Potvrzeno. Federer po třech letech vrátí na antuku, začne v Madridu

20. 2. 2019, 12:13
Aktuality 30
Po dvouleté absenci se Roger Federer vrátí na antuku, a to nejpozději v Madridu, kde začne turnaj kategorie Masters 3. května. Účast dvacetinásobného grandslamového šampiona dnes potvrdili pořadatelé.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer méně oblíbenou antukovou část sezony v posledních dvou letech vynechal, aby své tělo šetřil na turnaje, na kterých má větší šanci uspět.

Už po Australian Open však prohlásil, že letos se pravděpodobně na klouzavý povrch vrátí a poprvé od roku 2015 chce hrát Roland Garros v Paříži.

"Teď jsem ve fázi, kdy se mi líbí představa, že bych se na antuku vrátil. Bylo správné, že jsem ji vynechával, ale chybělo mi to," řekl sedmatřicetiletý Švýcar rodák v lednu v Melbourne, kde vypadl nečekaně už v osmifinále se Stefanosem Tsitsipasem.

Poprvé od května 2016 by se na antuce měl představit v Madridu, kde třikrát triumfoval (2006, 2009, 2012), poprvé však ještě v hale na tvrdém povrchu. Více trofejí ve španělské metropoli posbíral jen antukový král Rafael Nadal, pětinásobný domácí šampion.

V následujícím týdnu by se měl Federer objevit zřejmě na dalším Masters 1000 v Římě a pak až na Roland Garros.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
sojka1
i kdyby to melo byt jen takove "cestne kolecko" (a ne a nereknu, ze zaverecne) JA si ho nalezite vychutnam a uziju! :-)
Reagovat
annah
Přesně tak. Užít si každý jeho zápas. Šanci vidět ještě největší Legendu v akci.
A organizátoři v Madridu musí být nadšeni. Jestli dřív nemívali vyprodáno, tak letos je to tutovka...
Reagovat
sojka1
Reagovat
smazaný uživatel
To prr s najvacsou legendou.

Ako vies, ze bude hrat prvé kolo s Nadalom?
Reagovat
sojka1
ale no tak, Forehande, my uz jsme velke holky... ksaaa.. :-))
Reagovat
peggy
To bude Rafovi zametat antuku,je to pomaly povrch a to dobre pro starsiho pana.Moje nalada je pric,protoze tento turnaj navstevuji.
Reagovat
Patik
,,To bude Rafovi zametat antuku,, typická predikcia Nadalfans..už pár mesiacou pred turnajom je im jasné že títo dvaja sa tam určite stretnú..a samozrejme už vopred vedia že Nadal tam Federera vymetie z kurtu..:)
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
annah
Když je nálada jenom pric, to ještě jde. Horší by bylo, kdyby byla pryč.
Reagovat
George_Renel
Třeba tam bude modrá antuka. .-)
Reagovat
mahycek
Kvůli Feďovi jsem v kostele nebyl, kvůli dceři ano, no
tak se to nějak sešlo, tak jsem to spojil s mým R.F.
Tak se nezlob Magerová, jsem křesťan a do kostela chodím
jednou za rok.....
Reagovat
smazaný uživatel
V Madride, Roger má na konci kariéry kvalitný zmysel pre recesiu..Chce dopriat Spanielom ešte nejakú tú šouku a zábavku na svoj účet..:)
Reagovat
turista
Proč by Roger nehrál? Antuka je nejlepší povrch ze všech. I Djoker ohlásil, že se na ní bude intenzívně připravovat s cílem porazit Rafu Nadala na antuce a na závěr získat druhý titul z RG.
Reagovat
turista
Kdyby se Novakovi podařilo v té Paříži porazit Nadala a vyhrát tam tak by nebyl bez šancí vyhrát všechny letošní GS.
Reagovat
peRFect
Rafa nebude na RG hrát ani finále. Výhra Novaka je velmi pravděpodobná.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozrejme, ze je antuka najnáročnejší povrch, najlepsi. Pre kazdého Európana tvorí Gro europskeho turné....Vieme to my dvaja, vedia to aj Nadal s Djokovicom. Najvacsia rivalita v historii tenisu napise v Parizi svoje dalsie pokracovanie..
Reagovat
ipko
najnáročnejší=najlepší? ty si dobre mimo, vo všeobecnosti nemôžeš ani o jednom povrchu povedať, že je najlepší.. hard, antuka aj tráva sú na jednej úrovni.. antuka je najlepšia pre Nadala, lebo na ostatných povrchoch je len do počtu..
Reagovat
Nola
sa tu snazil v pondelok naznacit, ze Novak vyhral sportoveho oscara, ako vlani Fedex, ale clanku sa samozrejme nedockal :DDDDD vlani vysiel hned v ten den....... tykalo sa to aj Osaky, ale bulvarne clanky o jej rozchode s trenerom sa tu samozrejme objavili.....

https://www.tenisportal.cz/zpravy/tenis-ovladl-sportovni-oscary-rekordman-federer-ziskal-dve-ceny-vyhrala-i-serena-22765/
Reagovat
a.magerova
Tobě ten Roger leží v žaludku... navíc jsi tu uvedla špatné info (vlani vysiel hned v ten den), loni se tu článek objevil až druhý den... :-P

A taky... 6 je víc než 4... :-)))

http://www.xy1.cz/86f1

http://www.xy1.cz/l11zn
Reagovat
Nola
si tentokrat na velkom omyle, tu vobec nejde o Fedexa, ale o dvoji meter, sme na tenisovom portale, nie na strankach bulvaru, ci?
clovek tu cita o kdejakych zapadlych Futures, babach, ich treneroch, detoch, pani su na poslednom mieste, pritom vo svete je to uplne opacne....

aky odkaz som podla teba mala hodit,ak nie ten, ktory pojednaval o vlanajsom vitazovi, resp. vitazke ? mala som hladat este starsie? nie som Kamilos, aby som vynasala podobne ocenenia do nebies, ale myslim, ze zmienku si toto ocenenie urcite zasluzi,alebo mas opacny nazor?

mam vyhrady aj k babam :
Naomi tu bola spominana s vyhadzovom trenera, nie raz, ale, ze bola aj ocenena to redaktorov absolutne nezaujima, naopak, budu tu mesacne hadzat odkazy na nejake nezmyselne WTA hlasovanie o hracku mesiaca....
Reagovat
skott
do písmenka souhlasím, taky jsem se na to snažil už párkrát upozornit (i pár dalších to tu nadhodilo), že články vycházejí naprsoto bez nějakého systému. Důležitá témata ignorována, často chybí souhrny i větších turnajů, jindy zájem o turnaje pro redaktory končí s vypdanutím Čechů apod.
Reagovat
mahycek
Jsem rád, že se vrátí, protože každý program, kde Roger
bude, musíme hltat plnými doušky. Nevidím v rozhledu
10 -15 let, že bychom měli mít lepší krásu. Myslím všeho,
hry, vystupování, image atd...
A tipnu si na ATP 1000 Madrid. Pokud nevypadne v 1 kole
dojde R.F. do finále!! Věřte mi, byl jsem v kostele.
Reagovat
a.magerova
Ty musíš za nejvyšším do kostela?!
Já jsem si určila/poprosila, že až bude NĚCO k probrání, že Chlapec přijde ke mně domů, přece jen, teplo domova je nade vše... ;-)
Reagovat
Marduch
Trefný koment od Feliho ;p
Reagovat
slacker
v Madridu? tezka provokace :-D
Reagovat
Patik
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/8690--zenevska-pohotovost-zapasy-federera-maji-necekany-vliv-na-lidske-zdravi
Reagovat
a.magerova
Reagovat
annah
No na moje zdraví mívaly jeho zápasy taky značný vliv. Spíš negativní. Občas se o mě pokoušel infarkt. :-) Ale teď už ne. S výhrami se už tak moc nepočítá, Roger už je na odchodu. Bude velmi těžké vybojovat někde ten stý titul. Tenisový svět po jeho odchodu si ale neumím představit.
Reagovat
a.magerova
To nebyl zničující infarkt, ale ozdravný adrenalin... taky jsem si TO dřív pletla... ;-)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Adrenalin
Reagovat
annah
Teda jako ozdravný adrenalin by se to dalo označit jen v případě, že Roger vyhrál... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist