Plíšková: Věřila jsem, že nad Serenou můžu vyhrát. Ani chvíli jsem o tom nepochybovala

23. 1. 2019, 11:55
Aktuality 63
Deset zápasů a deset výher má na kontě Karolína Plíšková v letošní sezoně. Desáté vítězství přidala ve čtvrtfinále Australian Open po málo vídaném obratu ze čtyř mečbolů s Američankou Serenou Williamsovou.
Profily hráčů
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

"Mojí největší výhrou je, že jsem od prvního míče věřila, že můžu vyhrát. Tak jsem do zápasu vstoupila, šla jsem do toho a ona byla zprvu překvapená a pasivní," řekla šestadvacetiletá Plíšková na tiskové konferenci po vítězství 6-4 4-6 7-5.

Pod vedením australsko-španělské dvojice trenérek Rennae Stubbsová a Conchita Martínezová hraje Plíšková uvolněněji a odvážněji. Navíc zvládá i třísetové zápasy, z letošních deseti vyhraných duelů hned šestkrát uspěla v třetí sadě.

"Vím, že mám šanci porazit kohokoli. Je jedno, kdo stojí na druhé straně sítě. Mám na to zbraně a není to jenom servis a forhend, mám i další věci," prohlásila Plíšková. I proto šla Williamsovou do Areny Roda Lavera porazit. "Jsem sebevědomá a nebyla jediná chvilka, proč bych pochybovala. Odehrála tady dobré zápasy, trochu jsem nějaké viděla, ale mám jinou hru než ostatní soupeřky," uvedla.

Williamsovou dokázala pokořit podruhé v kariéře. Poprvé třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionku zdolala v semifinále US Open 2016. "Teď ale hrála mnohem lépe než v New Yorku, byl to kvalitnější zápas," porovnávala Plíšková. "Tehdy více chybovala, možná proto, že se hrálo ve Státech."

V počtu vítězných úderů sice Plíšková s Williamsovou prohrála 32-54, ale nevynucených chyb měla o mnoho méně (15-37). Ve dvou posledních zápasech zkazila zbytečně jen osmnáctkrát.

"Nedělám hloupé chyby. Jsem na každý úder soustředěná. Dřív jsem po dobrém servisu občas zaspala, ale hodně jsem na tom pracovala. A je to i spojené s lepším pohybem, jsem na kratší míče připravená," řekla.

Karolína Plíšková

Před zápasy a při nich je přirozeně nervózní. "To ale nemá nic společného s obavou," upozornila Plíšková. Nenechá se však nervozitou ovládnout. "I když jsem nervózní, tak tady dokážu lépe kontrolovat ruce, a proto limituju počet chyb."

I do semifinále proti Naomi Ósakaové vstoupí Plíšková s vírou ve vlastní síly. Loňské šampionky US Open se nebojí. "Věřím si. Nechci být po výhře nad Serenou až moc sebevědomá, ale tak to je. Jsem sebejistější. Nepochybuju, jestli vyhraju nebo prohraju. Už jsem porazila dost dobrých hráček, tak proč ne další?" řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

63
Přidat komentář
misa
Druhá prohra v gs. finále jí bude slušet :)
Reagovat
misa
Hlavně aby byla Petra OK, aby pak haluzářka neměla třeba ve finále walkover.
Reagovat
gigin
O tom se může Šafářové jenom zdát.
Reagovat
misa
To máš pravdu, protože Šafářová ve všech svých gs. finále uspěla :) Akorát nevím, proč se do mé kritiky Plíškové zamotává pořád ta Lucie. Jak to mám s KP už spoustu let si na Tenisportálu každý může najít. Hruba tak od roku 2014.
Reagovat
gigin
Tvl kvarteto sem nepleť :)) jinak teda dobře no, ok, beru na vědomí.
Reagovat
misa
Omlouvám se, LŠ prohrála ve finále Paříže.
Reagovat
Krisboy
Nenávist ti zatemňuje rozum.
Reagovat
blixa
Ale houby. Rozum bys tam marně hledal ;-) :D
Reagovat
VlS
Kde nic není, ani smrt nebere
Reagovat
blixa
Volte SMRT, dřív, než si pro vás přijde ! ;-)

https://www.facebook.com/stranasmrt/
Reagovat
misa
Když to říkají takoví ctihodní důchodci jako jsou blixa a pan V. Š. (zde VlS), tak to musí být pravda.
Reagovat
Krisboy
Jj, hlavně finále French Open 2015, tam uspěla na celé čáře.
Reagovat
misa
Hrála jak nejlépe uměla. Když dostala šanci, tak ji využila. Ale je smutné, že jsem napsal takovou chybu.
Reagovat
Krisboy
Já neříkám, že ne. Předvedla tenkrát skvělej výkon a celkově životní turnaj. Jenom je škoda, že nedokážeš prostě přijmout fakt, že Lucka je na tom, tak jak je a musíš kvůli tomu útočit na ostatní. I když co je mi vlastně do toho, promiň :(
Reagovat
turista
Kája vyhrála ztracený zápas se Serenou.Bravo!
Reagovat
drabona
gratuluji !!! Jen škoda, že sotva se jí něco povedlo, už se chová jako nějaká velkohubá nána z US co má sebevědomí větší jak největší mrakodrapy.
Reagovat
SpacialRecognition
Neřekla nic tak strašného, tyhle moralistické pohoršující se bláboly si nech pro sebe.
Reagovat
tommr
zápas s Osakaovou bude asi ještě těžší než ten dnešní proti Sereně. Karolína bude po dnešku hodně vyčerpaná fyzicky i psychicky zatímco soupeřka měla bezproblémovej postup ...
Otázka taky je co má Karolína s tím kolenem. Nikde jsem o tom nenašel žádnou zmínku. Během zápasu se mi zdálo, že jí to trochu limituje, protože vypouštěla některý míčky, který se daly doběhnout ještě víc než obvykle ...
Reagovat
Blondie
Nemyslím si. Karolína bude mít podle mě sebevědomí v oblacích, za sebou manžela a dvě trenérky, které ji motivují. Vyhraje 6:2, 6:3.
Reagovat
tommr
chceš se zase vsadit? :)
Reagovat
bIbec
Blondie se ji stále snaží zakřiknout (jinxnout)
Reagovat
bIbec
bylo by pěkné, kdyby se jí to ještě alespoň jeden zápas nepovedlo.
Reagovat
Blondie
Nepovede. Fakt jsem hodně přesvědčená, že Karolína se naladila na tu notu a cestu, která jí otevře všechno :)
Reagovat
bIbec
jasně jasně, věřím tvému přesvědčení :-) Nějak to dopadne.
Reagovat
Blondie
Já si hlavně furt opakuji, že obě jsou to šikovný holky. Jasně, Petru možná až nekriticky zbožňuju a Káju zase zcela iracionálně nemám ráda, ale jsou obě nesmírně úspěšné sportovkyně, skvělé reprezentantky, ani jedna nikdy nepodváděla a za oběma je velmi silný a hluboký příběh. Není to bitva dobra a zla. Prostě je tady šance, že to vyhraje jedna ze dvou šikovných českých holek, no. Buďme rádi :D
Reagovat
Jan
Přesně tak. Ještě se musí do toho finále dostat :)
Reagovat
Blondie
:D ne, spíš se na to psychicky připravuji. Karolína jede a tentokrát to dotáhne až do cíle. Já ji, její vytrvalost, její statečnost a sílu dělat změny, které ji posouvají, obdivuji. Je dobrá, sakra dobrá. Jen jí nedokážu fandit.
Reagovat
tommr
jj Karolína možná nemá takovej talent jako Petra, ale o to víc na sobě maká a jde si vytrvale za svým cíle - pomalu ale jistě ... :)
Reagovat
Blondie
hele, pane, kde je vlastně má virtuální sušenka? :D no jasně!
Reagovat
tommr
tu už jsem ti přece virtuálně poslal ... :)
Reagovat
Blondie
Tak dobře! :D díky! Co virtuálního dáme teď? Nějakýho sporťáka? :D
Reagovat
Andrew89
souhlasím. Karolína bude v malé nevýhodě. Nicméně pokud jsi na vítězné vlně, tak to vadit nemusí viz Petra a její serie. Osaka mě ted straší víc než jsem si myslel. Proplouvala turnajem v podstatě ,,neviditelně" v prvních kolech co jsem koukal tak nic extra nepředváděla..nicméně má to co Petra - s postupem turnaje se zlepšuje a zlepšuje. Karolínu nečeká vůbec nic lehkýho. A popravdě chci vidět české finále. Osaka podle mě není ještě na no.1 připravaná. Loni vyhrála vlastně dva velký turnaje, včetně GS, jasně. Ale nepřijde mi proste připravená na číslo jedna. Petra i Karolína ano. Proto to musí zůstat doma:)
Reagovat
Torn
Hlavně Osaka to GS atd. vyhrála příliš rychle brzo, aby nedopadla jako Ostapenko.
Reagovat
Blondie
Takže vítěz AO je jasný. Jen skromným symbolickým zakašláním připomínám, kdo to říkal už od prvních kol ;) přála bych to Petře, ale Karolína to má za ty roky neskutečně odpracované.
Reagovat
Krisboy
Prozradíš mi to jméno? Že bych vybral účet a všechno vsadil? Klidně pojedem napůl!
Reagovat
Blondie
:D Karolína! Řekneme si v sobotu :D
Reagovat
blixa
Jasný. Vsaď všechno na Collins. Když vyhraješ, jdeme na půl, když prohraješ, vlasy si můžeš rvát sám :D :D
Reagovat
Krisboy
To mi připomíná hlášku z nějakýho filmu se Spencerem a Hillem: Jé, nejsou to fazole na cibulce? Víš co, zahrajem si o ně! Když vyhraju, jsou moje. Když vyhraješ ty, sníme je napůl :DDD
Reagovat
blixa
Jojo, tak nějak :D
Reagovat
Krisboy
Ještě, že jsem tu blondýnu neposlech. Skončil bych o žebrácké holi. Takhle mě to stálo jenom dvěstěpade. Vem je čert :)
Reagovat
Fandina
Hezký rozhovor od Káji, moc pěkné a jsem ráda, že to klaplo. Kája se mi fakt letos moc líbí, asi ty trenérky, fakt je to super. Dneska také hrála v prvním setu super a pak ta otočka. Nádhera.
Reagovat
Jan
Prostě má dobré trenýrky :)
Reagovat
Fandina
A nebo tak :-)).
Reagovat
pepin
Ahoj, tak o otočce píši níže, ale pokud dojdou holky do finále tak asi většina tady, včetně mě bude přát Petře. Ta si prošla zdravotním peklem a Kája je ještě mladá a má více času.
Reagovat
Fandina
Já také budu držet palce Petře. Ale mám strach, že se holky nemusí do finále dostat. Collins je velká neznámá, nepopsaný papír, hraje tady dobře a v před dvěma týdny v Brisbane ji Petra porazila, ale bylo to náročné. A co se týká Káji s Osakou, tak plusem je, že Kája s ní má dvě výhry, jednu prohru, to je plus, ale opět, nic lehkého ne nadarmo vyhrála USO. Takže pokud se naše holky dostanou do finále, bude to super a budu spokojená moc. Víc budu držet palce Petře, ale v podstatě je mi to jedno, která vyhraje. Stačí mi to jejich finále.
Reagovat
pepin
Tak s Osakou to bude mít Kája hodně těžký, ona se velice dobře pohybuje a hraje celodvorcový tenis a má šikovnou ruku. Já jsem ji tady neviděl, ale když si vzpomenu na zápas se Serenou ve finále tak mám dosti velké obavy. Sereně když dnes hraješ do stran tak má díky svým proporcím velké problémy, Osaka sice nemá tak tvrdý servis a údery, ale je hrozně pohyblivá a tak pokud to bude dávat Káje do stra tak ta bude mít velké problémy. Ale věřme, že se dobře vyspí a bude to rovnocenný boj. Jinak pamatuj, máme spolu nevyřízené účty a myslím si, že Tvoje naděje již klesly pod bod mrazu.
Reagovat
Fandina
Myslíš Šafinku, tak to ano. Ale má alespoň GS tituly. Vím, o to jsme se nevsázeli. Skončí, nemoc, láska. Co s tím uděláš. :-))
Reagovat
Fandina
GS tituly v deblu a placku z OH, to mi vypadlo ... úsměv
Reagovat
Pavol
Serena hrála výborně, už jsem se viděla v šatně.

My víme jak Vám je.
Reagovat
Mayo
Veľká tenistka. Serena ešte väčšia, ako vyzdvihla Karolinu.
Reagovat
Jan
Sebevědomé prohlášení. Jestli by takhle mluvila, kdyby prohrála, k čemuž nebylo daleko. Ale i tak gratulace k výhře a přeji štěstí v semifinále. Karolíno pojď.
Reagovat
blixa
Musí takhle mluvit. Soupeřkám nesmíš ukázat slabost.
Reagovat
smazaný uživatel
A tak já to chápu jako předzápasový sebevědomí..když potom tekla v tom 3 setu tak jak říká že už se viděla v šatně...v ten moment už v nic věřit nemohla..jediný čemu mohla věřit že hraje v Austrálii)))).Dát Serena jeden míček tak ju diskutéři na všech forech rozcupují na prach i jejíma trenérkama.Ale vyhrálo se a tak je všechno nádherný.
Reagovat
pepin
Já ji také gratuluji k výhře a tu jsem ji celou dobu jako správný Čech přál,ale Kája může opravdu děkovat tenisovému bohu, protože kdyby si Serena nepodvrkla tu levou nohu a to v době kdy Karolína byla na úplném dně a v podstatě čekala na konec zápasu, tak si myslím, že většina soudných lidí, kteří se na ten zápas dívali jsou přesvědčeni, že by k tomu obratu nedošlo. V podstatě od chvíle, kdy přišla ve druhém setu o podání měl její výkon sestupnou tendenci a naopak Serena hrála jak jsme ji byli zvyklí vídat. Ale je pravda, že na kdyby se nehraje a za pár měsíců a let to nikdo nebude řešit. Tak Kájo hodně štěstí do finále proti Petře.
Reagovat
tommr
na kdyby se opravdu nehraje. To bychom totiž taky mohli tvrdit, že kdyby Karolína zbytečně nepřišla o podání po brejku na 3:2 ve druhým setu tak vyhrála v suchým triku ve dvou setech ...
Reagovat
pepin
Jistěžě, také jsem to napsal, ale určitě jsi se díval a musel jsi přece vidět v jakém stavu, myšleno psychickém se Kája nacházela v danný okamžik a že je již jen otázkou času kdy ji Serena dorazí.
Reagovat
tommr
v tom je ale právě kouzlo tenisu, že až do posledního míčku není nic jistý. Karolína sice měla štěstí, že Serena trestuhodně zaváhala, ale zaslouží uznání za to, že nabídnutou šanci dokázala využít ...
Reagovat
pepin
Tak to určitě o tom žádná, s tím score je to u tenisu také pravda, vždyť jestli si vzpomeneš tak to již v průběhu 3 setu říkal komentátor.
Reagovat
Jan
I to, že to dokázala využít a otočit ze stavu 1:5 je zázrak. Proti Sereně. I když podvrtnuté. Ale musela si zachovat chladnou hlavu a ocelové nervy a mít umění dávat ty esa a lajny, takže je to na její triko, že to otočila a vyhrála.
Reagovat
blixa
Kdyby nebyla tak tlustá, neměla by problémy s kotníky. Její problém. Oba už je měla ofačovaný. Neřekl bych, že si ho podvrtla, jen si s ním trochu rychleji hnula. Možná ji to vadilo v tom gamu kdy nedopodávala, ale pak už ne.
Reagovat
tommr
vždyt se na to asi sama Serena nevymlouvá. To jen její nesoudní fanoušci v tom hledají omluvu pro její selhání ...
Reagovat
Marduch
že se na to nevymlouvá, je možná dané i těmi posledními událostmi, kterými si u značné části tenisového světa pošramotila reputaci, takže podle mě zrovna teď potřebuje působit poněkud pokorněji..:)
Reagovat
svetova.dvojka
Věř a víra tvá tě uzdraví. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist