Pohádkový comeback na oblíbené trávě se neopakuje. Zraněný Berrettini se z Queen's Clubu odhlásil

19. 6. 2023, 10:12
Aktuality 2
Ital Matteo Berrettini loňský parádní comeback na oblíbené trávě nezopakuje. Po nezdaru ve Stuttgartu titul neobhájí ani v Queen's Clubu, z Londýna se dvojnásobný šampion kvůli přetrvávajícím potížím s břišním svalem odhlásil.
Profily hráčů
Matteo Berrettini (© Profimedia)

Matteo Berrettini druhý rok po sobě přišel o téměř celé antukové jaro. Na kurty se pokaždé vrátil v červnu na své oblíbené trávě, ale zatímco loni po operaci zápěstí vyhrál turnaje ve Stuttgartu a Queen's Clubu, letos návrat uspěchal a potíže s břišním svalem ho limitují dál.

Minulý týden v Německu utrpěl hned v prvním kole debakl s krajanem Lorenzem Sonegem a kurt opouštěl v slzách, neboť dostal nečekaný signál, že jeho tělo není stoprocentně připravené pro návrat do soutěžního módu.

A v londýnském Queen's Clubu, kde ovládl dokonce poslední dva ročníky, tento týden startovat vůbec nebude.

"Moc mě mrzí, že se musím odhlásit a nebudu mít šanci obhajovat titul. Přeji všem úspěšný týden a těším se, že se za rok vrátím," uvedl Berrettini v prohlášení.

27letý Ital za poslední tři odehrané sezony na trávě zaznamenal 31 výher a 4 porážky a získal na ní 4 ze 7 titulů na okruhu ATP. Před dvěma lety si na zeleném pažitu ve Wimbledonu zahrál i své jediné grandslamové finále. Loni titul v All England Clubu neobhajoval, po skvělé přípravě ho o start připravil pozitivní test na Covid-19.

Bývalý šestý hráč světa Berrettini už za neúčast v Queensu přišel ve světovém žebříčku o 500 bodů a klesl na 34. místo. V pavouku ho nahradil americký lucky loser Jeffrey Wolf, který se v prvním kole utká s krajanem Benem Sheltonem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Vidite_mojeregistracebylauspesna
"Před dvěma lety si na zeleném pažitu ve Wimbledonu zahrál i své jediné grandslamové finále. Loni titul v All England Clubu neobhajoval, po skvělé přípravě ho o start připravil pozitivní test na Covid-19." Když jsem se to loni dozvěděl, bylo mi velmi smutno. Bohužel totiž platí známý Einsteinův citát, že lidská hloupost je nekonečná jak vesmír. Stupidita kovididiocie je opravdu nekonečná jak vesmír. Sportovci (když odmyslíme zápasníky sumo či šachisty) jsou ti absolutně nejzdravější v populaci. Pro tenisty to platí jakbysmet. Berrettini s pozitivním testem na kovid: To znamenalo jen to, že před nějakou dobou (třeba před 1-4 týdny) se jeho imunitní systém setkal s viriony C-19. Jeho imunitní systém tu nákazu zlikvidoval v počátku. Ovšem totálně přestřelené hypergigamegasenzitivní PCR testy (se senzitivitou zvýšenou kolikrát než bylo třeba? O dva řády? O tři?) tyto viriony s antigeny zachytily a stupidní kovididi***ský státní systém to vyhodnotil jako že je nakažený a že musí do karantény! Bylo by vesmírně spravedlivé, kdyby Berrettinimu by se vrátilo štěstí jinak. Jak jinak? Že na jiném grandslamu by měl naopak štěstí a že by ho vyhrál. Nejlépe ve Wimbledonu!
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist