Plíšková ve Stuttgartu zvládla bitvu s Vekičovou. Ve čtvrtfinále vyzve Šwiatekovou

20. 4. 2023, 14:28
Aktuality 23
WTA STUTTGART - Karolína Plíšková zvládla ve druhém kole ve Stuttgartu více než dvouhodinovou bitvu s Donnou Vekičovou, Chorvatce oplatila po setech 6-2 6-7(5) 7-6(5) říjnovou porážku ze San Diega a vzájemnou bilanci upravila na 7-2. O první semifinále od srpna a teprve třetí od začátku loňského roku bude bývalá světová jednička bojovat se současnou první hráčkou žebříčku Igou Šwiatekovou.
Karolína Plíšková (© Profimedia)

Karolína Plíšková letos potřetí postoupila do čtvrtfinále, na Australian Open prohrála s Magdou Linetteovou a v Dubaji k němu vůbec nenastoupila. Na semifinálovou účast čeká od loňského srpna a od začátku předchozí sezony, do níž vstoupila kvůli zlomenině ruky se zpožděním, byla mezi nejlepším kvartetem pouze dvakrát.

Bývalá světová jednička má další šanci se do semifinále podívat ve Stuttgartu, kde začala suverénní výhrou nad světovou devítkou Marií Sakkariovou, ale dnes měla velké potíže s Donnou Vekičovou, která figuruje o šest míst níže než 31letá Češka. Chorvatce nakonec po setech 6-2 6-7(5) 7-6(5) říjnovou porážku ze San Diega oplatila a své vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 7-2.

Zatímco v úvodním dějství měla jasně navrch a ztratila jen jednou servis (za stavu 5-1), ve druhé sadě dvakrát doháněla manko brejku a ve zkrácené hře neuspěla. Na tie-break došlo také v rozhodujícím setu, v němž Plíšková prohrála jen osm bodů na vlastním podání a nečelila brejkbolu. Sama však ani jednu ze dvou nabídnutých šancí nevyužila a postup slavila až po dvou hodinách a 23 minutách a i díky 15 esům.

Statistiky zápasu Plíšková - Vekičová

Ve Stuttgartu startuje poslední česká naděje v rámci letošního ročníku Porsche Tennis Grand Prix posedmé a ve čtvrtfinále je popáté. Přes tuto fázi se v minulosti podívala jen jednou, konkrétně v roce 2018, kdy v tomto dějišti zvedla nad hlavu trofej pro vítězku.

Její další soupeřkou bude aktuální světová jednička a loňská šampionka Iga Šwiateková (h2h 0-1). S Polkou se na okruhu WTA utkala dosud jen jednou, předloni na antuce v Římě od ní ve finále dostala dva 'kanáry'. Letos v únoru se měly utkat v Dubaji, ale česká tenistka ke čtvrtfinále kvůli viróze nenastoupila.

21letá Šwiateková, jež předchozí turnaj v Miami vynechala kvůli zranění žeber, dnes ve svém prvním letošním utkání na antuce přehrála 6-1 6-4 Číňanku Qinwen Zheng.

Do čtvrtfinále už včera prošla vítězka letošního Australian Open a nasazená dvojka Aryna Sabalenková. Přemožitelka Barbory Krejčíkové se utká s Paulou Badosaovou (H2H 1-2), která dnes smetla krajanku a kvalifikantku Cristinu Bucsaovou.

• WTA 500 STUTTGART •
Německo, antuka / hala, 780.637 dolarů
čtvrteční výsledky (20. 4. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (ČR) - Vekičová (Chorv.) 6-2 6-7(5) 7-6(5)
Šwiateková (1-Pol.) - Qinwen Zheng (Čína) 6-1 6-4
Potapovová (-) - Gauffová (5-USA) 6-2 6-3
Haddadová Maiaová (Braz.) - Rybakinová (6-Kaz.) 6-1 3-1 / skreč R.
Badosaová (Šp.) - Bucsaová (Šp.) 6-1 6-2
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Melicharová-Martinezová/Olmosová (3-USA/Mex.) - Kolodziejová/Rosolská (ČR/Pol.) 7-6(6) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

23
Přidat komentář
Mony
Že si ta Mariánka tu ruku ještě neukroutilasmile..ale je to šikulka
Reagovat
Dobry-den
Kája tajbrejky ve 3. setu umí. smile

Ale co zítra? Uhraje nějaký ten gem? smile
Reagovat
tommr
nejspíš to bude stejně jednostrannej zápas jako ten Krejčíkový se Sabalenkou. Karolínu to ale nemusí trápit - ve Stuttgartu už má splněno a překročeno ...
Reagovat
com
Swiatek by mohla odstoupit smilesmile
Reagovat
tommr
proč by odstupovala? Ona měla dneska nějaký zdravotní potíže? smile
Reagovat
com
mohlo by se ji udelat soufl, ze bude po dlouhy dobe muset hrat proti byvale svetove jednicce smilesmile
Reagovat
Mony
spíš, že bude muset brzy daleko do Číny
Reagovat
makro99
Taky mě to napadlo, Karolíně bylo šoufl v Arábii, tak...
Reagovat
com
zaber Zheng smile
Reagovat
smazaný uživatel
Potapova dnes rozobrala Coco, iba ma napadli tie WC, ktore velmi nepomahaju niektorym hracom a hrackam v dalsej kariere..., radsej budovat postupne karieru, aj cez kvaldy, ako preferovanie niektorych hracov a hracok, hype nepomaha, snad v zaciatkoch a potom pride precitnutie.....
Reagovat
Nola
Potapova dnes rozobrala Coco, iba ma napadli tie WC, ktore velmi nepomahaju niektorym hracom a hrackam v dalsej kariere..., radsej budovat postupne karieru, aj cez kvaldy, ako preferovanie niektorych hracov a hracok, hype nepomaha, snad v zaciatkoch a potom pride precitnutie.....
Reagovat
tommr
Potápka potěšila ... smile
Reagovat
Liverpool22
smile Potápěčka super smile Naopak protěžovaná Coco začíná stagnovat smile
Reagovat
com
po tiebrejku mi trosku zatrnulo, ale nakonec smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
TB Kája dala v klídku - jen na konci bylo trošku drama. Nyní je potřeba se správně naladit a skalpovat Igu - s novým účesem by to mohlo vyjít smilesmile
Reagovat
tommr
neřek bych že to bylo v klídku. První dva mečboly Karolína trestuhodně zahodila a s tím třetím jí musela pomoct chybující soupeřka ...
Reagovat
GaelM
Na dosah... akorát takový detail, musí vyřadit světovou jedničku na jejím nejsilnějším povrchu smile
Reagovat
tommr
dneska se ukáže jak je na tom Swiatek zdravotně. Pokud už je plně fit tak proti ní nebude mít Karolína s dnešním výkonem ani tu nejmenší šanci ...
Reagovat
Gransicek
SOUHLAS s TOMMR. smile
Reagovat
tommr
vydřená výhra nad nebezpečnou soupeřkou ... smile
V prvním setu hrála Karolína téměř bezchybně. Ve druhým jí bohužel odešel servis a ve třetím i return. Za těchto okolností je s podivem že se v obou setech dostala až do TB. V tom prvním měla smůlu, v tom druhým naopak štěstí. Tak už to ale v TB bývá ...
Postup do čtvrrtfinále zajistil Karolíně posun na 15.místo v žebříčku a nasazení mezi první šestnáctkou v Madridu ...
Reagovat
turista
Dobře tak!
Reagovat
Otmar
Z tenisu jsme radost mít nemohli, tak mějme ra dost, že Karo vyhrála. V tie-breaku třetího setu si k ní na lavičku sedl Bůh. Ještě, že se trefil!
Reagovat
Krisboy
Přímo na lavičku? smile A co na to umpire, taková podpora nebo koučink je přeci zapovězeno! smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist