Plíšková ztroskotala ve čtvrtfinále na Andreescuové. Do čela se vrátí Ósakaová

9. 8. 2019, 21:11
Aktuality 105
WTA TORONTO - Karolína Plíšková své maximum na Rogers Cupu nepřekonala. V Torontu česká tenistka končí stejně jako předloni ve čtvrtfinále, dnes v něm dokonce po více než třech letech utrpěla kanára. Domácí devatenáctileté naději Biance Andreescuové podlehla 0-6 6-2 4-6 a přišla o šanci vrátit se v pondělí na post světové jedničky. Do čela žebříčku se po sedmi týdnech vrátí Japonka Naomi Ósakaová.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková na prvním ze dvou přípravných turnajů před US Open skončila na raketě třetí soupeřky. V Torontu po výhrách nad Američankou Riskeovou a Estonkou Kontaveitovou nestačila na domácí teenagerku s velkou budoucností Biancu Andreescuovou.

Sedmadvacetiletá Češka poprvé od Wimbledonu 2016 utrpěla kanára, když v úvodní sadě proti devatenáctileté Kanaďance uhrála na returnu jen tři fiftýny a ani jednou nebyla schopná udržet si svůj servis. 

Z debaklu ze začátku utkání se Plíšková dokázala oklepat, když zareagovala ziskem pěti gamů v řadě a vynutila si třetí dějství. V něm měla za stavu 1-0 tři brejkboly, ale žádný nevyužila a další šanci na brejk už nedostala.

Naopak sama za stavu 4-4 ztratila popáté podání a když v posledních devíti výměnách získala jen jeden fiftýn, prohrála po hodině a tři čtvrtě 0-6 6-2 4-6.



Plíšková hrála čtvrtfinále na Rogers Cupu teprve podruhé a stejně jako v roce 2017 v něm skončila. Přišla tak o možnost vrátit se do čela světového žebříčku, v němž předloni strávila celkem osm týdnů. 

Vítězku Roland Garros Ashleigh Bartyovou tedy na postu světové jedničky vystřídá Naomi Ósakaová, kterou právě Australanka v červnu po 21 týdnech z trůnu sesadila. V pondělí se úřadující vítězka US Open a Australian Open vrátí na první místo po sedmi týdnech pauzy.

Plíšková se před US Open představí ještě v příštím týdnu v Cincinnati, kde před třemi lety triumfovala.

Andreescuová v roce 2019? 36 výher a 4 porážky
Andreescuová si dnes vylepšila bilanci s hráčkami Top 10 na 6-0 a pokračuje v povedeném návratu po zranění ramena, které přibrzdilo její parádní vstup do sezony.

V úvodu roku Andreescuová vyhrála včetně kvalifikací 31 z 35 zápasů, díky čemuž ovládla i prestižní turnaj WTA Premier Mandatory v Indian Wells. Teprve čtvrtou a dosud poslední porážku zaznamenala na konci března, kdy kvůli zranění ramena vzdala osmifinále v Miami.

Od té doby se během následujících čtyř měsíců představila jen na French Open, ale po postupu do druhého kola kvůli přetrvávajícím bolestem ramena vzdala. Vrátila se až tento týden na domácí půdě v Torontu, kde před Plíškovou zvládla třísetové bitvy i proti krajance Bouchardové, Rusce Kasatkinové a světové pětce Nizozemce Bertensové. Letošní zápasovou bilanci tak má již 36 výher a 4 porážky.

O své třetí finále si Andreescuová zahraje proti jen o rok starší Sofii Keninové, s níž se měla poprvé střetnout na letošním French Open. Dvacetiletá Američanka, jež ve druhém kole vyřadila světovou jedničku Bartyovou, v dnešním úvodním čtvrtfinále porazila 7-6 6-4 předloňskou šampionku a sedmou hráčku světa Elinu Svitolinovou z Ukrajiny.

• WTA PREMIER 5 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 2.830.000 dolarů
páteční výsledky (09. 08. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bouzková (ČR) - Halepová (4-Rum.) 6-4 / skreč H.
Andreescuová (Kan.) - Kar. Plíšková (3-ČR) 6-0 2-6 6-4
S. Williamsová (8-USA) - Ósakaová (2-Jap.) 6-3 6-4
Keninová (USA) - Svitolinová (6-Ukr.) 7-6(2) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

105
Přidat komentář
Torn
Ještě jednou ke Káje. Já jsem jí Toronto hrozně přál, ale nějak jsem si říkal, že kdyby k tomu dostala tu jedničku, je to zkrátka takové, nevím no. Já si myslím, že i on to vnímá podobně, že by zkrátka měla vyhrát GS, a díky tomu se stát jedničkou. Takhle je to takové v mých očích na půl.
Reagovat
EllNino
Jenže pokud Karolína nebude zvládat čtvrtfnále menších turnajů, těžko někdy vyhraje GS ... pravidelně v těch důležitých chvílích selhává v hlavě
Reagovat
SpacialRecognition
V Torontu se jí nikdy nedařilo.
Reagovat
Torn
Já vím, ale o tom nepadla řeč. :D
Reagovat
mahycek
Karolína by si ani post jedničky nezasloužila. I když stát
se to může, ale po pravdě světová jednička má vypadat
úplně jinak, než náladová ploužící se Plíšková. Já vím,
u ženských jsou ty jedničky křehké a je to hodně vyrovnané.
Nemusím ji už ,ale svět. jednička byla Serena, nebo Hennen ,
Clijsters už byly vyrovnanější , než tady tyto labilky.
A o Monice, nebo Steffi ani nemluvím. A dál k Martině ,
nebo Christ už ani nemusím. To jsou příklady silnejch
osobností.
Reagovat
LukasH
Střídá se silnější a slabší období. Po triu Serena, Victoria, Maria je útlum. A i úroveň tenisu šla nahoru. Od tý doby je nejstabilnější asi Simona-atletka. Karolína je pro mě kopie Tomáše.
A u chlapů? Kdyby nebylo top 3, tak je tam úplně stejná situace. "Běžným" hráčům by se otevřel po tolika letech post No. 1.
Reagovat
com
jak by řekl Bolek Polívka - se tady plúží jak náká lemra :D
Reagovat
com
a v Cincinati si Karolina hned v uvodu na 99% zas zahraje proti Andreescu, snad uz ji da
Reagovat
horska.kraslice
To bude asi zápas plný ošetřování, kulhání, bandáží a "trpících" obličejů na obou stranách....... D
Reagovat
rybicka
... a tudíž vzájemného porozumění :-) Přiznávám za sebe "kyselé hrozny" :-(
Reagovat
aape
Gratulace Marušce, zdá se, že pro ni to tu je turnaj snů,
ten průlom do stovky jí dal křídla, ..paráda!
Reagovat
Esgalnor
Tak super, Maruska je v semi!! Sice ten konec zapasu kvuli odstoupeni Simony (kdy se tam mohla zranit?) nebyl uplne nejlepsi, ale ten set byl i tak vyborny. Trochu mi zamrazilo, kdyz se Marie trochu sesypala pote, co Simona snizila na 4-1, ale koncovku zvladla, zaverecny game vyborne podavala. Uvidime, co Serena, radeji ani nedoufam, pro nase holky to je vetsinou konecna, ale snad to bude aspon kvalitni zapas.
Reagovat
tommr
kdyby Marie nehrála tak dobře a ten první set neurvala tak by asi Halepka neodstoupila. Myslím, že to byla naprosto zasloužená výhra ...
Proti Sereně nemá Marie co ztratit a může jen překvapit ...
Reagovat
Jan
Když jsi jí nedával žádnou šanci už se Sloane, co teprve Serena ? :)
Reagovat
Fandina
"Serenka" dneska úplně v pohodičce a s přehledem. Osaku přehrála jako za mlada. :))
Reagovat
Fandina
W/UE Serena 31/22 Naomi 5/18
Reagovat
tommr
tak aspoň že nám zůstane deblová jednička když už Karolína na tu singlovou nedosáhne. Babosová dneska vypadla v deblu což Báře zaručuje post deblový jedničky i po Torontu. A v Cincinnati si ho už snad bude obhajovat na kurtu ...
Reagovat
tommr
opravdu by mě zajímalo proč hrála Karolína v Torontu tak špatně. S výjimkou Stuttgartu kde ale byla po nemoci takhle zle ještě letos nehrála. Je za tím nějaká nemoc nebo zranění? Trénovala vůbec od Wimbledonu nebo si jen někde válela šunky? Nebo se jí do hlavy dostalo, že může být zase světovou jedničkou? Její současný výkony jsou každopádně velkým zklamáním a na reputaci jí to rozhodně nepřidá ...
Reagovat
d@ve
Nepříjemné klima? :)
Reagovat
EllNino
Odpověděl sis sám, ve Stuttgartu hrála po měsíci bez tenisu, tady taky, prostě má pomalejší začátky ... pokud se rozjede do lepší formy v Cincinnati a na US Open, tak to bude ok ...
Reagovat
Dobry-den
Mně přijde, že hraje celou sezónu tak nějak průměr (kromě Eastbourne, kde hrála fakt luxusně), ale v poslední době přestala nějak zvládat vypjaté momenty. Viz např. poslední 3 prohry, které byly všechny hloupé a zbytečné.
Reagovat
com
jakoze se segrou, Muchovou v nejlepsi forme a s hrackou pred domacim publikem.. aha :D
Reagovat
EllNino
ale ne, má pravdu, všechny ty prohry jí zbytečně sráží sebevědomí, protože je všechny mohla a vlastně i měla vyhrát ... hlavně ten s Muškou měla už skoro v kapse ... a tady taky, kdyby využila brejkboly na 2:0 ve třetím
Reagovat
Torn
Tohle je pravda. Karolína to zkrátka nezvládla a měla to defakto naservírováno. Chybí jí skutečně sebevědomí, které dneska předvedla naopak její soupeřka.
Reagovat
lars
a vis , co ji radila jeji trenerka v 3. setu ?
Reagovat
Torn
Co přesně teď myslíš?
Reagovat
lars
co jo radila trenerka v 3. setu
Reagovat
lars
* co ji
Reagovat
rybicka
Co jí radila? Já už neměla sílu sledovat živě. Trpěla jsem s Karolínou a na rozdíl od ní, neměla šanci změnit, tak jsem jen nakukovala na čísla :-(

Jinak, smutných nás asi bylo docela hodně, zbytečné tu frustraci "hojit" vzájemnými ataky.

Bohužel, naše nejlepší, ku světovým nejnejlepším - chybí jim sice maličko, ale to "maličko" prostě chybí. Snad ještě na ty poslední, přetěžké, krůčky budou mít čas a najdou sílu.
Reagovat
lars
spis tvuj komentar obsahuje hloupe a zbytecne informace
Reagovat
tommr
ale vždyt má naprostou pravdu. Proti Kristýně, Karolíně Muchový i dneska proti Andreescu byla Karolína jasná favoritka a ve třetím setu vždy měla nespočet šancí, který by dřív bez problémů proměnila. Z nějakýho důvodu to ale začíná nezvládat v hlavě ...
Reagovat
lars
Na AO hrala nadprumerne
zapas proti Tyne byl vyjimecny. Zapas proti Musce byl o 1-3 UE navic. Dnesni zapas mohla ovlivnit nejaka spatna rada od trenerky v 3.setu
Reagovat
smazaný uživatel
Špatná rada od trenérky :-)
Reagovat
lars
nojo tommrismus
No. 1 Barty prohrala hned 1.zapas v Torontu
tommre prestan se valet doma, vezmi tenis. raketu a ukaz nam, jak se ma hrat tenis :)
Reagovat
sojka1
uz se v tom nebudu rejpat a najdu si radeji Marusku... nevidela jsem.... :-))
Reagovat
com
No nic, aspon ze titul z UsOpen to jisti :D
Reagovat
EllNino
Karolína poslední dobou ty těsný zápasy moc nedává ... se segrou v Birmu, Muškou na Wimbledonu, teď tady ...

Je to velká škoda, tady mohla dojít daleko, ale kolikrát už letos nabídnutou možností pohrdla ...
Reagovat
horska.kraslice
Hm, dřív to bývalo naopak, v koncovce bývala ona ta silná, ale v poslední době jakoby nějak zkristýnovatěla... :-(
Reagovat
sojka1
tlak na sebe sama, zvysila ocekavani, naroky, jiny aspiracni stupen uz....
Reagovat
sojka1
zapas s Tyndou ale vyjimam, to nedokazu posoudit a asi nikdo z nas nedvojcat... :-)
Reagovat
horska.kraslice
No, na ten zápas se ségrou, na ten jsem ani nevzpomněla.... To bylo něco ve zcela jiné galaxii....DDD
Reagovat
Dobry-den
Teda, myslel jsem si, že je Kája v hlavě silnější. Ale tohle projela luxusně. Nejdřív kanár a pak kolaps na závěr. Hlava, hlava, hlava. Nic jiného. Herně měla soupeřku v hrsti...

Když nezvládla tohle, tak nevím, jak chce vyhrát GS.

O jedničce je rozhodnuto, tak aspoň můžu v klidu tlačit Naomi. :-)
A taky Marušku, ale tam asi budu rád za každý vyhraný gem. :-)
Reagovat
EllNino
včera se proti Biance složila Kiki, dneska Karolína, ale Sonya se mi tu zdá hodně sebevědomá, uvidíme :)
Reagovat
freeteepek
Třeba má nějakou krizi doma. Jako kdyby byla hlavou někde jinde. Ve třetím setu vypadala Andreescu na ručník. Karolína měla včas přitlačit. Fakt jsem si myslel, že kdyby jí Kája breakla, tak se A. nebude dál trápit a vzdá to.
Reagovat
rybicka
Probůh, ještě tohle. Hrdla tam sice nebyl, ale předpokládám, že má dost rozumu, ku svému zisku, že by snad nic nepodělal.
Reagovat
sojka1
tlacim Kenin... :-))
Reagovat
paddy
komediální thriller je za námi, a kdo chce dnes vidět tenis, tak ať přepne do Montrealu

post světové jedničky je takový černý Petr, na někoho vždycky padne :-)

Osaka se s ním krátce pomazlí, a pak se asi vrátí k Barty, pak třeba Halep atd.
Reagovat
Nola
Bianca potvrdila, ze neprehrava s hrackami TOP10, zajtra bude mat problem, nebude hrat proti hracke T10.....
Reagovat
Torn
To je zase blábol. :D
Reagovat
Nola
z tvojej strany mi chyba pokora, podcenujes hracky, vzdy sa snazis ospravedlnit prehru Kaji, zivot nie je iba o tenise a laske k hracovi, hracke ....za mna radsej citam coma, tommra, maju nadhlad..... ale ty si fanatik..... Kaja nie je bohyna, ak ju milujes nado vsetko, najdi si skutocnu lasku, ona si tu svoju nasla, superke treba pogratulovat, nie ju ponizit, tot vsjo

PS: tenisom sa bavim a prepady mojich hracov mi nesposobuju psychicke problemy
Reagovat
Torn
Já hráčky nepodceňuju, ale tohle je prostě fráze jako ze žurnálu, porazí všechny v TOP10 a mimo TOP10 ne? Co to je za úvahu? Zbytek je fakt komický pokus.:D
Reagovat
Mr.Pink
vzdyt to nemyslela vazne
Reagovat
EllNino
Nechapes ironii? lol
Reagovat
Torn
Neskutečná simulantka, hraje, jak to bolí, ale uhraje gem a najednou, jakoby měla nohy čtyři. Publikum totálně otřesný a komentátor taky. Bianca vyhraje brejk, respektive Karolína jí ho naservíruje na zlatém podnose a on skanduje, fakt profesionalita hadr. Může k dalšímu zápasu nenastoupit jako u Marušky.
Reagovat
EllNino
Klid :)
Reagovat
Torn
A Karolína je taky pěkná čůza ti povim. :D:D
Reagovat
tommr
ani bych se nedivil. Proti ve formě hrající Keninový stejně nemá šanci ...
Reagovat
tommr
říkám to nerad, ale Karolína si ten post jedničky opravdu nezaslouží. Dneska předvedla trapnej výkon ...
Reagovat
horska.kraslice
Bianca už nekulhá. Zapomněla anebo zabraly prášky?
Jinak, strašidelný zápas.....
Reagovat
smazaný uživatel
Bianca má problémy s tříslem, Karolína s hlavou...
Reagovat
com
mela problemy jen kdyz prohravala.. Pak uz tam behala jak lanka, hééérecka
Reagovat
Mr.Pink
chvili trva, nez zaberou analgetika
Reagovat
sojka1
psychika taky, ono skutecne vsechno vic (nebo najednou) boli, kdyz se prohrava... znam sama velmi dobre... :-)))
Reagovat
Mr.Pink
souhlasim, take to znam. Proto bych ji rozhodne nenazyval hereckou
Reagovat
sojka1
ale samozrejme, predevsim v tomhle veku je clovek emocionalne nevyrovnany a krehky... me Andreescu tentokrat taky paradne stvala, ale k nejakym podobne tvrdym soudum mam daleko, on urcity nadhled nikomu nezaskodi... :-)
Reagovat
slacker
doprdle
Reagovat
Jimbo
Správně, s takovým výkonem tam patří.
Reagovat
sojka1
spatny zacatek i spatny konec.... nejhorsi mozna varianta... :-(((
Reagovat
EllNino
Takovej kolaps jsem dlouho neviděl
Reagovat
EllNino
od 4:3 30:15 jeden míč, jeden ... -_-
Reagovat
tommr
ten zazděnej return druhýho podání za stavu 4:3 30:15 zápas definitivně rozhod ...
Reagovat
Torn
Už i komentátor se chová jako hovado. :D
Reagovat
EllNino
Lol, kolaps
Reagovat
Dobry-den
to se dalo čekat
Reagovat
EllNino
nechápu, proč si tu Conchitu volala ...
Reagovat
horska.kraslice
Jojo, Conchita není Renée.....
Reagovat
Dobry-den
Return tragický. Horší než Lucka Šafářová svého času.
Reagovat
d@ve
Hele, dělej si dobrej den z někoho jinýho..
Reagovat
EllNino
Jasně, vyházej se, to ti jde ... -_-
Reagovat
horska.kraslice
Domnívám se, že Bianca už není schopna Káju breaknout. Kája nakonec utrpí vítězství.
Reagovat
tommr
spíš naopak. Karolína je na returnu úplně marná ...
Reagovat
paddy
break není potřeba, stačí vyhrát TB
Reagovat
tommr
k němu se ale Karolína vůbec nedostane ...
Reagovat
horska.kraslice
No nazdar, to jsem to teda zakřikla......
Reagovat
LukasH
Bianka, Katka...klátivky obecné :D
Reagovat
sojka1
komentar: zda se, ze se Andreescu uzdravila... :-))
Reagovat
tommr
jj nějak nám zázračně ožila. Karolína si za to ale může částečně sama tím, že jí hned v úvodu nebrejkla ...
Reagovat
com
kdyby ji brejkla, tak si myslim, ze by to urcite Andreescu skrecla
Reagovat
sojka1
ale abych nebyla oskliva, muzou uz taky zabrat leky na bolest... Kaja ale skoda...
Reagovat
tommr
Karolína propásla ve druhý hře velkou šanci na rozhodující brejk a nejspíš za to ještě draze zaplatí ...
Reagovat
smazaný uživatel
divaci strasni, sice fandim biance, ale vytlieskavat dvojchyby je hnus
Reagovat
horska.kraslice
Bianca asi nechce předčasně odejít kvůli domácímu publiku, ale fyzicky je na tom zjevně špatně.
Reagovat
sojka1
citove vydirani nesnasim v zivote ani na kurtu... bud jsem schopna hrat nebo ne, ze.... :-(
Reagovat
paddy
u žen je to časté, to bys měla vědět :)
Reagovat
sojka1
cetnost neomlouva... :-)
Reagovat
EllNino
Dodnes nemužu zapomenout Sabine, jak takhle citově vydřela Barunu na US Open pár let zpět ... a samozřejmě loňská Tsurenko na US Open proti Markétě
Reagovat
EllNino
No, pěkný, tohle by podle mě před tak 2 lety ani nechtěla otočit ...

Snad to dotáhne, Bianca začíná být teatrální, což mě moc nebaví, připomíná mi to Tsurenko
Reagovat
Torn
No ona je celá taková teatrální. :D
Reagovat
paddy
dnes bude vítězem zápasu zranění
Reagovat
sojka1
doufala jsem v rekanar, ale bude mi stacit druhy set.... :-) taky co povi trislo Andreescu...
Reagovat
tommr
spíš jak se to projeví na Karolíně. Tohle jí může totálně rozhodit ...
Reagovat
sojka1
spis se uklidni a rozmysli, co dal, zlepsovala se....
Reagovat
tommr
no hůř než v prvním setu už opravdu hrát nemohla ...
Reagovat
sojka1
ten jsem nevidela, ale asi paradni coud... :-))
Reagovat
tommr
v prvním setu byla Karolína naprosto tragická. Kdyby tam místo sebe postavila kužel vyšlo by to asi nastejno ...
Ve druhým setu se Karolína trochu zlepšila, ale vydrželo jí to jen do stavu 5:0. Ted už zase dělá všechno pro to, aby ten set ještě ztratila ...
A do toho všeho si Andreescu bere MTO ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist