Po Clijstersové padla i Wozniacká. Nestačila na Vinciovou

11. 8. 2011, 17:57
Aktuality 1
Favoritky se držely, ale ta papírově největší padla. Tak vypadal včerejší den na turnaji žen v Torontu, který už pokračuje bez světové jedničky Caroline Wozniacké. Dánka nestačila na Robertu Vinciovou, se kterou prohrála 4-6 5-7.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká sice do Toronta přiletěla jako obhájkyně titulu z loňského Rogers Cupu a na turnaji byla nejvýše nasazenou hráčkou, roli favoritky ale nepotvrdila. Klopýtla hned na první překážce a ve světovém žebříčku tak přijde o 900 bodů.

Wozniacká nastoupila k soutěžnímu zápasu po více než měsíční pauze, která jako by se podepsala na jejím herním rytmu. V úvodní sadě nedokázala vyzrát na podání Roberty Vinciové, která díky jednomu brejku získala sadu poměrem 6-4. V dalším setu vedla Wozniacká už 5-1 a zdálo se, že diváci uvidí třetí set; světová jednička ale prohrála šest gamů v řadě a s turnajem se rozloučila porážkou 4-6 5-7.

"Neměla jsem pořádně možnost dostat se do rytmu. Byl to těžký první zápas, kvůli větru i kvůli tomu, jak hrála. Teď jsem hodně zklamaná, pokusím se přes to prostě dostat, zanalyzovat, co se stalo, a zařídit se podle toho," řekla po utkání Wozniacká, která si s větrem poradila v závěru utkání o poznání hůř než její soupeřka.

"Dvě hry jsem hrála proti větru, pak ona na druhé straně dobře podávala, a tohle všechno se sečetlo. Na té straně, kde vítr foukal do zad, jste si museli dávat pozor, aby míče nelétaly moc daleko, a na druhé straně jste do nich museli pořádně bušit, aby tam vůbec dolétly," dodala Wozniacká.

Pro Vinciovou bylo vítězství nad Dánkou její vůbec první v souboji s hráčkou první světové pětky. "Myslela jsem si, že dneska můžu vyhrát," uvedla po svém postupu Italka. "Viděla jsem, že dělá spoustu chyb, hlavně v prvním setu. Potom ve druhém, když jsem prohrávala, jsem se prostě soustředila na každý bod, snažila jsem se hrát agresivně a hrát co nejčastěji čopované údery do jejího bekhendu," řekla Vinciová.

Wozniacká sice byla v Torontu nejvýše nasazenou hráčkou, role největší favoritky ale připadá spíš bývalé světové jedničce Sereně Williamsové. Američanka, jež kvůli propadu v žebříčku není mezi nasazenými, svou formu potvrdila i proti Julii Görgesové z Německa, kterou porazila 6-1 7-6.

Jak vítězka podniku ve Stanfordu řekla po svém postupu do osmifinále, od návratu na okruh WTA je na kurtu o hodně klidnější, protože jako nenasazená hráčka "nemá co ztratit". "Díky tomu jsem v nádherné a jednoduché pozici," prohlásila třináctinásobná grandslamová vítězka, která si stále udržuje letošní neporazitelnost na domácích betonech.

Výsledky - Toronto (tvrdý povrch, dotace 2,050.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Vinciová (It.) - Wozniacká (1-Dán.) 6:4, 7:5, Zvonarevová (3-Rus.) - Petrovová (Rus.) 7:5, 6:4, Azarenková (4-Běl.) - Duboisová (Kan.) 6:0, 6:0, Šarapovová (5-Rus.) - Jovanovská (Srb.) 6:1, 7:5, Na Li (6-Čína) - Peng (Čína) bez boje, Schiavoneová (8-It.) - Makarovová (Rus.) 6:1, 6:3, Stosurová (10-Austr.) - Wozniaková (Kan.) 6:3, 6:4, Petkovicová (11-Něm.) - Arnová (Maď.) 6:4, 7:5, A. Radwaňská (13-Pol.) - Martičová (Chorv.) 6:3, 6:3, S. Williamsová (USA) - Görgesová (Něm.) 6:1, 7:6 (9:7), Voskobojevová (Kaz.) - Pennettaová (It.) 2:6, 6:3, 6:2, Martínezová (Šp.) - Hantuchová (SR) 7:5, 6:2.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já včera koukal jak blázen...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist