Plíškovou dál povede Stubbsová, přidá se i Martínezová

26. 10. 2018, 12:39
Aktuality 6
Karolínu Plíškovou povede i v příští sezoně Australanka Rennae Stubbsová. Součástí jejího týmu bude také Španělka Conchita Martínezová a obě se budou u české hvězdy střídat.
Profily hráčů
Martínezová, Stubbsová a Plíšková

"Jsem ráda, že jsme našly společný plán a cestu. Doufám, že mi bude vyhovovat, že to budu trošku střídat. Cítím se dobře s oběma," řekla Plíšková po dnešním tréninku v Singapuru před sobotním semifinále na Turnaji mistryň.

Šestadvacetiletá Plíšková ukončila v srpnu spolupráci s koučem Tomášem Krupou a angažovala Stubbsovou, s kterou už se krátce znala z loňského Masters. V září na US Open za bývalou deblovou jedničku, která měla povinnosti při komentování v televizi, zaskakovala vítězka Wimbledonu z roku 1994 Martínezová.

Stubbsová si roli komentátorky chce držet i nadále a Martínezová zase jezdí trénovat do Asie, proto se budou u Plíškové během roku střídat. "Obě odjedou prakticky stejné množství turnajů," řekl Michal Hrdlička, manžel a manažer Plíškové. "Což je dobrý, protože mi ani jedna nebude lézt na nervy. Někdy je to těžké trénovat celý rok s jedním člověkem," dodala s úsměvem Plíšková.

Bývalá světová jednička by měla odjet prakticky na celý prosinec na soustředění na Tenerife a trénovat s Martínezovou. "Karolína byla v New Yorku z Conchity nadšená. Zaujala ji pohledem na tenis. Je taky pozitivní a přidala španělský dril, což potřebuje," řekl Hrdlička. "Uvidíme, jaký na mě bude mít vliv, až mě bude trénovat dva tři týdny v kuse. Věřím, že v přípravné části se dá udělat dost věcí," těší se Plíšková.

Do Česka by se měla vrátit na finále extraligy. Příští sezonu začne na turnaji v Brisbane. "Zase s Conchitou, ale tam bude i Rennae. V Melbourne budou obě dvě," řekl Hrdlička s tím, že na grandslamovém Australian Open bude v trenérském boxu Martínezová, jelikož Stubbsová bude komentovat.

Plíšková si na Stubbsové pochvaluje pozitivní přístup. Australanka v Singapuru českou tenistku chválila za přístup a zpracovávání informací. Podle Hrdličky k tomu pomáhá, že se komunikuje v angličtině. "Mozek to vnímá jinak než v češtině, musí se víc soustředit a informaci vstřebá hlouběji. Reaguje někdy líp," myslí si Hrdlička.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Fransoas
Je to vzájemná spolupráce úžasných bývalých hráček.A tak jsem zvědav,jaký to bude mít přínos pro Karolínu v příští sezóně.
Reagovat
tommr
mě se to zdá krapet překombinovaný, ale třeba se Karolíně pod tím ženským duem zadaří a stane se průkopnicí novýho trenérskýho řešení ... :)
Reagovat
blixa
To je fajn, trochu jsem se bál, aby jí neutekly.
Reagovat
Jan
Když se na ní budou střídat, to je nejlepší, co mohla mít.
Reagovat
Gulbis
Někdo by mohl taky střídat Hrdličku...
Reagovat
George_Renel
Třeba ho děvčatům půjčí. .-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist