Plíškové se dál daří, v Soulu je ve čtvrtfinále

17. 9. 2014, 10:29
Aktuality 31
Karolína Plíšková si na turnaji v Soulu zahraje o své páté semifinále v letošní sezoně. Česká tensitka vyhrála v jihokorejské metropoli i svůj druhý zápas, Němku Friedsamovou udolala po setech 6-4 6-7 a 6-2.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková je na turnaji v Soulu druhou nasazenou hráčkou a roli papírové favoritky potvrdila i proti Anně-Leně Friedsamové, byť ji dnešní vítězství stálo víc sil než včerejší výhra nad Izraelkou Gluškovou.

Finalistka nedávného turnaje v Hongkongu odstartovala proti Němce rychlým brejkem a o náskok už v prvním setu nepřišla. Jako první se Plíšková dostala do vedení i ve druhé sadě, ale nejdříve nechala soupeřku srovnat a poté za stavu 6-5 při svém podání dokonce nevyužila mečbol.

Friedsamová ji za to potrestala ve zkrácené hře, kterou získala poměrem 7-5, nicméně rozhodující set už znovu patřil favorizované dvaadvacetileté Češce. Lounská rodačka si za dvě hodiny připsala šestou výhru z posledních sedmi duelů na ženském okruhu a s vítězkou zápasu Gibbsová-Koviničová se utká o své páté letošní semifinále.

Druhou z dvojčat Plíškových Kristýnu a Kláru Koukalovou čekají zápasy o postup do čtvrtfinále až zítra.

Velmi hladký postup dnes v Soulu vybojovala největší favoritka turnaje Agnieszka Radwaňská. Polka musela o své první podání bojovat s Chanelle Scheepersovou přes šest shod, ale od té chvíle už jí Jihoafričanka nekladla odpor. Radwaňská nenechala soupeřku uhrát ani jeden game a za 49 minut zvítězila dvakrát 6-0.

Výsledky - Soul (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Friedsamová (Něm.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:2
A. Radwaňská (1-Pol.) - Scheepersová (JAR) 6:0, 6:0
Lepchenková (5-USA) - Han Na-le (Kor.) 7:5, 6:1
McHaleová (USA) - Barthelová (Něm.) 6:1, 4:6, 6:3
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak jste se těšili na její vypadnutí a ona to začala otáčet... :D
Reagovat
kada.tom
tak ještě není konec, Sharah se (snad) nevzdá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Shahar, když už. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, Alizé vyhrála. :D Doufám, že bude sexy finále Monča - Alizé. :)
Reagovat
kada.tom
hmm, tak Peerová vyhořela, no ... :-/ :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty komenty jsem snad ani neviděl... :D
Reagovat
Frick
Po vyřazený Watson nebo třeba Schmeidlový se to Karolíně slušně otevřelo do 5. letošního semíčka, který by třeba mohlo bejt český, ba i případně z jednoho fajca :o)
Reagovat
kada.tom
Tam je to slušná fraška z pohledu nasazených hráček :-D
Včera totálné exodus favoritek a dneska, zdá se, vypadne i Cornet, což je ale z mého pohledu parádní zpráva, tuhle žabožroutku fakt nemám rád :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi nějak vysazený na určité národy... Mně je Alizé celkem sympatická. :) Co se ale týče těch výpadků favoritek, tak mi to vůbec nevadí, protože je to jedině dobře pro Monču Puig. Řekl bych, že čtvrtfinále proti Niculescu (na turnaji dosud suverénní) bude klíčové. Pokud ho Monča zvládne, tak může jít třeba i za titulem. :)
Reagovat
kada.tom
ano, nemám rád Slováky, Němce, Švýcary a Francouze - existují tenisové výjimky jako například Stan nebo Jo-Wilfried, ale jinak těmto národům nefandím (opět s určitými výjimkami v jiných sportech) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zvláštní... Máš k tomu aspoň nějaký důvod? :D Já teda v tenise na základě národnosti nefandím a už vůbec "nefandím" proti někomu (na což jsi docela expert :D). Třeba v hokeji moc nemusím Kanadu (kvůli neférovým rvačkám proti našim v minulosti), ale zase moc dobře vím, že za pár blbců nemůže celý tým (nebo dokonce celý národ). :)
Reagovat
kada.tom
důvody pro to samozřejmě mám :-)
z hlediska Slováků a Němců jsem tu už nejednou rozebíral, takže mě do toho nenuť znova :-) co se týče Francouzů - tam nemám nějaký národnostní problém, jen mi prostě nesedí styl francouzských tenistů a tenistek (uspávači hadů nebo naopak přehnaně aktivní a burcující se i po chybách soupeřů/soupeřek)

a já prostě nemám toliko oblíbených tenistů a tenistek, kterých fandil tak jako třeba ty těm svým tenistkám :-)
já jsem zarytý fanda Petry K., Lucky Š., Viky, Nalinky, Sereny a míň zarytě fandím Světlaně, Nastě a většině českých tenistek :-)
u chlapů jsem pak "Nadalovec" :-) a fandím Grigorovi, Tomášovi, Jirkovi, Marinovi a Pospisilovi :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak u toho jsem zrovna nebyl, když jsi to tady rozebíral... :D

No když to takhle vypíšeš, tak jich zase nemáš o tolik míň než já. :D Jinak mužský tenis mě sice moc nezajímá, ale zaujala mě ta kombinace Rafa-Grigor (vždyť Grigorovi se říká Baby Fed :D). No a navíc ještě nemusíš Grigorovu přítelkyni. Tak to už vůbec nechápu... :D
Reagovat
kada.tom
inu, tak to se někdy stává, že má člověk v oblibě tenisty s odlišnými styly :-) a spojení Grigor a BabyFed odmítám, sám Grigor to taky několikrát popřel :-) a to, že nemám rád jeho přítelkyni, no ... tak jako nemusím ji, no (vadí mi její zdržování a její řev ... jinak její agresivní styl mám vcelku rád), nicméně opravdu nefandím tenistkám a tenistům podle toho jaký maj přítele či přítelkyně :-D ... například i proto, že Bastien je jeden z mála Němců, který snesu a aktuálně chodí s Ivanovic, takže ... toto bych do sympatií či antipatií k tenistům a tenistkám fakt nemíchal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, dobře. :) Taky jsem četl o tom, že Anička teď chodí s Bastianem. Já teda Bayern moc nemusím, ale on konkrétně mi vůbec nevadí. Působí celkem jako sympaťák a oceňuju na něm, že je věrný svým barvám. Horší by to bylo s Neuerem, protože to je zku*vený zrádce (fandím Schalke). :D Ale ne, já bych si nikdy nedovolil do toho Aničce kecat. Hlavně, aby byla šťastná. :) Akorát bych teda doporučoval, aby si v případě sňatku nechala svoje jméno... :D

Jinak vím, že dneska na tebe mám hodně otázek, ale dovolím si ještě jednu: Už vím, co ti vadí na Mashe, ale co se ti nelíbí na Aně? :D
https://pbs.twimg.com/media/BxcHIeCCIAAO4Gy.jpg
Reagovat
kada.tom
člověče, nikdy mi tahle holka nesedla, asi nemám konkrétní důvody, ale prostě nikdy jsem ji nemusel ... to je to samé jak Jelena - nikdy mi příliš nezajímala - obě mi jsou tak nějak jedno :-)
Reagovat
smazaný uživatel
někde sem četl, že Grigor a Maria si od sebe chtějí dát pauzu. Dokonce už se vzájemně přestali sledovat na twitteru..
Reagovat
VlS
A Grigor jí bude trávit ( tu pauzu) s Genie? To se asi ta pauza trochu protáhne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tím sledováním na twitteru.. Maria jeho nikdy nesledovala a on jí asi tak den.. Někdy během ženského finále v Cincy.. Ale o den později už jí zase přestal sledovat.. :-)) Takže tenhle argument mi přijde jako naprostá blbost! :D

Ale taky jsem ty zprávy, že si chtějí dát pauzu četl, ale většinou to jsou zprávy z bulváru.. Takže tomu moc nevěřím.. :-))
Reagovat
PetaM
Přímo, Alizé je tam nesympatická, že bude nejlepší, když vypadne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Alizé je fajn! :) Sice to není moje favoritka, ale když je možnost, tak se na její zápas rád podívám. Líbí se mi jako tenistka i žena. :)
Reagovat
PetaM
Mně se právě jako žena nelíbí vůbec :D

Ale tenis občas hraje slušný, především proti Sereně hraje hodně dobře :D
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou, postavu má hodně dobrou a v obličeji je taková zvláštně roztomilá (včetně toho nosu). :) No a navíc je to kámoška Kiki Mladenovic... :)
http://photo.velo101.fr/2012/grande/alize_cornet_2012.jpg
Reagovat
Frick
Alize je jedna z těch fitness-tenistek :o)

http://tennisinsideout.com/wp-content/uploads/2014/08/Alize-Cornet-practice-with-Venus-P1018008.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť říkám, že postavu má hodně dobrou. :)
Reagovat
Frick
Ale dobrá může znamenat, že je třeba i "štíhlá jak modelka" nebo holka "krev a mlíko"....
Reagovat
Frick
Takže to zkrátka bylo třeba upřesnit...
Reagovat
sprchon
Asi dobrej výkon až na tu komplikaci ke konci 2. setu, kdy měla brejk a nakonec ještě prohrála v TB. Třetí už jsem jenom občas přepínal, když zrovna nehrála Lucka, takže nemůžu moc soudit. Ale nakonec vyhrála, takže super. Jen tak dál! :)
Reagovat
sprchon
Zítra si asi odpočine, takže věřím, že příští soupeřka nebude problém.
Reagovat
kada.tom
jj, zítra bude mít volno, protože ve čtyřhře s Kristýnou prohrály, což docela kvituju, protože bude odpočívat a na QF by měla být ready :-)
Reagovat
Frick
No a Týna taky hraje R16, že jo...

V deblu vyhrály letos už dva tituly, nemusej to v něm lámat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist