Pořadatelé US Open pokračují s přípravami. O zrušení letošního ročníku zatím vůbec neuvažují

1. 4. 2020, 11:04
Aktuality 7
Pořadatelé závěrečného grandslamu sezony včera v areálu národního tenisového centra Billie Jean Kingové pořádali tiskovou konferenci, na níž oznámili, že zatím vůbec neuvažují o zrušení letošního ročníku. Ten je včetně kvalifikace na programu od 24. srpna do 13. září.

Organizátoři US Open se zatím necítí pandemií koronaviru výrazně ohroženi a s letošním ročníkem, který má vypuknout 24. srpna kvalifikačními boji a 13. září skončit finálovým soubojem mužské dvouhry, počítají.

A to i přes velmi špatnou situaci v New Yorku, který se s 75.983 nakaženými v celkovém počtu infikovaných přibližuje k Číně a má už 1714 obětí. Spojené státy mají suverénně nejvyšší počet nakažených na světě (aktuálně 188.592), mrtvých je k dnešnímu ránu celkem 4055.

"Přípravy na letošní ročník pokračují," uvedl generální ředitel americké tenisové asociace Danny Zausner na tiskové konferenci, které se zúčastnil i starosta New Yorku Bill de Blasio.

Část národního tenisového centra Billie Jean Kingové se kvůli pandemii koronaviru a velmi špatné situaci ve Spojených státech dočasně promění v nemocnici. V zastřešených prostorách ve Flushing Meadows bude k dispozici 350 lůžek, které mají ulevit přeplněným newyorským nemocnicím. Hospitalizováni by zde měli být hlavně pacienti, kteří nemocí COVID-19 postiženi nebudou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Mantra
probíhají tím, že na Ashi je nemocnice?
Reagovat
smazaný uživatel
V New Yorku mají na chodnících mobilní márnice, nemají kam dávat těla, ztráty na životech půjdou ke čtvrt milionu, ale přípravy probíhají.
Reagovat
No-le
Jako jo ((: -Ale na druhé straně věci mají dost rychlý spád. Mluvíme tady o tom, co bude za 5 měsíců... Je težké na takovou dobu cokoli předpovědět a pokud nechceš celou sezónu rovnou odpískal, měli by se turnaje napřed posouvat a pak teprve rušit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už jenom z morálního hlediska pochybuji, že někdo bude dělat tenisový svátek ve městě, kde před čtvrt rokem umřely desítky tisíc lidí.

To je jako kdybys dělal olympiádu půl roku po válce.
Reagovat
Kozoroh
Od svého vzniku v roce 1881 nebylo tenisové US Open nikdy v historii vynecháno, dokonce ani za 1. a 2. světové války. Pokud to půjde, pokud bude epidemie koronaviru v NY potlačena, USO 2020 se uskuteční. Na "morální hledisko" ti v NY sere pes.
Reagovat
Frick
Povim ti děsivou zprávu. V NYC zemře na okolo 120 000 lidí každý rok. FBI se to snaží zatajovat, ale JE TO TAK!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist