Pospíšila ve Wimbledonu čeká grandslamová premiéra

13. 6. 2011, 09:48
Aktuality 15
Jaroslav Pospíšil si ve 30 letech zahraje poprvé na grandslamovém turnaji. Český tenista se na poslední chvíli dostal do hlavní soutěže Wimbledonu a nemusí tak o ni bojovat v náročné tříkolové kvalifikaci. Pospíšilovi pomohlo odhlášení Španěla Juana Carlose Ferrera, kterého stále trápí problémy s kolenem.
Profily hráčů
Jaroslav Pospíšil

"Pomohlo mi trošku i štěstí, ale je to velká úleva a splnění jednoho z mých tenisových cílů. Možná bych raději hrál Roland Garros, ale Wimbledon je slavný, takže to nevadí," řekl Pospíšil.

Jaroslav Pospíšil loni zažil nejlepší sezonu v kariéře, v níž získal premiérový titul z challengeru a navíc byl dvakrát ve finále. Druhé turnajové vítězství přidal ještě letos v únoru v marockém Meknesu a v žebříčku atakoval první světovou stovku. Od března se mu ale přestalo dařit a účast na French Open mu těsně unikla.

Premiérového startu na grandslamovém turnaji se ale přeci jen dočká. Při uzávěrce listiny přihlášených hráčů na Wimbledon sice figuroval na čtvrtém místě pod čarou, po odhlášení kvarteta tenistů se ale nakonec mezi elitu vešel. Pomohlo mu zranění Juana Carlose Ferrera, který kvůli problémům s kolenem hrál od loňského US Open jen na dvou turnajích. Španěl se i z třetího grandslamu roku odhlásil těsně před losem kvalifikace, ve které měl Pospíšil hrát.

"Nejdříve jsem si to zjišťoval sám a asi ve tři hodiny mi to potvrdili zástupci ATP, kteří mi volali, že jsem se dostal," řekl prostějovský rodák.

Třicetiletý Pospíšil dosahuje svých nejlepších výsledků na antuce, na trávě dosud odehrál jen osm zápasů. Zahrát si na slavném Wimbledonu ale bude pro aktuálně třetího nejlepšího českého tenistu velkou zkušeností a odměnou za tvrdou práci.

Při losování může Pospíšil například narazit na světovou jedničku Rafaela Nadala, šestinásobného vítěze Rogera Federera nebo dostat protivníka z kvalifikace. "Raději bych si přál hratelnějšího soupeře, abych mohl něco uhrát," řekl Pospíšil, jenž zkoušel projít grandslamovou kvalifikací celkem osmkrát, ale ani jednou do hlavní soutěže nepostoupil, přičemž dvakrát prohrál až v rozhodujícím třetím kole.

Start v hlavní soutěži mají jistou ještě loňský finalista Tomáš Berdych a Radek Štěpánek. V kvalifikaci, jež v All England Clubu začíná dnes, zkusí štěstí jako nejvýše nasazený Lukáš Rosol, Ivo Minář a Dušan Lojda.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
a.magerova
Prosím nevíte někdo odkaz za letošní žebříček mužů? Dík.
Reagovat
smazaný uživatel
http://live-tennis.eu/race
Reagovat
a.magerova
Dík.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč musí hrát Rosol kvalifikaci?
Reagovat
smazaný uživatel
no to taky nevím..když je na 89 místě..měl by tam být přímo
Reagovat
Mistr
Protože si Wimbledon dělá pořadí sám.
Reagovat
smazaný uživatel
jak sám? nebere světový žebříček v potaz..takže se do hlavní soutěže může dostat i hráč 220.
Reagovat
smazaný uživatel
V době uzávěrky byl Rosol až někde kolem 12O místa.
Reagovat
lofas
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
misoSK
Funny vam to vysvetlil, nerobi si poradie sam co sa tyka miest do hlavnej sutaze, len co sa tyka nasadzovania
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu zvláštní, že se do toho nepočítá výsledek z FO. Na 2.stranu bude mít výhodu příští rok, teda pokud se to nějak nezmění.
Reagovat
Mistr
Doufam, že zase chytne někoho jako je Llodra. Opět bych šel v hcp proti němu.
Reagovat
Gulbis
Když bude hcp 15,5 zkusim zahrát Pospu
Reagovat
Mistr
To je ovšem velmi inteligentní příspěvek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist