Plíšková vyrazí na Turnaj mistryň plná energie a s chutí uspět

18. 10. 2019, 16:20
Aktuality 16
S novou chutí vyrazí tenistka Karolína Plíšková na finále sezony. Znovu nabitá energií díky přípravě v domácím prostředí odletí na Turnaj mistryň, který se premiérově uskuteční v Shenzhenu a s rekordní dotací 14 milionů dolarů. Do Číny odcestuje s vědomím, že může uspět, ale i třikrát prohrát.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

"A nebyla by to ostuda. Je to vybraná společnost, takže i pro první i druhou nasazenou je těžké říct: 'Jedu tam vyhrát'," řekla Plíšková v rozhovoru s ČTK a přitakala, že každá z osmi kvalifikovaných hráček je v podstatě favoritkou. "No právě. Ale věřím, že to může vyjít. I kdyby se jeden zápas nepovedl, tak se turnaj může vyhrát."

Na vrchol sezony, který se uskuteční od 27. října do 3. listopadu, se dostala počtvrté za sebou. "Je to každoroční cíl a je hezké, že jsem to dokázala. Mám za sebou další vyrovnanou sezonu bez výpadů a tenhle turnaj je za odměnu."

Po US Open vyhrála turnaj v Zhengzhou, ale následně na akcích ve Wuhanu a v Pekingu neuspěla. "Na začátku asijské tour jsem se ještě kousla, ale pak to šlo dost dolů, hlavou i fyzicky," připustila Plíšková, že už na ni dolehla únava. Faktem je, že má letos na kontě ve dvouhře padesát vyhraných zápasů a celkem 65 odehraných. "To je znát i na hlavě. I když se vyhrává, tak to vezme trošku šťávu," podotkla.

Po návratu domů si dala čtyři dny volna a přípravu na Turnaj mistrů zvolila v Praze. Do české metropole za ní přiletěli španělská trenérka Conchita Martínezová i kondiční kouč. "Od Wimbledonu jsem doma strávila jen pár dnů a jsem ráda, že jsem byla tady. Pomohlo mi to a cítím se líp. Mám novou chuť," konstatovala Plíšková.

Přes vydatnou porci zápasů a turnajů se cítí zdravotně v pořádku. "Jsem držák," podotkla s úsměvem a dodala: "Jak moc hraju, tak mi to přijde skoro jako zázrak, ale možná je to genetika a fyzioterapeuta sebou tahám všude a udržuju se."

Stejně jako v posledních týdnech bude i na Masters hrát o post světové jedničky. "V hlavě to nemám, to spíš ostatní. Samotný turnaj by znamenal víc, kdybych vyhrála. Žebříček by byl bonus, nemyslím na to," řekla aktuální světová dvojka, která nemá z žádné ze soupeřek strach. "Respekt mám ke všem, ale ten tenisový."

Na Turnaj mistryň se poprvé kvalifikovala v roce 2016 a skončila ve skupině. Loni i předloni vždy postoupila do semifinále. To se ještě hrálo v Singapuru. "Raději bych letěla tam, hrálo se mi tam dobře a mám na to dobré vzpomínky, ale nebudu si stěžovat. Bude to nové, ale pořád to je v hale, což, si myslím, je výhoda, protože v hale můj tenis funguje. Na to se těším," řekl sedmadvacetiletá Plíšková.

O novém dějišti Shenzhenu si nic nezjišťovala. Jen kontrolovala hotel. "Vypadá hezky, ale jedinečný jako v Singapuru nebude," poukázala na ubytování v Marina Bay Sands s vyhlášeným bazénem na střeše ve výšce 200 metrů. "V Číně zase bude super, že to bude z hotelu na tenis skoro pěšky, což ušetří spoustu času," řekla a přála si, aby oproti Singapuru i turnajům WTA v Číně přijde do ochozů více fanoušků.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Fransoas
Karolína Plíšková je opět na nejprestižnějším turnaji - TM,což je geniální.Je to tak jak to definovala.Vítězství na tomto turnaji by jí slušelo.Získání jakéhokoliv titulu na GS by bylo jěště o jeden stupínek lepší.Přeji jí ať se to v příští sezoně podaří.
Reagovat
tommr
snad se zadaří aspoň stejně jako loni a i kdyby to nevyšlo tak už samotná účast je velkej úspěch ...
Jinak ovšem není pravda, že se bude zase hrát i o post světové jedničky. Koncoroční jedničku si už zajistila Bartyová, který stačí jakkoli odehrát 3 zápasy ve skupině a nikdo - ani Karolína - už jí nemůže předstihnout. Pro ilustraci: Karolína na Bartyovou ztrácí 1161 bodů a i kdyby všechny zápasy na TM vyhrála a Bartyová naopak všechny prohrála tak na Bartyovou nemůže získat víc než 1125 bodů ...
Reagovat
Fandina
Takže, když Kája všechny vyhraje, bude mít 6815 a když Barty nastoupí ke všem zápasům ve skupině, tak bude mít 6851.
Reagovat
paddy
favoritky jsou tři: BOA čili kožešinová šála

dokonce mohou být v jedné skupině
Reagovat
FulnekUltras
Boa je taky hroznýš čili Lendl.
Reagovat
com
ale kdyz si Barty vyvrkne kotnik v prvnim zapasu a pak uz hrat nebude, tak Karolina byt jednickou muze :)
Reagovat
tommr
to bych snad Karolíně ani nepřál. To by měli její hateři opravdový žně ... :)
Reagovat
Petur_Fisk
Souhlas
Reagovat
Petur_Fisk
Podobné nadpisy "před akcí" nemám moc rád...:)
Reagovat
FulnekUltras
Kája už si ten TM zaslouží. A když ne letos, tak na přestupný rok.
Reagovat
Frick
Někdy říkala, že by na takovýto turnaj jela s nechutí?
Reagovat
tommr
třeba Serena. Ta to sice neříká naplno, ale její opakovaná neúčast mluví za všechny komentáře ...
Reagovat
Mantra
To je ale divný, já předpokládal, že bude unavená po sezoně, plné komplikovaných a těžkých nejen sportovních situací a konečně napíšou, jak to bude na krev, v potu a z posledních sil. A nic. Zase všechny pojedou plné elánu, sil, chuti, nadějí adadadad. :-D
Stejně u mužů: "jsem ready" 5 days after: "strašně jsem nechal všechno v těžké sezoně, bylo obtížné vůbec přijet, myslel jsem, že ani nenastoupím"
Reagovat
Petur_Fisk
To jsou prostě jen takové mantry...:)
Reagovat
Frick
To je fakt, no. Na druhou stranu - Kájo se Serenou asi moc srovávat nelze, že jo. :-D
Reagovat
Petur_Fisk
Dvě různé galaxie...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist