Poslední challengery sezony vyhráli Soeda, Vassallo-Arguello a poprvé Žemlja

30. 11. 2008, 18:53
Aktuality 0
CHALLENGER LIMA / TOYOTA / CANCUN - Japonec Go Soeda a Martin Vassallo-Arguello z Argentiny vyhráli jedny z posledních challengerů této sezony. Soeda uspěl na domácí půdě v Toyotě a získal už čtvrtý letošní titul, Argentinci se dařilo v peruánské Limě.
Go Soeda

Před touto sezonou ještě neznal, jaké to je vyhrát alespoň challengerový turnaj. Letos se mu to však podařilo hned čtyřikrát. Naposledy triumfoval čtyřiadvacetiletý Japonec Go Soeda na domácí půdě v městě Toyota, když ve finále v duelu dvou nejvýše nasazených hráčů porazil Korejce Hyung-Taik Leeho. Recept na něj našel až ve čtvrtém vzájemném zápase a oplatil mu tak týden starou porážku z finále v Jokohamě.

Soeda si díky výsledkům v sezoně 2008 v žebříčku polepšil o více jak 100 pozic a poprvé tak klepe na dvěře první světové stovky, ve které je z Japonců současně pouze Kei Nišikori.

Téměř dva roky čekal na svůj v pořadí šestý triumf Martin Vassallo-Arguello z Argentiny. Za poslední dva měsíce se však dočkal hned tří titulů, když uspěl na antuce v Asuncionu, Buenos Aires a naposledy v Limě. Druhý nasazený hráč si ve finálovém duelu v Peru ve třech setech poradil s krajanem Sergiem Roitmanem.

Vůbec první challengerový titul získal dvaadvacetiletý slovinský tenista Grega Žemlja. Na posledním podniku této sezony v mexickém Cancunu ve finále smetl 6-2 6-1 Martina Alunda z Argentiny a turnajem tak prošel bez ztráty setu.

Žemlja se díky premiérovému triumfu dostane v žebříčku před krajana Luku Gragorca a stane se tak nejlepším Slovincem.

Tenisový rok 2008 je minulostí. Sezona 2009 začne už koncem tohoto roku v Austrálii, kde se hraje tradiční Hopmanův pohár. Oproti úvodu letošní sezony do ní vstoupí jako světová jednička Rafael Nadal, který vystřídal Švýcara Federera. Oba zahájí 5. ledna v katarském Dauhá.

CHALLENGER LIMA (Peru, antuka, 50.000 dolarů) - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
Vassallo-Arguello (2-Arg.) - Roitman (5-Arg.) 6-2 4-6 6-4

Čtyřhra - finále:
Horna/Prieto (Peru/Arg.) - Delgado/Silva (Par./Braz.) 6-3 6-3

CHALLENGER TOYOTA (Japonsko, hala, 35.000 dolarů) - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
Soeda (1-Jap.) - H. T. Lee (2-Kor.) 6-2 7-6

Čtyřhra - finále:
Nielsen/Quereshi (1-Dán./Pák.) - Chen/Panfils (Taipei/Pol.) 7-5 6-3

CHALLENGER CANCUN (Mexiko, antuka, 35.000 dolarů) - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
Žemlja (Slovi.) - Alund (Arg.) 6-2 6-1

Čtyřhra - finále:
Kubot/Marach (1-Pol./Rak.) - H.H. Lee/T.H. Yang (Taipei) 7-5 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist