Plíškové se v Číně dál daří, Cetkovská v Guangzhou dohrála

16. 9. 2013, 13:03
Aktuality 8
Na amerických betonech se jí v létě nedařilo, ale s přesunem do Asie Karolína Plíšková ožila. Česká tenistka dnes postoupila v čínském Guangzhou do druhého kola a připsala si tak už šestou výhru v řadě. Hůř se vedlo její krajance Petře Cetkovské, která po porážce s Galinou Voskobojevovou potřetí během jednoho měsíce klopýtla na turnaji WTA hned v úvodním kole.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková úspěšně odstartovala své letošní tažení v Asii minulý týden, když ve městě San-ja vyhrála turnaj nižší kategorie ITF. Vítězka padesátitisícového podniku si dobrou formu přivezla i do Guangzhou, kde na úvod porazila Švédku Johannu Larssonovou. Česká tenistka dnes neztratila ani jednou servis, své soupeřce sebrala po jednom podání v obou setech a zvítězila 6-4 6-3.

Ve druhém kole může bývalá juniorská šampionka z Australian Open narazit na turnajovou dvojku Alizé Cornetovou. Tu čeká v úterý duel prvního kola s Běloruskou Olgou Govorcovovou.

Ještě před Karolínou Plíškovou zasáhla v Guangzhou do hry také druhá z Češek v soutěži Petra Cetkovská. Osmadvacetiletá tenistka sice před týdnem v Taškentu ukončila sérii pěti porážek v řadě, vzápětí ale vypadla a dnes se v Číně už potřetí během posledního měsíce rozloučila s turnajem hned v úvodním kole. Tentokrát nestačila na Galinou Voskobojevovou z Kazachstánu, jíž podlehla 3-6 1-6.

Výsledky - Guangzhou (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Karolína Plíšková (ČR)
- Larssonová (Švéd.) 6:4, 6:3, Voskobojevová (Kaz.) - Cetkovská (ČR) 6:3, 6:1, Hsieh (6-Tchaj-wan) - Ormaecheaová (Arg.) 6:1, 6:2, Puigová (8-Portor.) - N. Kičenoková (Ukr.) 7:5, 7:6 (7:4), Zhang (Čína) - Pučkovová (Rus.) 6:0, 7:6 (7:1), Kingová (USA) - Scheepersová (JAR) 2:6, 6:1, 6:3, Kontaová (Brit.) - Hogenkampová (Niz.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Burjačoková/Karolína Plíšková (Ukr./ČR) - Kalašnikovová/Peerová (Gruz./Izr.) 6:2, 6:2.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Výborně Karolíno! Výhra na WTA turnaji byla už potřeba jako sůl.. Jinak Karolína dneska dala 13 es a po 1. servise prohrála jen 2 míče, supr výkon na servise.. :-))
Reagovat
tommr
snad si tam i letos nahraje dostatek bodů, aby se udržela v první stovce - zatím to vypadá docela nadějně ... :)
Nikde naopak nemůžu najít Kristýnu, která se v žebříčku stále propadá a už se asi od sestry definitivně trhla a jezdí na jiný turnaje. Svýho času přitom vypadala jako větší talent než Karolína ...
Reagovat
Fandina
Karolíně. Vítězství na ITF turnaji se počítá. A samozřejmě držím palce v Guangzkou. První kolo v kapse a v dalším kole Govortsová nebo Cornet, to by byly dobré skalpy. Tak držím palce. Kájo ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Dvě fešandy... :)
https://pbs.twimg.com/media/BUSF6ouCEAAe_sL.jpg
https://pbs.twimg.com/media/BUSNS4cCQAEdLeQ.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Fešandy jednoznačně. Ale fotograf by měl být vytahán za uši.
Reagovat
smazaný uživatel
Monča zvládla 1. kolo, když porazila Nadiyu Kichenok 7:5, 7:6. Podle průběhu to asi nebyl jednoduchý zápas. Monča prohrávala v 1. setu postupně 0:2, 1:3 a 2:4, ale nakonec to otočila na 7:5, když rozhodující brejk získala v jedenáctém gemu... Taky ve 2. setu Monča zpočátku prohrávala 0:2, ale tentokrát se jí povedlo srovnat stav rychleji než v první sadě. Za stavu 5:4 Monča nedopodávala na vítězství, ale naštěstí to napravila v tie-breku a vyhrála ve dvou setech. :)

Monicu čeká ve 2. kole Galina Voskoboeva, což bude určitě těžká soupeřka. Viděl jsem její zápas v semifinále Taškentu proti Bojaně (pozdější vítězce turnaje), kde hrála skvěle a prohrála až v tie-breaku 3. setu... Určitý respekt budí i její výhra nad Petrou Cetkovskou. Výsledek vypadá celkem jasně a Galina v celém zápase neztratila ani jeden servis. Naopak Monča ve svém zápase jich ztratila šest (v obou setech tři)... Takže to nebude nic jednoduchého, ale věřím, že Monča zabojuje. :)

Streamy z Guangzhou zatím nejsou, na rozdíl od Soulu... Jinak se mi moc nelíbí rozlosování tohoto turnaje, protože se hned na začátku turnaje utkávají z mého pohledu sympatické hráčky. Jak už jsem zmínil, v 1. kole proti sobě hrály Galina a Petra Cetkovská, přičemž Monča se ve 2. kole utká právě s vítězkou tohoto zápasu (Galinou). A to ještě v 1. kole na sebe narazí Sorana a Bojana. Lepší z této dvojice pak může hrát už ve čtvrtfinále proti vítězce zápasu Monica - Galina... Kdo to losoval? :(
Reagovat
Fandina
Je mi líto, že Petra Cetkovská skončila, ale Voskobojevová je na tom dobře, škoda, že na sebe narazily v prvním kole.
Reagovat
slacker
otresne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist