Poslední dvě šampionky Stephensová a Curenková jsou v Acapulku ve čtvrtfinále

1. 3. 2018, 10:27
Aktuality 8
WTA ACAPULCO - Vítězky posledních dvou ročníků turnaje WTA International v Acapulku Sloane Stephensová a Lesja Curenková prodloužily svou neporazitelnost v Mexiku na sedm utkání. Letos nejvýše nasazená Američanka po přerušení série osmi porážek přežila ve druhém kole mečbol proti Nizozemce Rusové, Ukrajinka Curenková si poradila hladce ve dvou setech s Australankou Arinou Rodinonovovou.
Sloane Stephensová

Sloane Stephensová loni v září senzačně vyhrála US Open. Ovšem po premiérovém grandslamovém triumfu přišlo rychlé a kruté vystřízlivění. Čtyřiadvacetiletá Američanka od té doby prohrála osm zápasů v řadě, mezitím navíc léčila zranění kolena, ale také nafotila odvážné fotky pro plavkové vydání Sports Illustrated.

Bezmála půl roku dlouhé čekání na výhru Stephensová ukončila až tento týden v mexickém Acapulku, kam se vrátila poprvé od svého předloňského triumfu. V úterý smetla 6-4 6-0 Francouzku Paulinu Parmentireovou a den na to přidala i výhru číslo, byť byla proti Nizozemce Arantxe Rusové míček od porážky. 

Stephensová po prohraném prvním setu čelila v tie-breaku druhé sady mečbolu, vítězným forhendem ho však dokázala odvrátit a následně ovládla třetí set. V něm ztratila pouhých sedm fiftýnů a nakonec po téměř dvou a půl hodinách boje zvítězila nad levorukou soupeřkou 5-7 7-6 6-0. 

"Hrát proti levačce je vždycky ošemetné. Odehrála jsem s nimi už spoutu třísetových zápasů, takže jsem věděla, že to dnes pro mě bude zase těžké," řekla Stephensová, jež v Acapulku neprohrála sedm utkání v řadě. "Ale jsem šťastná. Čelila jsem mečbolu a byla jsem schopná zabojovat a otočit to. Od Austrálie jsem udělala dobrý pokrok."


Ve čtvrtfinále na světovou třináctku Stephensovou čeká sice až 183. hráčka světa Stefanie Vögeleová, s o tři starší Švýcarkou však vyhrála pouze jeden ze čtyř vzájemných soubojů. Nicméně naposledy spolu hrály před více než čtyřmi lety.

Mezi osmičkou nejlepších nechybí ani loňská šampionka Lesja Curenková, která před rokem v Mexiku získala svůj poslední třetí titul na okruhu WTA. Ve druhém kole si osmadvacetiletá Ukrajinka poradila hladce 6-3 6-1 s Australankou Arinou Rodionovovou a v Acapulku tak neztratila set už v sedmi utkáních po sobě. 

O semifinále si sedmá nasazená Curenková zahraje v repríze loňského finále s turnajovou dvojkou Kristinou Mladenovicovou, nad kterou vede ve vzájemné bilanci vysoko 5-1. Čtyřiadvacetiletá Francouzka Mladenovicová v osmfinále otočila zápas s Brazilkou Beathriz Haddad Maiaovou, kterou zdolala po více než dvou a půl hodinách boje 3-6 6-3 7-5.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
středeční výsledky (28. 02. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Stephensová (1-USA) - Rusová (Niz.) 5-7 7-6(6) 6-0
Mladenovicová (2-Fr.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 3-6 6-3 7-5
Gavrilovová (3-Austr.) - Zarazuaová (Mex.) 7-5 6-3
Shuai Zhang (4-Čína) - Teichmannová (Švýc.) 7-6(5) 6-4
Cepedeová (Parag.) - Beguová (5-Rum.) 7-6(3) 6-1
Curenková (7-Ukr.) - Arina Rodionovová (Austr.) 6-3 6-1
Vögeleová (Švýc.) - Sakkariová (Řec.) 6-3 6-4
Petersonová (Švéd.) - Puigová (Portor.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Kozoroh
2. místo - Steffi Grafová
http://www.tennis.com/pro-game/2018/03/50-greatest-players-open-era-w-no-2-steffi-graf/72452/

Byla vynikající na všech površích, je jedinou hráčkou, která vyhrála každný GS turnaj ve dvouhře alespoň 4x. Její annus mirabilis byl pochopitelně rok 1988, kdy získala kalendářní GS + zlatou medaili na LOH v Soulu, kde profi-tenisté poprvé soutěžili o medaile. Úspěšné však byly i sezóny 1989, 1993, 1995 a 1996, kdy vyhrála tři ze čtyř majorů. Kariéru ukončila krátce před 30. narozeninami.
Reagovat
turista
Skončila brzo. Vyhrála ovšem 107 titulů a to je úžasný počet, 3.místo v historii ženského profitenisu.
Reagovat
janek_da
jak jsem měl a mám Steffi rád, tak je tam jedna velká kaňka - Monika Selešová. Kdyby ji ten ldiot nezranil nožem, tak mám Steffi daleko méně úspěchů
Reagovat
tommr
přesně tak. Výsledky Grafový je třeba brát s určitou rezervou ...
Reagovat
dadaft
Co jsem viděl, tak v prvním kole perfektní zápas Stephens s Parmentier, fakt moc pěkný tenis se spoustou "úhlů" a pohledných výměn.
Sloane vypadala dobře.
Zato postup Stefanie, to je bomba, asi je v pohodě,,,,,,,,,,,,
Měl by to být zajímavý zápas.
Reagovat
EllNino
No včera měla Sloane opravdu namále, v tb už prohrávala 1:4 s dvěma minibrejky dole ... za stavu 5:6 při mečbolu Arantxy trefila hodně těsnou čáru a od toho míčku už Arantxa uhrála jen 7 výměn, úplně se složila ...

Štefka může klidně vyhrát :)

Jinak mě překvapil suverenní výkon Beky Peterson, ta holka do toho umí praštit :)

Jinak už ve čtvrtfinále bude k vidění repríza loňského finále mezi Kikinou Mladenovic a obhájkyní titulu Lesií Tsurenko, která tu je zatim poměrně suverenní :)
Reagovat
tommr
jj Rusová měla velkou smůlu. V TB druhýho setu neustále vedla - 3:0,4:1,5:3,6:5 - a když o něj nakonec přesto přišla tak se úplně složila ... :(
Reagovat
FulnekUltras
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/967686-pritel-ji-dohnal-na-hranici-smrti-ted-se-wimbledonska-sampionka-tesi-na-navrat.html#hp-sez
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist