Plíškovou v prvním zápase po zlomenině ruky čeká Koviničová

10. 3. 2022, 07:27
Aktuality 6
WTA INDIAN WELLS - Karolína Plíšková, která kvůli zlomenině ruky zmeškala úvod sezony, se v prvním letošním zápase utká s Dankou Koviničovou. Tenistka z Černé Hory v Indian Wells začala vítězstvím 7-5 7-5 nad Švýcarkou Jil Teichmannovou.
Danka Koviničová (© AFP)

Světová osmičkaKarolína Plíšková si v prosinci po nešťastném pádu v posilovně zlomila pravou ruku (vřetenní kost) a přišla o začátek sezony včetně Australian Open, na kterém chyběla poprvé od roku 2012. První turnaj od loňského listopadu tak odehraje až nyní v Indian Wells. 

Česká semifinalistka z let 2016 a 2017, jež za dva týdny oslaví 30. narozeniny, měla v úvodním kole volný los a čekala na soupeřku. V pátek se utká v prvním vzájemném střetnutí s 71. hráčkou světa Dankou Koviničovou z Černé Hory (h2h 0-0), jež odstartovala vítězstvím 7-5 7-5 nad Švýcarkou Jil Teichmannovou.

Na BNP Paribas Open se štědrou dotací přes osm milionů dolarů se představí celkem šest českých tenistek (los dvouhry). Na jméno první soupeřky ve druhém kole stále čekají nasazené Petra Kvitová a Markéta Vondroušová.

Kateřina Siniaková se ve čtvrtek střetne o první letošní výhru v hlavní soutěži s Rumunkou Irinou Beguovou. Terezu Martincovou v 1. kole čeká britská kvalifikantka Heather Watsonová a v případě výhry by vyzvala španělskou obhájkyni titulu Paulu Badosaovou.

Na divokou kartu startující Dajana Jastremská neuspěla v bitvě s Caroline Garciaovou. Ukrajinka, jež před 14 dny uprchla z ruskými vojsky okupované rodné vlasti a minulý týden si zahrála finále v Lyonu, ve druhém setu odvrátila dva mečboly, ale nakonec prohrála 4-6 7-6 5-7. Francouzka ve druhém kole vyzve vítězku loňského US Open Emmu Raducanuovou z Velké Británie.


Po odvrácení dvou mečbolů zvítězila Ann Liová. Američanka ve večerním duelu dorazila krajanku Madison Brengleovou kanárem a zvítězila 1-6 7-6 6-0. O postup do 3. kola se střetne s Ljudmilou Samsonovovou.

Už 0-6 a 0-1 s mankem brejku prohrávala Misaki Doiová, ze zpackaného vstupu do zápasu proti Anastasii Potapovové se ale dokázala oklepat a nakonec vyhrála 0-6 6-4 6-3. O překonání svého maxima v Indian Wells si 30letá Japonka zahraje s domácí Madison Keysovou (h2h 2-5).

 

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.369.455 dolarů
středeční výsledky (09. 03. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Koviničová (Č. Hora) - Teichmanová (Švýc.) 7-5 7-5
Kanepiová (Est.) - Montgomeryová (USA) 6-3 6-3
Martičová (Chorv.) - Bondárová (Maď.) 7-5 6-3
Alexandrovová (-) - Kalievová (USA) 4-6 6-2 7-6(7)
Riskeová (USA) - McNallyová (USA) 6-0 6-3
Doiová (Jap.) - Potapovová (-) 0-6 6-4 6-3
Liuová (USA) - Tomovová (Bulh.) 7-6(2) 6-4
Tomljanovicová (Austr.) - Baptisteová (USA) 6-2 2-6 6-2
Qinwen Zheng (Čína) - Zvonarevová (-) 6-3 6-2
Kalininová (Ukr.) - Burelová (Fr.) 6-3 6-2
Dartová (Brit.) - Konjuhová (Chorv.) 6-1 3-1 skreč K.
Volynetsová (USA) - Rusová (Niz.) 4-6 6-4 6-1
Garciaová (Fr.) - Jastremská (Ukr.) 6-4 6-7(8) 7-5
Kalinská (-) - Tanová (Fr.) 6-2 1-0 skreč T.
Ann Liová (USA) - Brengleová (USA) 1-6 7-6(5) 6-0
Haddadová (Braz.) - Keninová (USA) 6-3 7-5
• Čtyřhra - 1. kolo •
Dabrowská/Olmosová (5-Kan./Mex.) - Mihalíková/Peschkeová (SR/ČR) 6-3 6-2



 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
čekal jsem že Karolína začne proti Teichmannový - Kovinic by pro ní měla být snadnější soupeřka. Po tak dlouhý pauze je ale skoro nemožný odhadovat v jaký formě se Karolína vrátí a jak ten svůj úvodní zápas zvládne ...
Reagovat
dadaft
Ano, Kovinic není žádná snadná práce, ale já Karolíně věřím. Se sádrou se sice nedá trénovat na kurtu, ale běhat rozhodně jo. Takže počítám, že se vrátí a bude mít skvělý pohyb, ke každému míčku přesně dotancuje, soupeřky nebudou chápat........ údery snad nezapomněla, emočně by měla být v poho, jak jinde rozebrala Blondie...
Takže, když vezmeme v úvahu falešnou formu hned po návratu a nažhavenost = SF minimum.
No.
Snad.
Reagovat
Mantra
dostane latu. Konvička není žádnej hadr, chce to děti a důchod smile
Reagovat
baba
myslím, že vloni Kovinič zastavila Kvítí a teď to asi bude i Kája...
Reagovat
tommr
podle mýho názoru Petra loni ten zápas v Charlestonu úplně vypustila. Kovinic je sice těžká ale hratelná soupeřka ...
Reagovat
EllNino
Petra má s Dankou problémy pokraždé, RG 2016, IW 2016 .. ale asi tomu úplně váhu nedávala :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist