Pospíšil získal druhý titul. Přiblížil se startu na French Open

19. 2. 2011, 21:45
Aktuality 17
CHALLENGER MEKNES - Jaroslav Pospíšil ve finále antukového challengeru v marockém Meknesu porazil 6-1 3-6 6-3 Španěla Guillerma Olasa a připsal si druhý challengerový titul. Třicetiletý tenista se tak znovu o kousek přiblíží k první světové stovce.
Jaroslav Pospíšil

Třicetiletý český tenista Jaroslav Pospíšil vyhrál svůj druhý challenger v kariéře. Na antuce v marockém Meknesu porazil ve finále Španěla Guillerma Olasa 6-1 3-6 6-3. Jeho dosavadní jediný titul je z loňského září, kdy vyhrál v Trnavě.

Nejtězším soupeřm byl v Maroku ve čtvrtfinále Ital Di Mauro, kterého udolal až po třech hodinách a 40 minutách. Pak ale síly ušetřil, neboť Němec Greul k semifinálovému zápasu kvůli otravě z jídla nenastoupil.

Pospíšil získal vedle finanční prémie 4300 eur také 80 bodů do žebříčku a díky tomu se přiblížil elitní světové stovce. V květnu by si tak mohl na French Open splnit svůj sen o první účasti na grandslamu.  Až do května totiž neobhajuje takřka žádné body.

Po úspěchu v Meknesu má Pospíšil příští týden v plánu odehrát i další marocký challenger v Casablance.

- CHALLENGER MEKNES (Maroko, antuka, 30.000 dolarů) -
sobotní výsledky (19. 02. 2011)

Dvouhra - finále:
Pospíšil (4-ČR) - Olaso (Šp.) 6-1 3-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
zahraje si na RG, dostane Nadala v prvním kole, a odejde poražen třikrát šest nula. Být jim, radši bych o takový cíl ani neusiloval. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takto bych rozhodně neuvažoval. Už i to kdyby si opravdu zahrál na antuce proti nejlepšímu antukáři světa, by pro něj zcela jistě byl parádní zážitek a zkušenost na celý život ;-) Stejně tak jako zápas proti kterémukoliv jinému tenistovi v hlavní soutěž GS turnaje. To je stejné, jako když naši tenisté prohráli ve finále Davis Cupu ve Španělsku 0:5 a celá řada lidí psala, jaký je to výprask, přitom si spíše myslím, že u Berdycha a spol. spíše převážila radost z možnosti zažít na vlastní kůži takovouto vyjímečnou a prestižní událost.
Málokdo si zaslouží takový úspěch jako právě Jarda Pospíšil a moc mu to přeji!
Obrovská gratulace Jardo!!
Reagovat
smazaný uživatel
Si dělám srandu, ale pravdou je, že se nějak nedokážu radovat z toho, že třicetiletý tenista vyhraje challeneger a poprvé v životě se přiblíží šanci zahrát si v hlavní soutěži na GS turnaji. Jo, kdyby to místo něj byl třeba Veselý nebo Rumler, to by byla jiná. ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, já už se lekl, že to bylo myšleno vážně ;-) To by mě mrzelo..
No mě to právě těší o to více, že se málokdy vidí, aby měl tenista své největší úspěchy až ve 30 letech. Vždyt takovéto úspěchy neměl prakticky za celou svojí kariéru. Určitě mu hodně pomáhá také fakt, že se připravuje v nejlepším klubu u nás - v Prostějově.
Zejména mě ale těší skutečnost, že za to všechno těžké, co musel v minulosti obstát, se na něj ted konečně usmálo štěstí a tenisově se mu navýsost daří!
Reagovat
smazaný uživatel
Ať klidně Nadala dostane. Mnohem smutnější je, že na takto extrémně důležitých turnajích se nelosuje z více košů, jak je zvykem u jiných sportů. Dochází tak k hloupostem, kdy v 1. kole spolu hrajou dva kvalifikanti nebo hráči ze začátku druhé stovky žebříčku.
Opačný extrém - vysoce nasazený tenista klidně může chytnout silného soupeře, který je těsně pod hranicí nasazení, viz Berdych - Ljodra na US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
No, něco na tom, co říkáš, vskutku je. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo, v tomto musím s Brozem také souhlasit..I mě to nejednou napadlo, takové losování základních skupin MS, či fotbalové Ligy Mistrů je v tomto ohledu mnohem spravedlnější..
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa mňa je losovanie úplne v poriadku. Sú nasadení hráči, ktorí sa proste spolu stretnúť hneď nemôžu a nenasadení. To že Berdych nezvládol prvé kolo s Llodrom je čisto jeho problém. Rovnako ako keby hocikto, prehral s hocikým v prvom kole, nie je to vina losu, to určite nie. Je to vina toho, že nebol v zápase lepší. Samozrejme je to otázka štastia, koho v prvom kole dostanete, ale spoliehať sa človek musí vždy len na seba, nie ? :) A mne sa páči, keď hrajú proti sebe v prvom kole GS nejakí kvalifikanti, veď ten tenis, a tie grandslamy sa nehrajú len pre "horných 32".
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ale vůbec nechápeš, v čem spočívá problém. Za výhru v prvním kole GS je docela dost bodů (tedy ale alespoň pro hráče, kt. se pohybuje kolem 150. místa) a jistě vnímáš, že je podstatný rozdíl mezi tím, když tyto body dostaneš za výhru nad někým třeba z první padesátky, a když vlivem vlivem štastného losu narazíš coby 150. hráč na někoho, s kým se jinak utkáváš na podřadných challengerech.

Ovšem nejsem si jist, zda tento problém, totiž že los v prvním kole GS svede dohromady dva kvalifikanty, se stával až tak často, aby stál za nějaké speciální řešení.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano to je pravda, tiez som rad ked moj oblubenec ma lahsi los, hlavne na velkych turnajoch to zvacsa znamena "viac bodov za menej prace". Ale ked som svetova sestka, nemozem sa predsa vyhovarat na los prveho kola predsa :-)) Ci mi chces povedat ze ano ?
Reagovat
smazaný uživatel
Já o Berdychovi nehovořím, vadí mi ale, když na sebe narazí dva kvalifikanti nebo kvalifikant a wildcartista. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dochází k tomu velmi často. Počet nenasazených a počet kvalifikantů není až tak výrazně odlišný, takže je tady slušná pravděpodobnost, aby se kvalifikanti nebo WC lůzrové (tohle je taky pěkná sebranka!) setkali.

AO 2011: WC+Q muži, Q+Q ženy, WC+Q ženy
USO 2010: 2x WC+Q muži, Q+Q ženy
W 2010: WC+LL muži, 2x WC+Q ženy, Q+Q ženy, 2x Q+Q muži !!!!!!!!!
FO 2010: Q+Q muži, WC+Q ženy
AO 2010: WC+LL muži

Navíc zdaleka nejde jen o ty kvalifikanty, kde je to v žebříčku vidět na první pohled. V 1. kole je plno utkání typu 70. tenista s 90. tenistou.
Reagovat
smazaný uživatel
To je zajímavý, to jsem ani netušil, že se to děje až tak běžně. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
pardon: ...kde je to v pavouku vidět na první pohled...
Reagovat
darek.vrana
Holt je to los a ten je vždycky taky o štěstí. Ale dělat nějaké koše, to mi přijde zbytečné. Stačí, že se zvýšil počet nasazených z 16 na 32. To si představujete, že by hrál 1. se 128., 2. se 127., 3. se 126....? Stejně zase nikde není psáno, že ten kvalifikant např. ve Wimbledonu není lepší než třeba 33. hráč světa, dejme tomu nějaký španělský antukář.
Reagovat
skott
Je to presne tak, pokud prehlidnu, ze i me obcas smula na los nekterych oblibenych hracu stve:) Nasazenych 32 motivuje tenisty predevsim na ostatnich turnajich a je to take otazka prestize byt v nejlepsi tricitce.Uz jen prechod z 16 na 32 pred zhruba deseti lety provazeli obrovske diskuze a neni duvod, aby prumerni hraci meli mit neco jisteho.Ve druhe padesatce uz se pohybuje spousta challengeristu, kterym vyhovuje sbirat body na malych turnajich a jsou defacto spokojeni.Nehlede na to, ze system s 32 nasazenymi prinasi par zajimavych duelu v jinak nudnych prvnich dnech grandslamu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist