Plíšková v Tokiu vydřela postup přes Gavrilovovou

19. 9. 2018, 06:40
Aktuality 25
WTA TOKIO - Karolína Plíšková vyhrála s Darjou Gavrilovovou i čtvrtý vzájemný souboj a v Tokiu pomstila vyřazení své sestry. Proti Australance se však nečekaně nadřela. Česká tenistka zvítězila až po téměř dvou a půl hodinách boje, když vývoj třetího setu otočila ze stavu 1-4. Ve čtvrtfinále se střetne s Američankou Riskeovou
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková si dala po čtvrtfinále na US Open dvoutýdenní pauzu a svou asijskou pouť zahájila na halovém podniku WTA Premier v Tokiu. Coby nasazená čtyřka měla v prvním kole volný los a v dnešním souboji o čtvrtfinále s Darjou Gavrilovovou zvítězila 4-6 6-4 6-4 a Australanku porazila i počtvrté, přičemž pomstila svou sestru Kristýnu, kterou Gavrilovová vyřadila v prvním kole.

Česká favoritka vstoupila do utkání výborně. Za stavu 4-1 měla v zádech vedení o dva brejky, jenže v následujících pěti gamech uhrála jen sedm fiftýnů a poprvé s Australankou ztratila set.

Ve druhé sadě si Plíšková suverénně držela servis a díky brejku z páté hry stav utkání vyrovnala. V rozhodujícím dějství měla namále, když prohrávala už 1-4. Tentokrát ale pět gamů v řadě ovládla česká tenistka a po téměř dvouapůlhodinovém boji mohla slavit postup.

"Bylo to velmi těžké utkání. Začala jsem dobře, ovšem pak jsem udělala několik hloupých chyb, takže na třetí set vůbec nemuselo dojít. Jsem ráda, že jsem bojovala a rozhodující set otočila. Mohla jsem hrát lépe, ale na první zápas to nebylo špatný.

O své premiérové semifinále v Tokiu bude Plíšková usilovat proti kvalifikantce Alison Riskeové, s níž poslední tři souboje vyhrála. Američanka nečekaně za hodinu hry smetla 6-1 6-2 Garbiñe Muguruzaovou.

Anastasia Pavljučenkovová loňskou finálovou účast na turnaji WTA Premier v Tokiu neobhájí. Ruská hráčka ve druhém kole nestačila 4-6 6-2 5-7 na světovou čtyřku Caroline Garciaovou, přestože disponovala třemi mečboly. Francouzku ve čtvrtfinále čeká Donna Vekičová, nebo Johanna Kontaová.

Naomi Ósakaová na domácím turnaji úspěšně navázala na triumf z letošního US Open. Dvacetiletá Japonka ve druhém kole smetla 6-2 6-1 Dominiku Cibulkovou. Ve čtvrtfinále se utká s Anett Kontaveitovou, nebo Barborou Strýcovou, které budou hrát zítra.

• WTA PREMIER TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 799.000 dolarů
středeční výsledky (19. 09. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (4-ČR) - Gavrilovová (Austr.) 4-6 6-4 6-4
Garciaová (2-Fr.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-4 2-6 7-5
Ósakaová (3-Jap.) - Cibulková (SR) 6-2 6-1
Riskeová (USA) - Muguruzaová (6-Šp.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

25
Přidat komentář
dadaft
Nasťa je taky slušná psychoška - měla tři mečboly ale nakonec to ukončila dvojchybou.
Reagovat
Fandina
To ano, ale je potřeba říci, že obě, ona i Garcia se přetahovaly ve třech setech. Klidně to mohlo být obráceně.
Reagovat
EllNino
no hruza, loni to vypadalo tak nadějně, že by se mohla výsledkově i herně stabilizovat, ale letos je to prostě těžká bída a padá a padá
Reagovat
blixa
Nebrečte. Co mám říkat já. Kája bída, koťátko katastrofa ... :(((
Reagovat
Kytka
Mugu taky poslední dobou nic moc nehraje. A Kája nahoru dolů. Příští soupeřka Káji je dost nepříjemná. No snad to Kája zvládne.
Reagovat
Fandina
Pokud Kája dál postoupí, tak by mohla být v race 8. Vím, nic to neznamená, ale přece.

https://live-tennis.eu/en/wta-race
Reagovat
Fransoas
Je škoda, že naše nadějný i zkušený hráčky když mají dobře rozehraný zápas tak se to zvrtne a potom se případně musí vyvinout velké úsilí, aby se to dalo otočit. Týká se to i Karolíny Plíškové. Někdy třeba i dva míčky mohou měnit ráz zápasu. Oceňuji na druhou stranu bojovnost Karolíny, že se jí to podařilo otočit.
Reagovat
Grape
Tohle ale platí pro 90% WTA. Naše hráčky jen logicky víc sledujeme, proto se nám zdá, že se jim to stává víc.
Reagovat
dadaft
Momentálně na to koukám a Karolína právě prohrává ve třetím 1:4, dělá chyby popřípadě si ji Gavrilova vodí po kurtu a Karolína při tom se svým pohybem vypadá opravdu dosti komicky,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Že se z toho dostane vím, ovšem jsem zvědavý jak.

A rozhodně je nutno ocenit a pochválit, že zápaS dokáže vyhrát.
Je dost pravděpodobné, že ji příští soupeřky budou sedět víc, než mrška Gavrilova.
Reagovat
Fransoas
Karolína Plíšková je pro příští zápas určitě favoritkou. Mohlo by se stát,že příští soupeřka bude hrát jakoby o " život ". Hodně bude záležet na tom, jak se bude dařit Karolíně servis.
Reagovat
Pavlis
Alison Riske gratuluji k cennému skalpu.
Reagovat
pockerface
Koukám, že Mugu je taky v parádní krizi.
Reagovat
tommr
což je velký překvapení. Dneska ale hrála velice dobře a chybující Muguruzaovou jasně přehrála. Pro Karolínu je to spíš komplikace, protože ve formě hrající Riskeová je pro ní nebezpečnější než Muguruza, která je úplně z formy ...
Reagovat
com
Jakoze Mugu neskrecuje :D ..prece si nenecha dat kanara
Reagovat
mahycek
Zdravím, potřeboval bych poslat, ten ukrajinskej stream.
www. videostream.dn.ua/videopage atd. Měl jsem problém s PC. Dík.
A ještě jeden byl nějak sportstream 365 ?? Díky za odkazy.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Ukrajinci mi stále nejdou

http://streamsport365.com/tennis
Reagovat
blixa
Ukrajince vyhodili ze všech DNS. Netuším co se u nich dělo.
Reagovat
Pavlis
Momentálně mi funguje jen tohle https://www.jokerlivestream.com/
Reagovat
Fandina
dobrý, všechno dobré. Viděla jsem první set a tam mě zamrzelo, že Kája vedla 4:1 a pak se to zvrtlo. Zničeho nic si prohrála tři podání a set byl pryč. Pak jsem viděla koncovku třetího setu. Tam se mi líbilo, že Kája otočila ze stavu 1:4 a dobře zahrála na returnu. Takže gratulka Kájo.
Reagovat
Pavol
Dobre že si pozbierala morálno vôľové vlastnosti. Aby Gavrilova porazila dve sestry Plíškové to by bolo moc. To by sa moc chválila v krčme alebo na tiskovke.
Reagovat
com
Nevidel sem, ale veril :) A priste snad Karolina nebude hrat ve 4 rano, abych mohl kouknout jak vypraska Mugu, nebo Riske :)
Reagovat
tommr
sice nakonec vydřela cennou výhru, ale výkonem dneska rozhodně nepřesvědčila. Měla slabej servis i return, ve výměnách hrála pasívně a nedůrazně, špatně se pohybovala. Jediný za co je třeba jí pochválit je bojovnost a pevný nervy v závěru zápasu. Na Muguruzu by dnešní výkon rozhodně nestačil ...
Dvojzápas sester Plíškovic s Gavrilovovou nabídl i zajímavý srovnání Karolíny a Kristýny. Obě hrály proti stejný soupeřce stejně mizerně a dělaly téměř stejný chyby. Rozdíl mezi Karolínou a Kristýnou je ale v tom, že Karolína dokáže vyhrát už zdánlivě prohranej zápas zatímco Kristýna dokáže prohrát už zdánlivě vyhranej zápas - viz otočky ve třetím setu ...
Reagovat
Grape
No tak zaprvé Garbine ještě ve čtvrtfinále vůbec není a zadruhé nemůžeš vědět jestli by proti ní takový výkon stačil nebo ne - zvlášť v kontextu toho, že je Garbine typ hráčky, která se kolikrát sama naprosto vyhází a na Káju se jí navíc dost nedaří.
Jinak s hodnocením zápasu celkem souhlasím, byť jsem viděl jen části zápasu. A to srovnání Káji s Kristýnou vidím také tak.
Reagovat
tommr
tak si měl nakonec pravdu a Muguruza se do čtvrtfinále vůbec nedostala. Nečekal jsem, že je na tom tak špatně ...
Reagovat
Grape
Taky jsem si myslel, že je na tom líp, když celkem hladce porazila Belindu. Nicméně pro ni je to typické, jeden zápas tak, druhej úplně jinak. No je to WTA, fakt se nedá nic moc předpokládat..:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist