Podaří se Bouchardové návrat mezi nejlepší? Věřím, že to jednou prolomím, říká Kanaďanka

17. 2. 2019, 11:20
Aktuality 8
V roce 2014 byla Eugenie Bouchardová hvězdou okruhu WTA. Hrála dvakrát grandslamové semifinále a ve Wimbledonu se probojovala dokonce až do finále. Od té doby se však Kanaďance nedaří a zatím se marně snaží navázat na svou dosud nejúspěšnější sezonu. Podaří se čtyřiadvacetileté tenistce návrat mezi nejlepší? Věřím, že tu smůlu jednou prolomím, hlásí pozitivně Bouchardová.
Profily hráčů
Eugenie Bouchardová

Dosud nejúspěšnější sezonu zažila čtyřiadvacetiletá Kanaďanka v roce 2014, kdy hrála semifinále na Australian Open a French Open a na wimbledonské trávě si zahrála dokonce finále, kde v boji o grandslamový titul prohrála až s Petrou Kvitovou. V roce 2014 získala Bouchardová také svůj dosud jediný titul na okruhu WTA, když dobyla antukový podnik v Norimberku.

Díky skvostným výkonům se Kanaďanka dostala v roce 2014 v žebříčku WTA až na pátou příčku, v následujících letech ale Bouchardová predikce některých odborníků a tenisových komentátorů nepotvrdila. Když před třemi lety vlétla do ženského tenisu, byla často označována jako budoucí grandslamová šampionka a světová jednička, od sezony 2015 se však Kanaďanka trápí a na vytoužené výsledky zatím čeká.

Bývalá světová pětka se snaží znovu nalézt svou ztracenou formu. V polovině loňského roku zahájila spolupráci s Robertem Lansdorpem, jenž v minulosti spolupracoval například i s Lindsay Davenportovou či s Ruskou Marií Šarapovovou.

Angažování nového kouče Bouchardové mírně prospělo - v druhé polovině loňského roku si zahrála semifinále v Gstaadu a v Lucemburku a na začátku letošní sezony zaznamenala již dvě čtvrtfinálové účasti na turnajích v Aucklandu a Newport Beach. Díky těmto výsledkům se Kanaďanka vrátila do nejlepší stovky žebříčku WTA, kde ji momentálně patří 80. příčka. Na počátku sezony však trenéra znovu vyměnila a nyní ji vede Michael Joyce.

"Michael má na mou hru téměř stejný názor jako Robert, což je skvělé, protože můžeme pokračovat v tom, na čem jsme začali pracovat s Robertem," komentovala výměnu trenéra Bouchardová. "S Michaelem se mi spolupracuje velmi dobře, máme podobné názory a rozumíme si."

Společné vize Bouchardové a Joyce jsou založeny na agresivitě a dobré fyzické kondici. "Pro svou hru musím být ve výborné fyzické kondici. Jen tak jsem schopná svou hru uplatnit. Když se dobře hýbu, dokážu se bránit, vydržím v delších výměnách a mohu si tak vytvořit šanci na útok. Obecně vedeme přípravu tak, abych byla v dobré kondici, dobře podávala a hrála agresivní a tvrdé údery."

"Neohlížím se zpátky, ale snažím se pracovat na tom, abych se vrátila do té pohody, se kterou jsem kdysi hrála," konstatovala Kanaďanka před startem turnaje v Dubaji, kde ji v úvodním kole čeká utkání s Běloruskou Věrou Lapkovou, s níž dosud ani jednou nehrála. "Každý týden se snažím zdokonalovat a jít dál s pozitivně naladěnou hlavou. Věřím, že se mi to podaří prolomit."

 

 

 

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

8
Přidat komentář
marekv
To už je vláčení za nohy...jedině snad do Bravíčka, ale tam už chtěj asi mladší
Reagovat
com
Evžena ma zas plnou hubu kecu :D ..a vubec bych se nedivil, kdyby jeji wc v Dubaji bylo uplne zbytecne vyhozeny ostatne jako vzdycky
Reagovat
com
tak velka omluva :) ..prekvapila :D
Reagovat
Blondie
Dřív mi byla hodně nesympatická, ale líbí se mi, jak bojuje a maká, aby se vrátila ;) takže docela držím pěsti. Go, Eugenie!
Reagovat
bIbec
jak se to pozná, že maká? Myslíš, že maká víc než ostatní?
Reagovat
Blondie
Ne, ale jeden čas působila tak, že hlavní je pro ni Instagram. Teď mám dojem, že to bere víc vážně - a výsledky se dostavují ;) je to dojem, zase tak detailně ji nesleduji.
Reagovat
sojka1
ja mam dojem, ze se pouze vzpamatovava ze sveho padu, tim nemyslim na tu blbou podlahu, ale v zebricku... clovek si utvori o sobe samem nejakou predstavu, zabydli se v ni, uziva si to a najednou takovy sesup. Strasna pecka! Ale nevzdava se, bojuje, zkousi, je to v ni... Nepoznam, jesti "maka" vic nez ostatni... a bez "makani" to samozrejme nepujde nikomu, ale cim dele se divam na tenis, tim vic jsem presvedcena, ze o zapasu sice muze rozhodnout par micku, v kariere vsak misky vah vzdycky prevazi jen TO NECO. Rikam tomu posedlost. Kdyz chybi, nikdy se zadny potencial nenaplni a nikdy se zcela nedari. Viz holky Pliskovy a dalsi, stejne podminky, stejne zazemi, stejny geneticky zaklad, ale posedlejsi tenisem je podle me proste Kaja... a TO NECO rozhoduje o uspechu v kazde lidske cinnosti.. ;-)
Reagovat
tommr
fandím jí a doufám, že se brzy zase vrátí mezi nejlepší. Ideální by bylo kdyby se jí průlom podařil už ted v Dubaji - na úkor Halepky ...

Jinak doufám že jí uvidíme v baráži FC (ale moc tomu nevěřím) ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist