Poljak v Kazachstánu zvládl první kolo challengeru, Paulson ani Palán neuspěli

19. 7. 2022, 12:03
Aktuality 0
ATP CHALLENGER NUR-SULTAN - Trio českých zástupců dnes vstoupilo do hlavní soutěže challengeru v Nur-Sultanu. V hlavním městě Kazachstánu prošel sítem prvního kola pouze David Poljak, a to po dvou odvrácených mečbolech. S turnajem se naopak rozloučili Andrew Paulson a kvalifikant Dominik Palán.
D. Poljak (© Pavel Lebeda / sport-pics.cz)

David Poljak v žebříčku ATP figuruje až na 412. místě a většinou hraje na nejnižším okruhu ITF. Díky slabšímu obsazení ale v Nur-Sultanu absolvuje svou první hlavní soutěž na challengerech od loňského prosince.

Šestadvacetiletý Čech začal v kazašské metropoli vydřeným vítězstvím 3-6 7-6(7) 6-4 nad Australanem Akirou Santillanem. Ve druhé sadě dvakrát nepotvrdil brejk, jednou když podával na vynucení si rozhodujícího dějství, a v tie-breaku musel likvidovat dva mečboly bývalého 144. hráče světa. V rozhodující sadě, kterou rovněž nedokázal doservírovat, soupeře ani jednou nepustil do vedení.

O druhé čtvrtfinále na této úrovni (Istanbul 2019) si mohl zahrát s Dominikem Palánem. Jeho o pět let mladší krajan však podlehl 2-6 6-7(3) nasazenému Rusovi Jevgenijovi Donskému, na úspěšnou kvalifikaci nenavázal a své první vítězství v hlavní fázi na této úrovni nevybojoval.

Andrew Paulson už skoro dva roky čeká na svou druhou výhru v hlavních losech challengerů. Dvacetiletý Čech si ji nepřipsal ani v Nur-Sultanu, v prvním kole prohrál dvakrát 4-6 s nasazeným Jevgenijem Karlovským z Ruska.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist