Poloviční úspěšnost Češek v Palermu: Postupují Zakopalová, Záhlavová-Strýcová a Voráčová

9. 7. 2013, 22:44
Aktuality 35
WTA PALERMO - Z šesti českých tenistek pokračují na antukovém turnaji v Palermu tři. Těžký souboj proti domácí Flavii Pennettaová zvládla Klára Zakopalová, dokonce s nasazenou soupeřkou si poradila Renata Voráčová a z českého duelu odešla jako vítězka Barbora Záhlavová-Strýcová.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová ve Wimbledonu ukončila sérii šesti porážek v řadě a dokonce ji na londýnské trávě dělily dva míčky od skalpu Číňanky Na Li a postupu do osmifinále. Z nešťastné porážky byla pořádně zklamaná, na dalším turnaji ale začala opět výhrou.

V Palermu, kde si v roce 2005 zahrála finále, si dnes po třísetovém zápase poradila s Flavií Pennettaovou. Jednatřicetiletá Češka sice s italskou vrstevnicí šestkrát ztratila servis a ve třetím setu prohrávala už 0-3, pak ale získala šest gamů v řadě a nakonec nad šampionkou z roku 2009 vyhrála 6-2 2-6 6-3.

Čtvrtá nasazená Zakopalová, kterou nově trénuje Igor Brukner, se o první čtvrtfinále od lednového finále v Shenzhenu utká s další domácí hráčkou Karin Knappovou. Italku, jež na letošním Wimbledonu porazila Lucii Hradeckou i Lucii Šafářovou a poprvé si na grandslamu zahrála v osmifinále, před pěti lety v jediném vzájemném střetnutí na antuce v Estorilu porazila ve třech setech.

Poprvé od února 2011 postoupila do 2. kola turnaje WTA Renata Voráčová. Česká tenistka překvapila výhrou nad šestou nasazenou Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou, kterou porazila 7-5 6-2. O své celkově třetí čtvrtfinále si zahraje s třiadvacetiletou Italkou Corrinou Dentoniovou.

V čistě českém souboji na sebe narazily Barbora Záhlavová-Strýcová s Kristýnou Plíškovou a vítězně z duelu odešla jež zkušenější z nich. Záhlavová-Strýcová za celý zápas prohrála jen jedno podání a zvítězila dvakrát 6-4. Nyní sedmadvacetiletou plzeňskou rodačku čeká turnajová jednička a domácí hvězda Sara Erraniová, které může oplatit porážku z loňského finále.

Turnaj naopak skončil i pro druhou z dvojčat Plíškových Karolínu. V zápase s Němkou Dinah Pfizemaierovou měla blízko k zisku prvního setu, jenž žádný z devíti brejkbolů neproměnila, za stavu 5-4 zahodila i dva setboly a v následné hře byla potrestána. Poprvé měla potíže na podání, brejkbol neodvrátila a sadu ztratila. Ve druhém dějství se sice ujala vedení 2-0, svůj jediný úspěšný brejk v zápase ale nepotvrdila a nakonec po téměř dvou hodinách boje prohrála dvakrát 5-7.

Se soutěží se rozloučila i Eva Birnerová, jež nedokázala navázat na dobré výkonu z All England Clubu, kde došla do 3. kola. Na Sicílii česká hráčka podlehla 4-6 1-6 Slovince Poloně Hercogové.

- WTA INTERNATIONAL PALERMO -
(Itálie, antuka, 230.000 dolarů)
úterní výsledky (09. 07. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (4-ČR) - Pennettaová (It.) 6-2 2-6 6-3
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Kristýna Plíšková (ČR) 6-4 6-4
Voráčová (ČR) - Beguová (6-Rum.) 7-5 6-2
Pfizenmaierová (Něm.) - Karolína Plíšková (8-ČR) 7-5 7-5
Hercogová (Slovin.) - Birnerová (ČR) 6-4 6-1
Vinciová (2-It.) - Gattová (It.) 7-6(6) 6-3
Cabezaová (Šp.) - Matteucciová (It.) 6-4 6-1
Knappová (It.) - Pereiraová (Braz.) 6-3 6-2
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Duqueová (Kol.) 6-3 6-3
Domínguezová (5-Šp.) - Dulgheruová (Rum.) 5-1 skreč D.
Medinaová (Šp.) - Barroisová (Něm.) 6-4 4-6 6-2
Cabezaová (Šp.) - Matteucciová (It.) 6-4 6-1
Burnettová (It.) - Zanevská (Ukr.) 6-0 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Birnerová/Burjačoková (ČR/Ukr.) - Cohenová/Sasnovičová (USA/Běl.) 6-1 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
dadaft
dějou se to věci. ))
večer Barbora proti skvělé antukářce Errani - to si nechám líbit. )))))
Reagovat
tommr
vedle očekávaný prohry a špatnýho výkonu ale Lucka předvedla i téměř nulový nasazení a chvílema to vypadalo, že chce mít ten zápas hlavně co nejrychleji za sebou. Vzhledem k tomu že i Becková hrála velice špatně měl zápas otřesnou úroven a byla to vyloženě antireklama na ženskej tenis ...
Jsem zvědavej jak si Háčka povedou v deblu. K zisku titulu jim v Budapešti stačí pouze 3 vítězství nad slabejma soupeřkama. Bude se Lucka snažit aspon v deblu nebo to taky vypustí?
Reagovat
PetaM
Holky by v deblu měly zabrat. Před sezónou chtěly být první. Už jsou 4. Poté se chtěly dostat na TM, v Race jsou 8. nebo 9. Měly by zabrat, ale koneckonců, je to jejich život ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
typický tenis portál má zase v expres zprávách chybu.. Lucka končí ve 2.kole, jelikož v prvním měla volnej los díky odstoupení soupeřky..

Háčka musí zabrat, na tomhle turnaji by měly vyhrát, cokoli jiného bude zklamání. Každej boj do Race se al hodí. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: bod..
Reagovat
tommr
je to ale jen formální chyba. Lucka zase vypadla už v úvodním zápase a dostane proto jen 1 bod za účast na turnaji jako kdyby vypadla v prvním kole ...
Reagovat
smazaný uživatel
ale nekončí v prvním, ale ve druhým kole :-)
Reagovat
PetaM
Je to tak, Háčka musí na tomto turnaji vyhrát. Nic jiného prostě nepřipadá v úvahu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale trochu se bojím... Lucka hrála dneska strašně, Andy včera zase celkem dobře... to nedopadne..
Reagovat
VlS
Háčka nejsou čtvrtá ale devátá. Když si nabídnutých 280 bodů , tak se mohou posunout o jednu příčku.
Reagovat
VlS
když si odvezou
Reagovat
PetaM
Jsou čtvrtým párem. 1. Errani/Vinci, 2. Petrova/Srebotnik, 3.Makarova/Vesnina, 4. Hlaváčková/Hradecká = pokud se jedná o turnaj, tak by byly nasazené 4. Ano, ranking je podle jmen, tudíž Hlaváčková je 7. a Hradecká 8. Pokud holky vyhrajou, společné duu bude stále na 4. místě. S tím rozdílem, že Hlaváčková bude 6. a dostane se před Vesninu. Hradecká zůstane na 8. místě .. :) Takhle to myslím. Ale, Bůh ví, jestli to vyhrajou, každopádně kde jinde by chtěly vyhrát :D
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám eď po očku na Lucku H, zatím žádná sláva, no aspoň že Lucka teď srovnala...
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem ted přišla a koukám, že Lucka prohrála první set, hm.. má to cenu to zapínat?
Reagovat
PetaM
Beck vychází snad všechno. Je to hnus. 2x jí pomohla páska takovým způsobem, že by to nedoběhl ani Andy, lajny jsou na její straně a oproti tomu Lucce nevychází vůbec nic. A když už jí teda něco vyjde, tak Beck pomůže páska nebo lajna :D :D A hrej proti tomu že :D :D :D
Reagovat
BooOoo
a ty dvojchyby a několikametrové auty :)
Reagovat
smazaný uživatel
a na Háčka asi stream nebude, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Luca má stejný střih trika jako Petra na Wimbledonu akorát v modrým, takže Petra bude mít pravděpodobně něco podobnýho v Americe :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já u toho dělám jiný činnosti, takže to mám jako kulisu, koukat se na to celý by mě asi štvalo, Lucka dělá dvojchyby, no celkově na kulový..
Reagovat
smazaný uživatel
a nemáš stream, který se neseká?
Reagovat
smazaný uživatel
jak tak koukám na livescore, tak jsem o gem pozadu :D
Reagovat
PetaM
Na Háčka stream nebude, protože hrajou na netelevizním dvorci :D
Reagovat
smazaný uživatel
možná dobře, že nebude, protože jestli Lucka bude hrát takhle, tak to ani Andy s včerejším výkonem nezachrání..
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka zkazí i banální smeč.. bože..
Reagovat
smazaný uživatel
No tak koukám, že teda debakl.. no nic, jdu radši k rybníku, Lucka H bohužel zatím pokračuje tak jak pokračuje...
Reagovat
smazaný uživatel
že by Lucka konečně zjistila, že je na kurtu a že musí zabrat?
Reagovat
BooOoo
to je jenom posmrtná křeč .. třeba ten prohoz
Reagovat
smazaný uživatel
no teda Lucko.. bože.. raději nebudu komentovat :(
Reagovat
Reti64
Špatný zápas Lucky, Annika byla k poražení. Za stavu 3:6, 1:5 sice Lucie uhrála 9 fiftýnů v řadě, ale pak jí to bohužel opět nešlo. Sít byla zjevně příliš vysoko, i ten kurt byl nějaký malý, hodně smutná podívaná. Nic teď neobhajuje, až druhé kolo na US Open a poté v září finále Quebecku.
Reagovat
Alexandria
K.Zakopalova,je dobra,skoda,ze je uz taka stara,Zakopalova ma lepsie osobnostne vlastnosti nez Kvitova,skoda,opakujem skoda,ze je taka stara
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě doplním jeden včerejší výsledek z 1. kola čtyřhry... :)
Mladenovic/Piter - Dentoni/Grymalska 6:4, 6:3

Dneska hraje Kiki 2. kolo čtyřhry a hlavně 1. kolo dvouhry. Její soupeřkou bude Portugalka Koehler, kterou Vika porazila v 1. kole Wimbledonu i se zraněním... Myslím, že Kiki dostala z těch kvalifikantek asi nejschůdnější soupeřku.

No a teď už se jdu dívat na Fandu, kde poběží záznam finále wimbledonského mixu... :)
Reagovat
nouma
Včerejší výhra Kláry byla dle očekávání o to větší překvapení a radost mi udělala Andrejka. Klárka prostě umí a musí vyhrávat. NA LI bude letos její nějvětší noční můrou, vždyt už podruhé zasebou se utkali letos a pokaždé Klárka na vítězství měla ale nedotáhla to, sand se jí to až budou spolu hrát potřetí podaří a nejlépe se jí vyhnout úplně :D Ale gratulace Klárko, miluji když se směješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Klára je super, na to, jak nešťastně vypadla ve Wimbledonu, tak se rychle vzpamatovala. Profík.
Reagovat
Jiri
No, opravdu spatne se kouka na vysledky nasich holek tento rok. Jedine solidni vysledky ma Klara a docela slusne se vraci i Bara. Jinak bida s nouzi. Doufal jsem ve zlepsene vykony Pliskojc holek, ale zatim dost paberkuji. Ty maji nastesti jeste dost casu se zvednout. O Lucce toho bylo napsano mraky. Moc bych ji nejaky tgen vetsi uspech pral, ale spise to vypada, ze bude bojovato prvni "stovku" nez o nejaky titul. No nadeje umira posledni, tak uvidime.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist