Po debaklu s Němcem Ottem v Ostravě skončil i Kolář. Ve čtvrtfinále uhrál jen dva gamy

4. 9. 2020, 16:42
Aktuality 0
CHALLENGER OSTRAVA - Na Oscaru Ottem si na challengeru v Ostravě 'vylámal zuby' druhý Čech během dvou dnů. Den po Lukáši Rosolovi uhrál pouhé dva gamy proti německému soupeři také Zdeněk Kolář, jenž v boji o semifinále prohrál snadno 1-6 1-6.
Zdeněk Kolář (© Prosperita Open)

225. hráč světa Zdeněk Kolář se po koronavirové pauze představil na třech challengerech a na všech si v hlavní soutěži dvě výhry. Po osmifinále v Praze na Štvanici i na Žižkově si zahrál čtvrtfinále v Ostravě.

Třiadvacetiletý rodák z Bystřice nad Pernštejnem na Prosperita Open prošel kvalifikací a vyřadil Tunisana Maleka Džazírího a Kazacha Dmitrije Popka, kterého včera zdolal až po odvrácení mečbolu a tříhodinovém boji.

Třetí sok už byl však nad jeho síly. O tři roky staršímu Němci Oscaru Ottemu dnes nedokázal vzdorovat ani hodinu a prohrál drtivě 1-6 1-6. 

"Předvedl jsem tady kvalitní tenis, hlavně morálkou, že jsem dokázal otočit nepříznivé stavy, bojovat. Dneska jsem už bohužel neměl sílu, ale neříkám, že v plné kondici bych Oscara porazil. Určitě by to však nebylo dvakrát jedna šest," řekl v rozhovoru pro iDnes.cz Kolář, který se nyní přesune na challenger v Prostějově.

Otte, jenž figuruje ve světovém žebříčku na 219. místě, tak ve Slezsku deklasoval dva domácí hráče během dvou dnů. Včera ztratil pouhé dva gamy také s Lukášem Rosolem. 

V semifinále se Otte utká s Tallonem Griekspoorem (h2h 2-0), který se dnes postaral o vyřazení posledního nasazeného hráče. Turnajovou dvojku Ilju Ivašku z Běloruska porazil 7-6 6-3.

Čtyřiadvacetiletý Nizozemec tak i na třetím challengeru po půlroční pauze vyhrál minimálně tři zápasy: na Štvanici vypadl ve čtvrtfinále a na Žižkově došel až do finále.

Aslan Karacev na letošních challengerech v Česku vyhrál už 12 ze 13 zápasů. Dnes v Ostravě 27letý ruský šampion ze Žižková přehrál 6-3 6-3 Němce Matse Morainga a bez ztráty setu proplul do semifinále.

O třetí finále v řadě si Karacev, který po pauze prohrál pouze v zápase o titul na Štvanici proti Stanu Wawrinkovi, zahraje v prvním vzájemném utkání s Boticem Van de Zandschulpem. 24letý Nizozemec ve čtvrtfinále otočil nepříznivý vývoj v duelu se Slovákem Lukášem Lackem.

• CHALLENGER OSTRAVA •
Česko, antuka, 132.280 dolarů
páteční výsledky (04. 09. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Otte (Něm.) - Kolář (ČR) 6-1 6-1
Griekspoor (Niz.) - Ivaška (2-Běl.) 7-6(3) 6-3
Karacev (Rus.) - Moraing (Něm.) 6-3 6-3
Van De Zandschulp (Niz.) - Lacko (SR) 5-7 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist