Poljak ukončil dvouleté čekání na titul. Opět slaví v Opavě

21. 11. 2021, 15:19
Aktuality 0
ITF OPAVA - Nejvýše nasazený David Poljak na domácím turnaji ITF M15 v Opavě porazil 6-3 7-6 Němce Marvina Moellera a své druhé letošní finále proměnil v první titul. Na celkově 5. triumf čekal 25letý Čech od listopadu 2019, kdy nenašel přemožitele právě v Opavě.
Profily hráčů
David Poljak (© sport-pics.cz)

486. hráč světa David Poljak v Opavě potvrdil roli nasazené jedničky. V pěti zápasech ztratil jediný set ve čtvrtfinále s krajanem Andrewem Paulsonem, v dnenším finále si poradil bez ztráty servisu 6-3 7-6 s pátým nasazeným Němcem Marvinem Moellerem.

Hned v prvním gamu Poljak odvrátil brejkbol a nakonec úvodní set získal bez ztráty podání, když za stavu 4-3 využil hned svou první šanci na brejk. 

Ve druhém dějství český tenista dokonce nečelil ani jednomu brejkbolu, jenže sám nevyužil ani jednu z pěti příležitostí na brejk a rozhodnout musel tie-break. V něm prohrával 2-5, než zápas ukončil ziskem pěti míčků v řadě.

25letý Poljak si tak připsal svůj 5. titul z turnajů ITF, na který čekal přesně dva roky od triumfu právě v Opavě. Příští týden se pokusí prodat svou formu v rodné Ostravě.

Triumf ve čtyřhře po dvou letech a stejně dlouhém čekání na turnajové vítězství zopakoval v Opavě i 23letý Petr Nouza. Letos zvítězil společně s Polákem Michalem Dembekem a získal celkově 12. deblový titul.

• ITF M15 OPAVA •
Česko, tv. povrch / hala, 15.000 dolarů
finálové výsledky (20. - 21. 11. 2021)
• Dvouhra - finále •
Poljak (1-ČR) - Moeller (5-Něm.) 6-3 7-6(5)
• Čtyřhra - finále •
Dembek/Nouza (4-Pol./ČR) - Duncan/Kellovský (Brit./ČR) 5-7 6-4 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist