Pospíšil porazil nasazeného Przysieznyho a na Štvanici si zahraje první letošní semifinále

8. 8. 2014, 19:11
Aktuality 9
CHALLENGER PRAHA - Jaroslav Pospíšil si na domácím challengeru na pražské Štvanici zahraje poprvé v sezoně semifinále. Dostal se do něj po výhře nad třetím nasazeným Polákem Michalem Przysieznym. O finále se utká s turnajovou jedničkou Diegem Sebastianem Schwartzmanem z Argentiny.
Jaroslav Pospíšil

Poslední český zástupce na challengeru Prague Open na Štvanici Jaroslav Pospíšil dnes porazil za téměř dvě a půl hodiny turnajovou trojku Poláka Michala Przysiezného a postupem ze čtvrtfinále překonal své letošní maximum.

Třiatřicetiletý rodák z Prostějova, kterému patří 220. místo ve světovém žebříčku, zdolal o tři roky mladšího Przysiezného 6-2 6-7 6-3. Polák, jenž figuruje v pořadí ATP o 75 míst výše, v předchozím kole vyřadil Jana Hájka.

V sobotu si Pospíšil zahraje o šestou účast ve finále challengeru v kariéře s nejvýše nasazeným Argentincem Diegem Schwartzmanem, s nímž loni prohrál třísetovou bitvu v bosenské Banja Luce. Jednadvacetiletý Schwartzman je aktuálně 98. hráčem světa.

Finále challengeru hrál Pospíšil naposledy loni v rumunském Sibiu, kde vybojoval své třetí turnajové vítězství a znovu z antuky. Poprvé triumfoval v roce 2010 v Trnavě a v únoru 2011 pak zvítězil v tureckém Meknesu. Letos získal už tři tituly ve čtyřhře, když naposledy triumfoval minulý týden s krajanem Romanem Jebavým v Liberci.

Loni na podzim na sebe Pospíšil upozornil premiérovou výhrou na turnaji ATP, když si v hale ve Vídni coby lucky loser vyšlápl na Gaëla Monfilse.

Na Štvanici se hraje o dotaci 42.500 eur, vítěz získá prémii 6150 eur a 80 bodů do žebříčku ATP.

- CHALLENGER PRAHA II (ŠTVANICE)-
(Česko, antuka, 50.000 dolarů)
páteční výsledky (08. 08. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Pospíšil (ČR) - Przysiezny (3-Pol.) 6-2 6-7(5) 6-3
Schwartzman (1-Arg.) - Ignatik (Běl.) 7-6(4) 6-2
Ghem (Braz.) - Jankovič (Srb.) 6-2 6-4
Ramírez-Hidalgo (Šp.) - Samper (Šp.) 6-4 6-0
Semifinálové dvojice: Pospíšil - Schwartzman, Ghem - Ramírez
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Fandina
dobře. Dneska byl lepší než Przysiezny. I ve druhém setu moc nechybělo a bylo by to na dva sety. Na Štvanici byla dneska super atmosféra. Hezký zápas. Líbilo se mi, jak Jarda občas zkracoval hru i jak zahrál několik vítězních forhendů po čáře. Držím palce proti Schwarzmanovi. Pojď pojď pojď!!!
Reagovat
nitrotaj
Fandino kde si seděla? Nebo stála? Mladá starší ? :D
Reagovat
Fandina
Stará. Na Jardovi jsem seděla ve stínu. To je pohledem na viadukt. Tam už moc nesvítilo.
Reagovat
darek.vrana
A byl tam zase Petr Rychlý?:)
Reagovat
Fandina
Ne. Petra Rychlého jsem neviděla, ani neslyšela.
Reagovat
flekman
Petr Rychly tam byl a Jardu mocne tlacil :)
Reagovat
Fandina
Tak to se omlouvám, já ho tedy neviděla, sorry.
Reagovat
nitrotaj
Nejvíc to tam tlačil někdo na tribuně v tílku a čepici, ten furt dával standing ovation. Já jsem seděl na protilehlý přímo dole u kurtu, do půl těla, pak triko vamos rafa.
Reagovat
Fandina
Ano, na straně proti viaduktu, kde jsem seděla já byl uprostřed někdo v tmavém tílku a hodně si stoupal a povzbuzoval Jardu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist