Plíšková znovu porazila Puigovou, zahraje si o semifinále

11. 9. 2014, 16:54
Aktuality 4
Karolína Plíšková si už posedmé v letošní sezoně zahraje na okruhu WTA o turnajové semifinále. Třetí nasazená hráčka dnes v Hongkongu porazila Moniku Puigovou z Portorika za hodinu a čtvrt po setech 6-3 a 6-4.
Karolína Plíšková

Dvaadvacetiletá Karolína Plíšková porazila o dva roky mladší Moniku Puigovou už před dvěma lety v Aucklandu bez ztráty setu a stejně si vedla i dnešním utkání, které odstartovala ziskem pěti her v řadě. Její soupeřka hrozbu 'kanára' odvrátila a dokonce snížila na 3-5, ale pak česká tenistka čistou hrou úvodní set ukončila.

Ve druhé sadě šla Plíšková znovu rychle do vedení, a i když Puigová tentokrát rychle zareagovala a srovnala, po zbytek zápasu byla lepší třetí nasazená hráčka turnaje. Díky brejku v páté hře se česká hráčka znovu dostala do vedení, to už udržela a za 77 minut se radovala z vítězství 6-3 6-4.

Její další soupeřkou bude někdejší 15. tenistka světa a pátá nasazená Jie Zheng, která vyřadila krajanku Kai-Lin Zhang.

Už v semifinále je česká tenistka v deblové soutěži, jíž sestry Plíškovy procházejí bez ztráty setu. Bez vážnějších problémů si poradily i s tchajwansko-čínským párem Chan/Sü, který porazily hladce 6-1 6-3.

Jedinou nasazenou hráčkou, která dnes ve dvouhře zaváhala, je Slovenka Daniela Hantuchová. Turnajová dvojka ztratila dobře rozehrané utkání s Belgičankou Alison van Uytvanckovou, které po téměř dvouapůlhodinovém boji podlehla 6-3 2-6 a 4-6.

Výsledky - Hongkong (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Karolína Plíšková (3-ČR) - Puigová (Portor.) 6:3, 6:4
Van Uytvancková (Belg.) - Hantuchová (2-SR) 3:6, 6:2, 6:4
Čepelová (7-SR) - Ču Lin (Čína) 6:1, 6:3
Zheng Jie (5-Čína) - Zhang Kchaj-Lin (Čína) 6:1, 6:4
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková/Kristýna Plíšková (3-ČR) - Chan/Sü (Tchaj-wan/Čína) 6:1, 6:3
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Byla škoda, že si Monča nechala utéct začátek zápasu. Ten první brejk vůbec nemusel přijít, ale Monča bohužel nevyužila tři gemboly a při dvou z nich udělala hodně zbytečnou minelu na síti. V úvodu byla Karolína jistější na servisu a bojovalo se jenom o servis Monicy. Taky ve čtvrtém gemu Monča neproměnila gembol a byla z toho další ztráta servisu. V páté hře pak Monča nevyužila brejkbol a za stavu 0:5 to už vypadalo beznadějně. Sice se nakonec povedlo zmírnit skóre, ale na nějaký obrat už to nebylo. Jinak mě pobavilo, jak za Karolínou po 1. setu přišla Kristýna. Nevím, jestli budu citovat úplně přesně (ale význam snad zůstane zachován :)): "Když se ti nebude dařit, tak přijdu. Ona to asi nevydrží, že by ti dala třeba 6:2, ale spíš to bude o jeden brejk. Ale kdyby to tak nebylo, tak nebuď nas*aná." :D No, nakonec to Kristýna odhadla opravdu dobře, protože 2. set skončil rozdílem jednoho brejku... Monča hned v prvním gemu zase přišla o servis (dala dvojchybu proti brejkbolu), ale poté okamžitě získala rebrejk čistou hrou (její jediný brejk v zápase). Začátek tedy vypadal mnohem lépe než v 1. setu, ale v pátém gemu Monča ztratila servis čistou hrou (znovu dala dvojchybu proti brejkbolu) a Karolína už tenhle náskok udržela...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/C2K291wa/#prubeh-zapasu;1

Karolína dneska ukázala, že je momentálně o něco výš než Monča. Neřekl bych, že Monča hrála špatně, ale povedené momenty celkem pravidelně střídala s chybami. Přesto si myslím, že při lepším výkonu by Monča mohla být proti Karolíně konkurenceschopná. Jenže ztratit servis dvakrát za set proti hráčce typu Karolíny (která má skvělé podání) je prostě až moc. Tak snad toho Karolína využije a po výhře nad mojí favoritkou nevypadne hned v dalším zápase, jak se stalo na US Open...
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ještě odbočím do Taškentu, ve kterém mě potěšil postup Katky Siniakové s Aleksandrou Krunic do semifinále debla. Tam holky zítra čeká uzbecko-ukrajinská dvojice Amanmuradova/K. Bondarenko... Tady jsem našel docela pěknou fotku (viz odkaz). Katka vypadá vedle Aleksandry taková velká a mohutná, ale spíš je to tím, že Aleksandra je fakt malinká a droboučká. Každopádně jsou to fajn holky a snad se jim zítra povede postoupit do finále. Pro Katku už by to letos bylo podruhé. :)
https://pbs.twimg.com/media/BxP_2xYCUAA4P4w.jpg:large
Reagovat
EllNino
mně se v Taškentu hrozně líbí ta smaragdově zelená barva kurtu, to jinde není snad :) a jinak je tam asi pěkný prostředí, ikdyž Uzbekistán zrovna není muj šálek čaje :)
Každopádně Katka si těmahle deblama hodně zvyká na síť a to je dobře, snad se do konce roku stačí dostat do top 100, uvidíme :)
Reagovat
Fredy
Velká gratulace k postupu do ČF.Konečně dobrý výsledek ! Andreo pojď ! ! !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist