Podle Cornetové řádil na Roland Garros koronavirus, tenistky ho prý tajily

29. 6. 2022, 16:00
Aktuality 15
Na Roland Garros řádila mezi tenistkami koronavirová epidemie, ale hráčky se až na výjimky dohodly, že budou o svých zdravotních potížích mlčet. Listu L'Équipe to ve Wimbledonu řekla francouzská tenistka Alizé Cornetová.
Profily hráčů
Alizé Cornetová

Během pařížského grandslamu od 22. května do 5. června se tenisté nemuseli povinně testovat ani být očkovaní. "Přece se nebudeme samy testovat, abychom si přidělávaly problémy," uvedla dvaatřicetiletá Cornetová. "V šatně to měli všichni, ale nic jsme neřekly. Když se taková věc dostane do médií, zvlášť u známých hráček, tak je z toho velké haló, a to mi vadí," dodala.

Nákazu koronavirem v Paříži nicméně netajily české tenistky. Barbora Krejčíková se kvůli pozitivnímu testu na covid-19 po vyřazení v 1. kole dvouhry odhlásila z deblového turnaje, v němž měla s Kateřinou Siniakovou obhajovat titul, a Marie Bouzková ze stejného důvodu odstoupila před utkáním 2. kola dvouhry.

Andrea Petkovicová dnes německým médiím řekla, že se pravděpodobně na Roland Garros nakazila a poté byla delší dobu nemocná. V Paříži nebyla povinnost nosit v šatně roušku, i když ona sama ji první tři dny měla. "Ale všichni na mě hodně ošklivě koukali, protože jsem byla jediná," řekla německá tenistka.

Ve Wimbledonu nemohli kvůli koronaviru nastoupit bývalí finalisté Marin Čilič a Matteo Berrettini, kteří se odhlásili krátce před svými prvními zápasy.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
FulnekUltras
volí každý dle svých možností a úvahy

a tak by to už mělo i zůstat
Reagovat
Holahej
..píše se..O den později Cornetová na sociálních sítích své tvrzení poněkud upravila ve smyslu, že má podezření, že se na Roland Garros objevilo více případů nákazy virem covid-19, ale nemá důkazy. Chtěla jsem tím pouze naznačit, že koronavirus se stal součástí našich životů, napsala Cornetová s tím, že očekává i ve Wimbledonu více odhalených případů.

Svým prohlášením nicméně 32letá rodačka z Nice vyvolala bouřlivé reakce jak ze strany veřejnosti na sociálních sítích, tak i v odborných kruzích. Vedení WTA i French Open v Paříži již avizovalo, že se k výrokům Cornetové chystá vyjádřit v průběhu středečního odpoledne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bouře ve sklenici vody smile
Hlavně, ať z toho jednání soudruzi z WTA udělají zápis.smile
Kornout si uvědomila, nepochopitelně pozdě, že ny se jí nohli začít ptát, tak to zahrála do outu.
Reagovat
Mony
Já ho mám taky každou chvíli. Udělám si jen samotest a nic víc neřeším, ani doktora. Už se z umělé nemici toho stává obyčejná viroza. To jen Amici z toho dělají pořád problém..
Reagovat
JsemProsteBorec
A k čemu ti ten samotest je? Nehledě na to, že ta jejich přesnost je zanedbatelná, tak k čemu ti je výsledek? Už to dneska nikoho nezajímá, ani v práci tím nikoho neohromíš...
Reagovat
Mony
Chci vědět, jestli mám covid nebo veco jiného.. A přece jen je ohleduplne se při covidu trochu ovladat
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Borci se nepotřebují ovládatsmile
Reagovat
Titan
Jestli chceš vědět, jestli máš covid, tak rozhodně nemůžeš používat samotest...smile
Reagovat
FulnekUltras
pokud je 3x po sobě pozitivní, tak už by se tomu i celkem věřit dalo
Reagovat
FulnekUltras
plus příznaky
Reagovat
tenista08
"Přece se nebudeme samy testovat, abychom si přidělávaly problémy,"
Jediný možný přístup. Už proboha ten covid přestaňte řešit.
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Nola
povedz to amikom hlavne......
Reagovat
FulnekUltras
ti už kují globální kejkle s opičími kiahňami - všiváci
Reagovat
Krisboy
Koronavirus řádí už dva roky všude, to přece není nic nového. A že se to kvůli prachům nebo politickým manipulacím tutlá nebo překrucuje snad nepřekvapí taky nikoho.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist