Porsche 911 si ze Stuttgartu odveze Jankovičová

5. 10. 2008, 15:00
Aktuality 23
WTA STUTTGART - Poprvé v kariéře si Srbka Jelena Jankovičová zahrála finále na halovém turnaji a hned získala titul, celkově osmý. Ve Stuttgartu si v boji o třetí letošní trofej a také luxusní Porsche 911 poradila s vítězkou z roku 2006 Naďou Petrovovou, kterou porazila 6-4 6-3. Oslavila tak návrat na post světové jedničky.
Jelena Jankovičová

Jankovičová už před svým prvním duelem ve Stuttgartu věděla, že se 6. října podruhé stane světovou jedničkou. To jí pomohlo především po psychické stránce a po čtyřech výhrách v Německu získala první titul z halového turnaje. Zároveň navázala na týden staré vítězství z Pekingu.

Srbka, které návrat do čela světového žebříčku zajistilo vyřazení Američanky Sereny Williamsové ve 2. kole, získala třetí letošní titul. Srbská tenistka si nyní může vybrat, zda si ze Stuttgartu odveze finanční prémii 100.000 dolarů nebo luxusní vůz Porsche 911.

Jankovičová do finálového utkání vstoupila razantně. Jinak dobře servírující Rusce hned v prvním gamu sebrala podání a tím i nakonec rozhodla o osudu úvodního dějství.

Rodačka z Bělehradu v prvním setu pouze bránila, když dokázala vyhrát i s pouhými dvěmi vítěznými údery. Petrovová jich zahrál šestkrát více, ovšem také udělala patnáct nevynucených chyb.

Ruská tenistka se chyb nevyvarovala ani ve druhém setu. I když se jí podařilo soupeřčino podání jednou prolomit, po hodině a třiadvaceti minutách podlehla 3-6 4-6. V osmém vzájemné utkání tak již pošesté na Jankovičovou nestačila.

Petrovová si letos ve finále zahrála potřetí, uspět dokázala jen v Cincinnati. V Německu nedokázala zopakovat výkon z roku 2006, kdy ve Stuttgartu vyhrála.

Ve čtyřhře se Květě Peschkeová s Rennae Stubbsovou nepodařilo obhájit loňský titul. Ve finále nejvýše nasazený česko-australský pár nestačil na dvojici Anna-Lena Grönefeldová a Patty Schnyderová, které podlehla po setech 2-6 4-6.

WTA STUTTGART (Německo, tv. povrch - hala, 650.000 dolarů) - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
Jankovičová (2-Srb.) - Petrovová (Rus.) 6-4 6-3

Čtyřhra - finále:
Grönefeldová/Schnyderová (Něm./Švýc.) - Peschkeová/Stubbsová (1-ČR/Austr.) 6-2 6-4

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Skotty, s fanděním přecházím k Jeleně. Neustále ji neprávem napadáš a už mě to štve. Dávno bylo vidět, že z ní něco bude, teď ale čekám její nejlepší období. U tenistů se taky nejvíc fandí Rogerovi a Rafovi (plus domácím hráčům, tak to chodí všude), ostatní ale nikoho moc nezajímají.
Reagovat
skott
Z toho se vyspis, neboj:-))))to si rovnou mohl rict Ivanovic..Srbove jsou problematickej narod, proto nemaji tolik fans, krome domacich nacionalistu.S Fedexem ani Nadalem ji nezamenuj, oba jsou jina liga.
Reagovat
smazaný uživatel
já srbům fandím!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
"Problematickej národ" :-) A Rusové ne? Nebo Poláci..?
Reagovat
smazaný uživatel
JJ měla ve Stuttgartu úspěch z několika důvodů.. Trefovala se do prvního podání (72%), proměnila 50% brejkbolů (17/34), naopak 78% brejkbolů soupeřek odvrátila. V každém zápase chybovala méně, než její protihráčka, jako vždy předváděla vynikající obrannou hru a znovu prokázala velmi dobrou fyzičku. Měla těžké čtvrt i semifinále (celkem na kurtu téměř pět hodin) a přesto nepůsobila ve finále unaveně. Dle mě jsou klíčky od toho fára ve správných rukou.
Reagovat
dabelsobul
Souhlas. I kdyz se nekomu podobny styl tenisu nemusi zamlouvat. Jiste se tu najdou taci, kteri souhlasit nebudou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena ted asi hraje v životní formě.Objíždí turnaj za turnajem a ma hodne vyrovanen vysledky a proto je také zaslouženě číslo 1.!Hlavne aby mela dost síly na turnaj mystrin!!aby nedopadla jako loni.......hodně štěstí
Reagovat
smazaný uživatel
Servis mají některé jiné lepší a tvrdší. V tom to nebude. Trefovat se do podání ještě nemusí nic znamenat (esařka z ní nikdy nebude), když by pak ve hře dělala chyby. A ty moc nedělá. Úspěch v SF byl dán i tím, že VW už oproti QF nehrála tak dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Já neříkám, že z ní bude esařka.. Jde o to, že první servis je vždy tvrdší a kvalitnější (hůře se returnuje), než ten druhý a proto je důležité trefovat ten první co nejvíc. K čemu je esařům a esařkám drtivé podaní, když ho v některých zápasech trefí jen v polovině případů?
Reagovat
smazaný uživatel
Hůře se... V průměru určitě. Je vidět ale i hodně zkažených returnů z druhého podání, až příliš je láká to tam napálit a míč často končí v síti nebo vedle. Tohle už nechápu.
Konec byl zoufalý. Neudělat hru na returnu za stavu 3-3 a 0-40 je trestuhodné. Na tý Jeleně něco bude.
Reagovat
skott
Sice sem videl asi jen prvnich 7gamu, proti vcerejsku mizerny tenis, ale vypada to, ze Nadia vitezstvi Jankovic darovala vlastnima chybama.Nebyl to prilis dulezity turnaj, beztak jsou od zacatku roku tri hracky uspesnejsi nez Jankovic.Na prvnim servisu evidentne zapracovala( uz bylo na case), v zapase s Verou nsatrilela asi 10es, ale az se vrati Masa a Serena v plne forme, tak ji beztak vrati zpatky kam patri.
Reagovat
smazaný uživatel
jj ale tady je problem trochu v tom ze sharapova nehraje tolik turnaju ma casto zraneni a serena to samý.....jankovic hraje turnaju jak nasrano :-) a postupuje daleko v tech turnajich....v tom je jasen nejlepsi nema vykyvy!letos se ji vyrovnava safina!kolikrat se to uz rikala o sharapove a serene uz loni to tak bylo ale zatim nic z toho...uvidime pristi rok
Reagovat
smazaný uživatel
A kde tu úspěšnost proboha vidíš? V Race tabulce, kam se přičítají body od začátku roku, vede Jelena už docela jasně.
Reagovat
smazaný uživatel
jankovic je letos nejlepsi.....to snad je jasny!!podle vysledku a bodu v race
Reagovat
skott
Race to YEC ma jen jediny ucel urcit sedmicku na masters, pro Jankovic ovsem idealni.Dulezitejsi jsou vitezstvi a tech ma Maria, Dinara i Serena vic a prestiznejsich.OK, Stuttgart dobre obsazeni, ale nic to neznamena, at vyhraje aspon Australian Open...
Reagovat
smazaný uživatel
Skottovi to jasný není. Tři jsou úspěšnější. On počítá grandslamy a u ostatních turnajů jen výhry. Postoupit do finále nebo SF není úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
nwm jankovic vyhrala rim,peking stuttgart to sou dobre obsazeny turnaje,finale us open,semifinale RG a AO!!hraje celou sezonu stabilne nema vykyvy a proto je jednicka!!maria je zase zranena tze az zvladne hrat celou sezonu vyrovnane jako jankovic tak.......safina hraje taky vyborne ale jelena je o malicko lepsi!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ovšem výhra v Paříži a finále v Austrálii se jaksi do úspěchů nepočítá. Nehodí se mu to do krámu.
Reagovat
smazaný uživatel
jankovicova proste jen tak z turnaje nevypadne..je neuveritleny jak je vyrovnana!!dokaze porazit kazdyho je zaslouzene prvni ikdyz nema jeste vyhranej grandslam!myslim ze vzdycky ji krucek chybel ale az to prekona tak uz snad vscihni uznaj jaka je to sampionka
Reagovat
skott
Nemit vykyvy znamena byt prumerny, v kazdem sportu je to jasne.Ve fotbale si taky pamatuju kdo vyhral Champions League, ale kdo hral kazdy rok semi nevim.Pro vsechny je nebezpecna svoji obranou hrou a to je prave ta prumernost.Maria je sampionka protoze kdyz hraje tak vyhrava.To same Dinara, ted kdyz se ji dari ziskava trofeje.A turnaje taky nemaji sve ozanceni obtiznosti jen tak pro nic za nic.
Reagovat
skott
Brozi, delas si srandu..tu podvodnici do toho vubec netahej.kdyz uz na jinym clanku pises, ze Agnizska pujde dolu, tak se koukni na jeji formu!
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jsi zapomněl dodat, že jediný kvalitní turnaj Tier I v Římě letos vyhrála Jankovič z důvodu, že Safina na tento turnaj kvůli úspěchu v předchozím týdnu nepřijela :-)) Když není konkurence, tak se to vyhrává.
Reagovat
skott
hezky si me doplnil, ale tam to bylo spise kvuli zranenemu lytku Masenky, ktera byla ve forme...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist