Po dlouhých 17 letech vyhrála žena. Šwiateková získala ocenění pro nejlepšího sportovce Evropy

26. 12. 2022, 14:28
Aktuality 4
Polská tenistka Iga Šwiateková se stala nejlepším sportovcem Evropy za rok 2022. Druhý byl v anketě polské tiskové agentury PAP švédský tyčkař Armand Duplantis, třetí pilot formule 1 Max Verstappen z Nizozemska.
Profily hráčů
Iga Šwiateková (© AFP)

Šwiateková letos ovládla grandslamy French Open a US Open a celkem na okruhu WTA získala osm titulů. V hlasování dvaceti tiskových agentur včetně ČTK získala jednadvacetiletá tenistka 118 bodů.

Třiadvacetiletý Duplantis, který letos triumfoval na mistrovství světa venku i v hale, ovládl evropský šampionát i Diamantovou ligu a stanovil i světový rekord, získal 106 bodů. Verstappen po obhajobě titulu ve formuli 1 dostal 82 bodů.

Šwiateková je první ženskou vítězkou od roku 2005, kdy spolu se švýcarským tenistou Rogerem Federerem vyhrála ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová. Čeští sportovci se letos v hlasování neumístili.

Přehled předchozích vítězů

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Brtnick1
Ona si to zaslouží. Z toho, že její kariéra bude následovat Osaku strach nemám. Umí se pekelně soustředit jen na tenis. Může se ještě zlepšovat.
Reagovat
A211
Asi máte pravdu,obhajovat letošní rok bude hodně tvrdé snad to ustojí.Rozhoduje hlava a zdraví.
Reagovat
vavrinec
Super!!! smilesmilesmile
Reagovat
A211
Doufám že Iga Swiatek nezblbne jako N.Osaka (O jsem fandil ale to momentálně nejde)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist