Potvrzeno. Becker se stal trenérem Runeho

19. 10. 2023, 12:55
Aktuality 2
Boris Becker (55) se stal trenérem dánského tenisty Holgera Runeho (20). Šestinásobný grandslamový šampion to oznámil v podcastu televizní stanice Eurosport. Němec, který v prosinci opustil britské vězení, kde si měl původně odpykat dva a půl roku za maření insolvenčního řízení, uvedl, že s aktuálně šestým hráčem světa byl v kontaktu už delší dobu.
Profily hráčů
Boris Becker (© AFP)

"A teď to konečně vyšlo. Dovolí mi to můj kalendář. Vždycky jsem se o Holgera zajímal, protože je tak odhodlaný a temperamentní," řekl Becker, jenž se po propuštění z vězení věnoval práci komentátora.

Becker, který v letech 2013 až 2016 trénoval vítěze rekordních 24 grandslamů Novaka Djokoviče ze Srbska, Runeho poprvé povede na nadcházejícím turnaji v Basileji a poté i na Masters v Paříži. "Cílem je postup na Turnaj mistrů," uvedl. Jeho nový svěřenec momentálně drží poslední postupové místo na závěrečný vrchol sezony.

Runemu se hlavně pokusí pomoct ven z krize. Dánský supertalent se začal už v průběhu antukového jara trápit se zády a po postupu do čtvrtfinále Wimbledonu je v pořádné krizi. Od té doby prohrál 10 z 11 zápasů. Poslední nezdar zaznamenal ve středu ve Stockholmu, kde obhajoval titul a vypadl hned na úvod s Miomirem Kecmanovičem. V následujících týdnech bude obhajovat body za loňský triumf na Masters v Paříži a také finálovou účast v Basileji.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Kozoroh
Hodně štěstí, Borisi! V sezónách 2014-16 jsi pomohl No1emu upevnit mentální sílu a vylepšit servis & hru na síti, uvidíme, co dokážeš předvést s Holgerem.
Reagovat
turista
Bez ohledu na Borisovo nové trenérské angažmá věřím, že Novak Runemu v Paříži nebo v Turíně oplatí aspoň jednu z těch dvou nepříjemných porážek a srovná H2H.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist