Pospisil se Sockem vyhráli wimbledonskou čtyřhru. Ve finále zdolali bratry Bryanovy

5. 7. 2014, 21:26
Aktuality 8
Čtyřhru mužů ve Wimbledonu má letos hodně překvapivé vítěze. První grandslamový titul si připsal syn českých rodičů Kanaďan Vasek Pospisil a Američan Jack Sock, kteří hráli na prvním společném turnaji a v dnešním finále zdolali po velkém boji 7-6 6-7 6-4 3-6 7-5 i obhájce titulu a patnáctinásobné grandslamové šampiony Boba a Mika Bryanovy.
Jack Sock a Vasek Pospisil

Vasek Pospisil si loni v létě zahrál semifinále na domácím turnaji Masters 1000 v Montrealu a na podzim v Basileji potrápil i Rogera Federera. Na začátku letošní sezony ale začal mít potíže se zády a po pauze prohrál osm zápasů v řadě.

Náladu v bídné sezoně si čtyřiadvacetiletý Kanaďan spravil ve Wimbledonu. Ve dvouhře sice vypadl už v prvním kole, ve čtyřhře si však došel až pro svůj premiérový grandslamový titul. Senzačně uspěl po boku jednadvacetiletého Američana Jacka Socka, s nímž hráli vůbec první společný turnaj.

Kanadsko-americký pár se postaral o vyřazení osmé nasazené dvojice Bopanna/Qúreshí, turnajových dvojek Soarese s Peyou, ve včerejším semifinále porazil 3-0 na sety Radka Štěpánka s Leanderem Paesem a v dnešní finále si vyšlápl i na světové jedničky Boba a Mika Bryanovy, které Pospisil se Sockem zdolali ve více než tříhodinové pětisetové bitvě 7-6 6-7 6-4 3-6 7-5.



"Myslím, že tohle je vrchol mé kariéry. Poslední dva týdny byly zkrátka úžasné, protože jnak celý rok byl pro mě jeden velký boj," řekl Pospisil. "Na kurtu jsem se necítil dobře, až minulý týden jsem byl po dlouhé době bez bolestí. Bylo to příjemné a teď tu stát s pohárem pro vítěze Wimbledonu není vůbec špatné," dodal.

"Naše cesta za titulem vedla přes skvělé deblisty, bylo to šílené. Ale užili jsme si spoustu zábavy, hru jsme si užívali a to byl asi taky ten důvod, proč jsme tu zvítězili," doplnil Sock.

Pospisil se Sockem se stali třetím párem v historii, který dokázal vyhrát grandslam hned při své společném turnaji. Naposledy se to povedlo Lleytonu Hewittovi a Maxi Mirnému na US Open v roce 2000.

Šestatřicetiletá americká dvojčata ve Wimbledonu triumfovala v letech 2006, 2011, 2013 a v roce 2012 na zdejší trávě získala i olympijské zlato, tentokrát ale svou rekordní sbírku o 16. grandslamový titul nerozšířila. Nejúspěšnější deblový pár historie tak má stále na kontě 98 turnajových titulů.

- WIMBLEDON 2014 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 25.000.000 liber)
sobotní výsledky (05. 07. 2014)
• Čtyřhra mužů - finále •
Pospisil/Sock (Kan./USA) - B. Bryan/M. Bryan (1-USA) 7-6(5) 6-7(3) 6-4 3-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nesympatičtí spratci ti dva
Reagovat
spaniel
McEnroe mel pravdu, ze debl ma slabou uroven, od te doby, co se top singlistum nevyplatí ho hrat. Jak se daji dva relativně lepsi singliste dohromady, maji i špičkoví debliste problem. Nepomohlo, ze jsou roky sehrani a dvojčata k tomu.
Reagovat
Frick
na druhou stranu - B+Š se mimo DC nedaří. Bohužel i na LOH, kde si mohli myslet na zlato....
Reagovat
Frick
Česko-kanadský vítěz čtyřhy mužů :o)
Reagovat
horska.kraslice
Kanada tak nakonec svého wimbledonského vítěze má. Její aspirace se ovšem upínaly úplně jinam než do mužského debla.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy neumíte rozlišit, kdy se má použít tvrdé nebo měkké "i"? Poslední slovo má být "Bryanovy", nikoliv "Bryanovi"!
Reagovat
smazaný uživatel
Každý dělá chyby. Někdo zamění y za i, jiný něudělá čárku za oslovením a je to arogantní vůl.
Reagovat
aligo
:D :D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist