Polka Kawaová prožívá úspěšný debut na okruhu WTA. V Jurmale je už ve finále

27. 7. 2019, 17:35
Aktuality 3
WTA JURMALA - Katarzyna Kawaová na novém turnaji na antuce v lotyšské Jurmale pokračuje v úspěšném debutu na okruhu WTA. Šestadvacetiletá polská kvalifikantka dnes porazila Američanku Bernardu Peraovou a postoupila do finále, v němž vyzve domácí nasazenou jedničku Anastasiji Sevastovovou.
Katarzyna Kawaová

Katarzyna Kawaová v Jurmale na 11. pokus prošla kvalifikací turnaje WTA a v 26 letech si odbývá premiéru v hlavní soutěži. A debut je to velmi úspěšný. 

Polská tenistka na antuce na novém turnaji v Lotyšsku vyhrála včetně kvalifikace už šest zápasů. Ale zatímco v prvních pěti zápasech byla mírnou papírovou favoritkou, v dnešní semifinále uspěla i v roli outsidera, když přehrála 6-2 6-3 Američanku Bernardu Peraovou.

"Dnes jsem odehrála asi nejlepší zápas na turnaji. Jsem moc šťastná, že si tu zahraju finále, je to skvělý pocit," řekla až 197. hráčka světa Kawaová, jež si vylepšila bilanci proti hráčkám Top 100 na 3-1.



Kawaová ve světovém žebříčku nebyla nikdy výš než na 187. místě. Nyní má ale jistotu, že své maximum minimálně o 60 příček vylepší, v případě triumfu by se dokonce přiblížila elitní stovce.

V nedělním finále ale bude Kawaová čelit velké favoritce, neboť vyzve světovou jedenáctku Anastasiji Sevastovovou a poprvé si tak zahraje proti hráčce Top 50. 

Lotyška Sevastovová v domácím prostředí ukončila čekání na první letošní finále, když v boji o něj porazila 6-4 6-2 Rusku Anastasii Potapovovou a oplatila jí květnovou porážku z Prahy.

Devětadvacetiletá Sevastovová se do finále dostala poosmé v kariéře, dosud slavila tři triumfy.

• WTA INTERNATIONAL JÜRMALA •
Lotyšsko, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (27. 07. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Sevastovová (1-Lot.) - Potapovová (Rus.) 6-4 6-2
Kawaová (Pol.) - Peraová (USA) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
FulnekUltras
a že prý se to dá i žrát... ;-)

https://www.super.cz/649598-plekanec-si-pochvaluje-dokonale-zazemi-tyhle-dobroty-mu-naservirovala-jeho-tehotna-laska-lucie-safarova.html
Reagovat
blixa
Ty seš taky "k sežrání", šmudlo, a přesto by se z toho jeden poblil ...
Reagovat
FulnekUltras
tak proč tady jen cmrndáš? ;-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist