Podrážděný Piotr Wozniacki svou dceru v Bastadu nedoprovázel

15. 7. 2011, 09:51
Aktuality 11
Už pár měsíců je podle žebříčku nejlepší tenistkou světa, na titul z grandslamového turnaje ale Caroline Wozniacká stále čeká. Podle odborníků by měla vyměnit svého trenéra - otce Piotra - za někoho renomovaného.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká a otec Piotr

Na okruhu WTA Wozniacká vyhrála 17 turnajů, na grandslamech však byla pouze jednou ve finále (US Open 2009) a dvakrát v semifinále (US Open 2010 a Australian Open 2011). 

Za neúspěchy na největších turnajích může být fakt, že za tenistkou během zápasu nemůže přispěchat s radou její trenér, jak je tomu na ostatních podnicích WTA. Na nich se jednadvacetiletá Dánka často právě o podporu svého otce Piotra opírá. 

Po nezdarech na French Open a ve Wimbledonu, kde vypadla ve třetím, respektive čtvrtém kole se Slovenkami Hantuchovou a Cibulkovou, se diskuze o změně trenéra znovu rozhořely a podrážděný Piotr Wozniacki reagoval - minulý týden v Bastadu svou dceru nedoprovázel a přes novináře poslal vzkaz.

"Doufám, že dánští experti jsou spokojeni, že otec Caroline již svojí dceru na turnajích nedoprovází. Média se příliš soustředila na mou osobu, a tak věřím, že teď už se budou věnovat také jiným věcem," uvedl pro dánský tisk Wozniacki.

Rozdíl v přístupu ke své budoucnosti potvrdila na Twitteru i sama tenistka. "Vím, že mě kritizuje mnoho lidí a plno z nich mi doporučuje, abych změnila kouče. Dlouho už nad tím přemýšlím a vím, že do budoucnosti budu muset leccos změnit. Nebude to lehké, ale budu muset něco udělat, abych byla úspěšnější," říká Caroline.

"Moc mě mrzí, že jsem na posledních turnajích a hlavně na Roland Garros a Wimbledonu zklamala své fanoušky. Ale slibuji, že udělám maximum, abych byla znovu silná a hrála ještě lepší tenis, než doposud," uvedla rodačka z Odense.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Že je CW už pár měsíců světovou jedničkou, je jenom shoda náhod, že přišla do takových časů v ženském tenise, kdy tam žádná výrazná osobnost není, probíhá střídání generací. Ale není přeci první spornou světovou jedničkou, jí podobných už tam pár také bylo. Jestli je schopna se zásadně zlepšit je otázka. Ale se svou současnou hrou nemá šanci GS vyhrát ani se udržet na postu světové jedničky.
Měla štěstí, že se nedostala do finále Wimbledonu, to by bylo něco jako vraždění neviňátek. :) Když to srovnáte s naším Kvítkem, ty údery prostě nemá, ruka pomalá.
Reagovat
Frick
http://www.youtube.com/watch?v=0ixOQK4Ja6c&feature=related
Nevíte, tohle je dánskej nebo polskej akcent?

Každopádně doufám, že tenisový bude brzy opanovat jiná hráčka než CW. Asi víte, kterou mám na mysli.
Reagovat
skott
zni to spis jako prizvuk neslysicich...
Reagovat
skott
jeste nedavno presvedcovala, ze ji chybi pouze trocha stesti, zkusenosti a ze neni zadne tajemstvi, jak vyhrat sedm utkani v rade a ted najednou musi leccos zmenit:))
Reagovat
Jiri
To co tu pise NAD jsou zbytecne silna slova. resp. HNUS! CW je samozrejme vynikajici. Jednickou je proto, ze nema vyraznejsi vykyvy jako ostatni hracky. Zebricek je neuprosny a ona se v nem stale drzi, coz mluvi za vse. To ze nevyhrala GS sice ukazuje, ze jeste neni 100% vyzrala, ale ma predpoklady tou nejlepsi skutecne byt. Navic vyhrala i nejake MASTERY, kde jsou uplne ty same hracky, ale ten tlak na GS je proste strasne velky a takovych, jako je nase Péťa je strasne malo. O Caroline se porad pise a porad ji nekam zvou a to je pak tezke predvadet tu nejvyssi kvalitu. TAKE MYSLIM, ZE NENI UPLNE toP,ale uznani si urco zaslouzi, misto tech sracek, co tady nejaky nadalisto sipe :(
Reagovat
EllNino
Ne byla ve finale na US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Tuhle nadheru by nezachranil ani Connors. Je to jenom hezka tvaricka, ale jinak je to umele vytvorena "svetova jednicka", ktera se svym trapnym stylem hry nema sanci vyhrat GS. Sice je mlada, ale u teto hracky plati, ze ji ani cas nepomuze. Je to ostuda zenskych svetovych jednicek. Williamsky, Henin, Graff, Evert, Navratilovka... ty vsechny se ji smejou. Wozniacky vybira jenom popelnice a sbira body na malych turnajich, hraje 2x vice turnaju nez ostatni hracky, aby si drzela svetovou jednicku. Jak UBOHE a TRAPNE. Ta holka klesla na uplne dno! Dela se mi z toho spatne. Neni to sampion a nepatri mezi nejlepsi hracky soucasnosti. Snad se zase zrani a neobhaji hodne bodu ve zbytku sezony.
Reagovat
freeteepek
Ty jí teda přeješ pěkný věci! Proč by se nemohla ještě zlepšit? Na svůj věk dosáhla vysoké herní kvality. Chybí jí už málo k tomu, aby mohla vyhrávat grand slam a má dost času na to, změnit svoji hru, vylepšit techniku. Třeba servis.pořád je ještě velmi mladá. Podívej se na Djokoviče. Taky nemoh dlouho vyhrát grand slam, protože v závěrečných bojích narazil buď na Federera nebo Nadala. A dnes? Ti dva z něj mají trauma. Karta se obrátila. Protože na sobě pracoval. Wozniacki by především měla vyměnit trenéra. A pak se začít víc soustředit na velký turnaje, i za cenu ztráty postu světové jedničky. Všechno jde, když se chce. U ženských je špička vyrovnaná. Ty možnosti tam jsou.
Reagovat
gocii
ale djokovič už gs měl z roku 08 takže se dalo čekat že ještě někdy něco vyhraje ale wozniacka zatim na gs nic moc jen 3x v sf, a letos vždycky přišel někdo kdo se s nou nesnažil pinkat a šla ven, uvidime jak ji to pude dál ale tady s tim jejim vracením nevim nevim
Reagovat
VlS
Nadalisto, jako expert na žebříček jistě víš, že se do žebříčku započítává jen 16 turnajů, z toho povinně 4 GS, 5 "tisícovkových turnajů" a 2 z pěti "devítistovkových turnajů". Čili 11 ze 16 započitatelných výsledků máš předem zadaných a nepomůže objezdit ani 50 "dvěstěosmdesátek", protože se ti jich započte maximálně 5 včetně čtyřistasedmdesátek. Na tom prostě 10.000 bodů nikdo neudělá.
Nemám rád Calininu hru, ale nemá smysl z ní dělat chudáčka, kterej neví jak se drží raketa. Jedničkou je proto, že si na to ty body uhrála a možná ji to ještě dost dlouho vydrží. Doufám, že se prosadí hráčky vyznávající bojovnější styl, ale urážet jí nemá smysl.
Reagovat
smazaný uživatel
100% souhlas
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist