hře přišla o podání a prohrávala 2-4. Pak otočila na 5-4, ale po svém čtvrtém prohraném servisu byla za stavu 5-6 a 15-40 dvakrát jeden míček od porážky.

Riskeová ale světovou osmičku nedorazila. Při prvním mečbolu zahrála do sítě, podruhé poslala míček do autu. Dvojchybou pak nabídla Plíškové brejkbol a česká tenistka ho i díky prasátku využila. Následný druhý tie-break utkání už zvládla.


"Je to pro mě velmi důležitá výhra," řekla na kurtu Plíšková, která bojuje o Turnaj mistryň. "Ona byla asi o kousek lepší, ale dokázala jsem to nějak vybojovat. Při mečbolech je každý trochu nervózní a dala jsem dobrý return. A měla jsem dneska i docela štěstí, párkrát mi pomohla páska," přiznala Plíšková, jež se do semifinále v Tokiu dostala poprvé.

"Jsem ráda, protože Tokio i Japonsko se mi líbí. Pomohlo mi, že se hraje na novém stadionu, který mi více vyhovuje," řekla Plíšková, která si k výhře nad Riskeovou pomohla deseti esy a pátý rok po sobě tak v sezoně překoná hranici tří stovek es.

V semifinále je potřetí v sezoně a poprvé od poloviny dubna. O druhé letošní finále si šampionka ze Stuttgartu zahraje s Donnou Vekičovou, s níž má vyrovnanou bilanci. Chorvatská tenistka po Stephensové a Kontaové vyřadila po výhře 6-3 6-4 i nasazenou dvojku Caroline Garciaovou a na turnaji ještě neztratila set.

Karolína Plíšková

Barbora Strýcová končí v Tokiu stejně jako loni ve čtvrtfinále. Dvaatřicetiletá Češka nestačila 3-6 4-6 na čerstvou vítězku US Open Naomi Ósakaovou.

V úvodní sadě prohrávala rodačka z Plzně 1-4, ale ztracený servis si dokázala vzít zpět. Skóre však srovnat nezvládla a Japonka úvodní dějství suverénně dopodávala.

Druhý set rozhodl jediný brejk, který si Ósakaová připsala po skončení pátého gamu. Strýcová poté s favoritkou držela krok, ovšem manko brejku se jí smazat nepodařilo.

Ósakaová vyhrála už 9 zápasů v řadě. Po senzačním triumfu na US Open, kde ve finále porazila Serenu Williamsovou, smetla na domácí halové akci Slovenku Cibulkovou a set neztratila ani se Strýcovou.

Domácí hvězda bude zítra usilovat o své třetí letošní finále proti Camile Giorgiové. Oba předchozí souboje o titul (Indian Wells a US Open) zvládla. Italka mezi nejlepší kvarteto postoupila po skreči Viktorie Azarenková, která kvůli zranění za stavu 3-5 utkání vzdala.

Maximem Strýcové tak stále zůstává jediné letošní semifinále z Birminghamu. Česká tenistka si po dnešním neúspěchu v singlu spravila chuť ve čtyřhře. Po boku krajanky Andrey Sestini Hlaváčkové porazila 6-3 7-5 dvojici Raquel Atawová, Anna-Lena Grönefeldová. O svůj druhý společný titul si české duo zahraje s domácím týmem Katóová, Ninomijaová.

• WTA PREMIER TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 799.000 dolarů
páteční výsledky (21. 09. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kar. Plíšková (4-ČR) - Riskeová (USA) 6-1 6-7(5) 7-6(4)
Ósakaová (3-Jap.) - Strýcová (8-ČR) 6-3 6-4
Vekičová (Chorv.) - Garciaová (2-Fr.) 6-3 6-4
Giorgiová (It.) - Azarenková (Běl.) 5-3 / skreč
• Čtyřhra - semifinále •
Sestini Hlaváčková/Strýcová (1-ČR) - Atawová/Grönefeldová (4-USA/Něm.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

26
Přidat komentář
Frick
Mezi její záliby patří cestování, pejsek a kradení manželů a nápisů.

https://www.facebook.com/safarovalucie/photos/a.452843968113759/2068839556514184/?type=3&theater
Reagovat
ivecka
Vy se s těma sračkama tady musíte ohánět pořád, že? I když je to článek o Karolíně. Kupte si Blesk a neopruzujte.
Reagovat
com
tak Karolina opet prvni zapas, takze zase neuvidim :/ ale Vekic musis dat :)
Reagovat
Frick
https://www.reflex.cz/clanek/komentare/90019/cesky-slavik-po-skandalech-docvrlikal-fanklub-lucinky-vondrackove-zaplace.html
Reagovat
peggy
Karolino a nyni az do finale!!!
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Fandina
Na O TV Tenis teĎ opakují záznam Kája Riske a Káji táta jí při poradě na kurtu říkal Kájíku. To se mi líbilo :-)).
Reagovat
blixa
Můžeme ti říkat Fandíku ? ;-) :D
Reagovat
Fandina
:-)) klidně. Ale faktem je, že já mám tyhle zdrovnělinky ráda, takže se mi líbí, že nejsem sama, kdo je užívá. Samozřejmě jen někdy a na někoho. Na toho, koho mám vztek, tomu to říkat nebudu. :-))
Reagovat
Fandina
zdrobnělinky
Reagovat
tommr
si po vyřazení v singlu spravila chut aspoň v deblu. Spolu s Andreou Hlaváčkovou porazily přímý konkurentky v boji o TM Atawo/Groenefeld a jsou tak k TM zase o kousek blíž. Ve druhým setu při tom předvedly velkej obrat z 2:5 na 7:5 ...
Reagovat
blixa
Prdelka moje ve třicítce ! Sice po skreči ale co už ;-) :D
Reagovat
Dobry-den
Kája a bojovat? Vážně? Kde se to v ní bere? :-)

Zápas jsem bohužel neviděl, ale i tak gratulka.
Reagovat
blixa
Kájo, Kájo. Je pěkné že se rveš, ale potkáš se ještě někdy s paní Formou ? Už si ani nepamatuju, kdy jste se vy dvě spolu naposledy sešly. Někde je nějaká chyba ale kde ? Z mého laického pohledu bych tipoval kondiční přípravu, která spíš ničí než pomáhá. Ale čert ví ...
Reagovat
Pavlis
Donně Vekič opět gratuluji k cennému skalpu. Abych upřesnil. je super, že žebříčkově hůře postavené hráčky najednou poráží tyhle velký kalibry. Ale nyní to nesleduji, to bude peklo příští týden. Škoda Riske, neproměněnej mečbol musí mrzet o to víc.
Reagovat
EllNino
Pěkný skalp a hlavně první skalp hráčky top 10, dneska jí nedala šanci ... moc pěkný výsledek, ona to v sobě má, jen si musí věřit ... připomíná mi Lucku Hradeckou :)
Reagovat
EllNino
Jaký to rozdíl oproti sestře :)

Ale Donnu už myslím neporazí ... ta tu hraje ve velký pohodě :) Stephens, Konta, García žádný problém :)
Reagovat
tommr
s Vekicovou bude mít Karolína velký problémy. Pokud by obě hrály tak jako doposud tak je vítězka jasná a Karolína to nebude. Třeba se ale Karolína hecne a překvapí ... :)
Reagovat
turista
Karolíno, sejmi ji zítra!
Reagovat
d@ve
Zase když půjdou do třetího setu, tak by to mohla Karolína otočit.. :)
Reagovat
Kytka
Tak tohle přesně mně napadlo. Kristýna má mečboly a prohraje, Karolína odvrací mečboly a vyhraje. V tom je ten rozdíl a proto je každá na žebříčku tam, kde je.
Reagovat
Fransoas
Je to naprosto úžasný. S velkým štěstím a velkou bojovností jí patří toto výtězství. Doměnka, že ta Riskeová bude hrát jako o " život " se mi potvrdila. Byla to určitě obrovská bitva se šťastným koncem.Gratulace.
Reagovat
EllNino
.... 'výtězství' a 'doměnka' fakt ne :) .... jinak souhlas
Reagovat
Fandina
gratulka. Otočila ve třetím a v tb byla lepší. Pěkně. Pojď!
Reagovat
tommr
opět vyhrála už téměř ztracenej zápas díky bojovnosti a pevným nervům v závěru utkání. Riskeová jí ovšem pomohla ještě víc než Gavrilovová ?
Karolína přitom dnešní zápas začla velmi dobře a v prvním setu byla jasně lepší. Od druhého setu se ovšem její hra začla postupně zhoršovat a houževnatá soupeřka se naopak začla lepšit. Mám podezření, že za špatnými výkony Karolíny vězí nedostatečná fyzička, protože od druhého setu se její pohyb zřetelně zhoršil a po delších výměnách sotva popadala dech. O to obdivuhodnější ale je, že vydržela bojovat až do konce a labilní soupeřku donutila v závěru k chybám ...
Reagovat
Fandina
Labilni moc nebyla, sice neproměnila dva mb, ale to na tom jsou obě stejně. Kája ten třetí ano. Je to šikulinka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist