Po prvním kole se ode mě asi čekala výhra, zvládl jsem to skvěle, radoval se Veselý

3. 7. 2019, 20:38
Aktuality 10
Se snubním prstýnkem uvázaným v tkaničce pravé boty a za pomoci jednadvaceti es prošel tenista Jiří Veselý do třetího kola Wimbledonu. Byl rád, že navázal na nečekanou výhru nad Němcem Alexanderem Zverevem, a Pabla Cuevase z Uruguaye zdolal 4-6, 7-6, 6-4 a 6-4.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Loňský osmifinalista Veselý se snažil po vyřazení turnajové šestky Zvereva udržet soustředěný. Proto odpověděl jen na deset procent blahopřejných zpráv, které mu zaplnily mobil. "Omlouvám se, ale je to emočně hodně vyčerpávající. Odepsal jsem jen úplně nejbližším, všem ostatním se ozvu až po turnaji," řekl Veselý.

Do souboje s 45. hráčem světa šel pokorně. Věděl, že není favoritem. "Cuevas je velmi inteligentní hráč, ale taky jsem vycítil, že ode mě po vítězství nad Zverevem lidé čekají, že bych i druhý zápas mohl zvládnout. Na hlavu to byl nápor, ale zvládl jsem ho skvěle," mohl se pochválit Veselý po skoro tříhodinovém utkání.

První set ale ztratil, protože si hned v úvodním gamu zápasu prohrál podání. "On hrál zezačátku neskutečně, výborně podával," pochválil soupeře. Dobře to s českým hráčem nevypadalo ani po ztrátě servisu na úvod druhé sady, ale pak přišel zlom. "Pomohl mi vrátit se do zápasu. Od té chvíle jsem cítil, že se utkání láme. V tie-breaku jsem měl i trochu štěstí, ale to k tomu patří. Druhý set byl klíčový," uvedl Veselý.

S třemi zápasy v kvalifikaci vyhrál už pět utkání po sobě. To se mu naposledy povedlo předloni cestou za titulem na challengeru v Prostějově. "Většinou člověk tolik zápasů vyhraje, když vyhraje turnaj. Kvalifikaci jsem strašně dlouho nehrál, takže těch pět zápasů dlouho nebylo. Musím říct, že po kvalifikaci jsem měl čtyři dny volna, což pomohlo k tomu, abych nabral nové síly. Teď je to nový turnaj," řekl.

První set u kurtu sledovala manželka Denisa s dcerou Sofií, která se narodila v březnu. Veselý se ale snažil hledat pohledem spíše trenéra Michala Navrátila. "To je v ten daný okamžik to nejdůležitější, musím se soustředit na tenis a co případně změnit nebo čeho se držet. Zkrátka na svou práci," řekl pětadvacetiletý tenista.

S manželkou a malou dcerkou se může potěšit až po utkání. "Když mi to vyjde, rád s nimi strávím volný čas, je to relax z tenisového prostředí," řekl Veselý a doplnil: "Je to super, protože malá se začíná usmívat a hodně vnímá. Je to radost, není nic krásnějšího, když vaše dítě začíná dělat pokroky a vy jste u toho."

Při rozhovoru si hrál se snubním prstýnkem na ruce. Při hře ho sundává, ale do tašky ho nedává, aby se mu nezatoulal. "Všechny náramky jsem vždycky poztrácel," řekl. Inspiroval se u jiných tenisových ženáčů. "Mám ho na tkaničce pravé boty. Okoukal jsem to, myslím, od Kevina Andersona nebo Andyho Murrayho."

Stejné to bude i v duelu o osmifinále proti Benoitu Pairemu z Francie. S 32. mužem žebříčku ATP letos na úvod sezony v indickém Puné prohrál. "Je šikovný, umí všechno. Má ale i fáze, kdy to může vystřílet. Připravím se na něj," řekl Veselý.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Torn
Jednou mu lidi píšou, že někoho porazil a je to vyčerpávající... :D
Reagovat
sojka1
emocne, on to jasne specifikoval a mne je taky jasne, ze je ze svych vyher uz cely jelen... jinak ale dobre, ze se Jura capnul, snad pero nebude prilis vyskakovat.. :-)
Reagovat
Fransoas
Další zápas,který Jirka bude absolvovat bude jěště těžší.Pokud Paire bude mít svůj den,tak to nejspíše nedopadne pro Jirku příznivě.Ovšem je to také velký nervák. V momentě,kdy se mu nedaří,nedokáže zkrotit emoce.Toho by mohl náš hráč případně využít,ale bude to velice těžké.tak Jirko pojď mu to otrávit.
Reagovat
FulnekUltras
Dobře řečeno. Jen ať Péro štípe pálky jako rákos a žene J1rkovi potřebnou vodu na mlejn.
Reagovat
smazaný uživatel
Od tebe se vždycky čeká prohra. Pokud nás ještě 5x zklameš, nikdo ti to nebude vyčítat. A když ne, svět bude dál v pořádku :)

(Jéeeeď!)
Reagovat
Stan_Borowitz
Koukám, že laponští intelektuálové mají oproti místním nadhled a smysl pro humor.

Sto bodov na potleskomeri za to laskavé popíchnutí...
Reagovat
FulnekUltras
Ešte na tuš si v tej samochvále zabudol. ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Čikuli, že...
Reagovat
Nenela
jojo, nezlobili bychom se za dalsich 5 zklamani :-)
Reagovat
Fandina
:-)))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist