Poláci také díky senzační výhře Panfila nad Raonicem porazili i Kanadu!

29. 12. 2013, 13:21
Aktuality 7
Polští tenisté na Hopman Cupu zůstávají neporažení a mají skvěle našlápnuto k postupu do finále. Po výhře nad Itálií porazili i Kanadu, nad kterou vedou 2-0 na zápasy. Nejprve Agnieszka Radwaňská zdolala talentovanou Eugenii Bouchardovou, o druhý bod se pak nečekaně postaral až 288. hráč světa Grzegorz Panfil, který porazil světovou jedenáctku Milose Raonice.
Grzegorz Panfil

Polští tenisté jsou sice na Hopman Cupu nasazenými jedničkami, po odhlášení zraněného Jerzyho Janowicze ale jejich akcie výrazně klesly. Světová pětka Agnieszka Radwaňská se však dočkala zdatného náhradníka Grzegorze Panfila, byť je až 288. hráčem světa. Společně už dokázali porazit Itálii, dnes také Kanadu a mají tak slušný základ k tomu, aby se dostali do sobotního finále.

Agnieszka Radwaňská dnes měla dost práce s devatenáctiletou Eugenií Bouchardovou. Talentovaná Kanaďanka, jež byla zvolena Nováčkem roku 2013, v úvodu vedla 3-1, pak ale ztratila 9 z 10 gamů a prohrávala 3-6 a 1-4. Bouchardová se ale nevzdala, a i když za stavu 6-5 ztratila podání, v tie-breaku odvrátil tři mečboly a vynutila si třetí set. V něm už Radwaňská potvrdila roli favoritky a po téměř dvou a půl hodinách boje zvítězila 6-3 6-7 6-2.

"Tohle byla výborná příprava na Australian Open. Každý zápas hraný na body je skvělým tréninkem. Tohle je výborná generálka před Sydney a Melbourne, tak jsem ráda, že jsem odehrála další kvalitní zápas," komentovala čtyřiadvacetiletá Radwaňská.

O vyrovnání se měl postarat 11. hráč světa Milos Raonic, proti kterému se postavil polský outsider Grzegorz Panfil. Ten si dosud zahrál jen jednou na turnaji ATP (díky divoké kartě) a na kontě nemá ani jednu finálovou účast na challengerovém turnaji, dnes se však postaral o velké překvapení.

Panfil na jednoho z nejlépe podávajích hráčů na současném okruhu ATP vyrukoval s agresivní hrou i výborným servisem, po kterém ztratil jen 11 míčků, a zvítězil 7-6 6-3. Skalpem světové jedenáctky si tak dal krásný dárek k 26. narozeninám, jež oslaví na Nový rok.

"Cítím se velmi dobře. Nevím co mám teď říct. Podával jsem dobře, lépe než včera. Jsem opravdu překvapený, tohle byl asi můj nejlepší zápas v kariéře a já jsem teď moc šťastný," soukal ze sebe dojatý Panfil těsně po utkání, ve kterém ho mohutně podporovala početná skupinka polských fanouškům. "Moc vám děkuji, pomohli jste mi. A... dobrou noc," dodal Polák, který už včera porazil Itala Seppiho. Ten byl ale limitován nemocí a zápas ani nedohrál.

Kanaďané sice vyhráli závěrešnou čtyřhru, na konečné výsledku už to ale nic výrazného nezměnilo. Polská dvojice má nyní

- HOPMAN CUP 2014 -
(Austrálie - Perth, tv. povrch)
nedělní výsledky (29. 12. 2013)
Skupina B:
Polsko - Kanada 2-1
A. Radwaňská - Bouchardová 6-3 6-7(7) 6-2
Panfil - Raonic 7-6(1) 6-3
Panfil/A. Radwaňská - Raonic/Bouchardová 3-6 7-5 3-10
.
Tabulka:
1. Polsko 2 5:1 11:3 2
2. Kanada 2 3:3 7:8 1
3. Austrálie 1 1:2 3:4 0
4. Itálie 1 0:3 0:6 0

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Raonič nic neprodal troubo, Gřegoř jednoduše měl dnes životku a padalo mu tam vše na co sáhl, k tomu Miloš výkon bídnej a byla z toho výhra Gřegoře holt no
Reagovat
PetaM
Polsku už stačí jediná výhra k finále .. :D Dobrý ... :D A to po odstoupení Janowicze neměli být tak velkými favority :D Pěkné :D
Reagovat
smazaný uživatel
nevěděl jsem, že už i Raonic se sníží k tomu, že prodá či vypustí svůj zápas. navíc v úvodu sezony. hráče tohoto typu by bylo třeba trestat. bylo to hodně viditelné.
Reagovat
Sonja
Plácáš nesmysly;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Panfil pouze trefil zápas, životní výkon, nadneseně bych to přirovnal k tomu, jak Rosol porazil Nadala. Tam to ale celkově byl hezkej tenis, tady to moc hezký nebylo, až na pár laserů od Poláka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak todle bych nečekal. Milošovi spadnul hřebínek.
Reagovat
Sonja
Jakej hřebínek???:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist