Plíškovou na úvod Wimbledonu zpomalovala vyšší tráva

1. 7. 2019, 19:42
Aktuality 7
Karolína Plíšková se na úvod Wimbledonu trošku prala s načasováním úderů. Měla pocit, že je na dvorci číslo dvě v All England Clubu oproti předešlým turnajům i tréninkovým dvorcům o něco vyšší tráva, která míče po úderech zpomalovala. Přesto po dvou setech postoupila.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

Turnajová trojka Plíšková měla s čínskou hráčkou Lin Zhu problém ve druhém setu, v kterém proti 101. hráčce světa čelila třem setbolům. Nakonec zápas vyhrála po hodině a dvaadvaceti minutách 6-2 a 7-6. "Byla jsem připravená, že nepůjde všechno úplně, jak bych si přála," řekla Plíšková, která minulý týden vyhrála bez ztráty setu turnaj v Eastbourne. "Nemůžu vyhrát šest zápasů po sobě 6-1 6-2. Navíc to bylo první kolo na grandslamu, na kterém jsou jiný nervy než na běžném turnaji," řekla.

Ve Wimbledonu si stihla zahrát v neděli na tréninkových kurtech Aorangi. Na zápasovém dvorci byla ale tráva podle Češky jiná. "Myslím, že je vyšší," řekla. "Na té dvojce mi připadala o hodně pomalejší. Míče po ní tolik nesklouzávají. Trochu mi proto odešlo načasování a hrály jsme víc delších výměn, než jsem očekávala."

Nepřipsala si tolik bodů ze servisu, jak je zvyklá. Největší problém ale měla s returnem. "Ten byl hrozný. Udělala jsme strašně chyb, ona přitom neservírovala žádnou velkou bombu," řekla. Po relativně jisté první sadě se o druhý set přetahovala. "Hodně balonů vrátila a nevím, jestli povrch byl tak pomalý, nebo ona tak dobrá. Musím být ale natolik dobrá, abych to zvládla na jakémkoli povrchu," řekla Plíšková

Čínskou soupeřku vůbec neznala. Dokonce ani dlouho nevěděla, jestli je to pravačka, nebo levačka. "Půlka lidí říkala jedno a půlka druhé," prozradila Plíšková. Její trenérka Conchita Martínezová se snažila Lin Zhu nastudovat a předat svěřenkyni instrukce. "Já ji do dneška neviděla hrát. To bylo hodně nepříjemné, nevěděla jsem, co čekat. Na druhou stranu moje kvality by měly být takové, že by to nemělo vadit."

Loni si ve Wimbledonu vylepšila postupem do osmifinále své maximum. Londýnský grandslam ale nepatří mezi její nejoblíbenější. "Snažím se ten turnaj úplně neodepisovat, ale zatím mi to tady nesedlo," řekla a dodala: "Říká se, že Wimbledon je chrám, a každý čeká, že moje hra by měla být na trávu suprová, že bych měla pravidelně vyhrávat Wimbledon. Nevím, jestli proto se mi tady nedařilo, že jsem nad tím moc přemýšlela. Loni se to určitě zlepšilo. Uvidíme, co bude letos."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Fransoas
Je docela štěstí,že se podařilo Karolíně přečkat krizi ve druhém setu.Čínské hráčky jsou všeobecně ambiciózní.Navíc hrála Číňanka dost na riziko.Určitě gratulace k postupu ve zdánlivě jasném zápasu.
Reagovat
tommr
to se mi snad jenom zdá? To se nemohla zeptat Petry jak ta Čínanka hraje? Vždyt proti ní málem dopadla stejně neslavně jako ona ...

Soupeřku do druhýho kola už snad má ale Karolína dobře přečtenou když jí už čtyřikrát porazila a ve středu jí doufám dá i popátý. Stejně mě ale hrozně mrzí, že si nezahraje proti AKS, který má co vracet ...
Reagovat
EllNino
Určitě se bude Karolína ptát Petry :D
Reagovat
blixa
Máš snad pocit, že jsou Kája a Petra kámošky ? :D :D
Reagovat
Mr.Pink
ty bys porad chtel nekomu neco vracet. Nejsi ty tak trochu pomstychtivy? :)
Reagovat
slacker
nerad dluzi, proto vraci
Reagovat
Fandina
Kájo, ty o tom moc přemýšlíš. Já vím, mně se to lehce řekne, nikdy jsem v tvojí situaci nebyla. Ale když to čtu, tak ty se toho Wimblu asi bojíš. Neboj, máš na to a pojď!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist