Potvrzeno: French Open se o týden odkládá, hlavní soutěž začne 30. května

8. 4. 2021, 09:26
Aktuality 88
Francouzská tenisová federace dnes na sociálních sítích potvrdila, že se letošní ročník French Open o týden odkládá. Kvalifikační boje tak odstartují 24. května a turnaj vyvrcholí mužským finále v neděli 13. června. Zatím není jasné, co bude s prvními generálkami na Wimbledon. Travnaté turnaje měly začít po skončení antukového grandslamu, ale teď kolidují s jeho druhým hracím týdnem.

Francouzský list L'Équipe včera přinesl informaci, že se French Open o týden posune, a dnes ji pořadatelé antukového grandslamu potvrdili. Důvodem je minimálně měsíční lockdown ve Francii způsobený pandemií koronaviru. Francouzská tenisová federace (FFT) doufá, že týdenní posun umožní v areálu Rolanda Garrose přivítat více diváků. "Chceme zvýšit šanci, že se turnaj bude hrát před co nejvyšší návštěvou, přičemž zároveň bude zajištěno zdraví a bezpečí," uvedla FFT.

K odložení French Open došlo také loni. Pořadatel FFT bez jakékoli konzultace s tenisty či organizátory dalších turnajů chvíli po začátku pětiměsíční koronavirové pauzy turnaj odložil na přelom září a října. Ten se pak ještě jednou změnil a hlavní soutěž vypukla 27. září, dva týdny po skončení US Open. Do areálu smělo 1 000 diváků denně.

Jen dva týdny mezi grandslamy budou mít tenisté také v letošním roce. French Open se totiž nově včetně kvalifikačních bojů uskuteční od 24. května do 13. června a hlavní soutěž Wimbledonu začíná 28. června.


WTA a ATP pracují na změnách, travnatá část sezony bude nejspíše o týden kratší
WTA i ATP dle vydaného prohlášení pracují na změnách v kalendáři těsně před i po French Open, jelikož první travnaté generálky (WTA 250 Hertogenbosch a Nottingham, ATP 250 Hertogenbosch a Stuttgart) na nejslavnější turnaj světa nyní kolidují s druhým hracím týdnem antukového grandslamu.

Na změně termínu French Open se shodli pořadatelé všech čtyř grandslamových turnajů. Wimbledon už oznámil, že termín měnit nebude. S největší pravděpodobností tedy opravdu dojde k jednotýdennímu zkrácení již tak krátké travnaté části sezony.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

88
Přidat komentář
tommr
nechápu proč se travnatá část sezóny o týden zkracuje. Vždyt druhý týden FO stejně hraje jen 16 nejlepších mužů a žen a ti by na přípravných travnatých turnajích stejně nehráli ani za normálních okolností ... smile
Reagovat
FulnekUltras
všecko to pokrátíme ;-)
Reagovat
FulnekUltras
odložte všechno až po popravě této zrůdy

smilesmilesmile
Reagovat
blixa
A máš proti Billovi nějaké důkazy ? Ou, vlastně na co, správný bolševik napřed popravuje, a pak se ptá, teda radši ani neptá ... smilesmilesmile
Reagovat
lvicek
No dukaz je jasny, ne? Je to uspesny clovek, co svou hlavou vydelal fakt neuveritelny prachy (a ne rudanim v dole!!), coz tezko muze prekousnout. A pak si jeste dovolil hromadu z tech penez dat na charitu a pomahat lidem. No co to jako je? Spravnej miliardar je prece zlodej (viz nektere zname osoby na nasi politicke scene) a hamouni a hamouni.
Reagovat
FulnekUltras
viz níže
Reagovat
FulnekUltras
ne že bych tohoto starosvazáka ;-) nějak uctíval ;-), ale od 6:30 minimálně dalších 6 minut je to celkem zajímavé... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=OAYElvsQcxY
Reagovat
FulnekUltras
taky chápu, že normálně uvažující člověk - a žena tím spíš ;-) - si napoprvé jen těžko umí představit, že uvnitř jeho "vyspělého" živočišného druhu by se mohli najít tak zvrácení jedinci, kteří budou na "seriozně vědecké" bázi zcela vážně uvažovat o nejrůznějších metodách depopulace lidstva, s chorobně zářícíma očima horovat pro masivní vakcinaci hlavně dětí vlastními "preparáty", v Africe a Indii za sebou takto nechají tisíce mrtvých či doživotně zdravotně poškozených osob, aby se následně rozhodly podobné experimentální šmakulády aplikovat i v eusa-zóně - a v prakticky totožné oblasti vlastního mediálního vlivu (kam momentálně bohužel patří i Česko) pak ještě budou sebe sama označovat za nezištné "filantropy", kteří vlastně jen "prozíravě zachraňují vážně ohroženou planetu Zemi" - aby jim to miliony oveček následně ještě zobaly z ruky s falešným pocitem viny: "no jo, vždyť je nás tady opravdu moc, a chováme se tak hrozně, takže si takovou vysoce odbornou ;-))) redukci vlastně zasloužíme..."

tohle by opavdu nevymysleli ani ten Hitler s Mengelem - a že to byli nějací parchanti...

smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
rozhodli - pro cmrndače ;-)
Reagovat
FulnekUltras
přičemž mediálně udržovaná psychóza "jediné možné cesty" se současnou cílenou oficiální blokací všech levných, dostupných a dávno bezpečnostně prověřených možností reálné LÉČBY, jakož i alternativních vakcín z "nesprávných" zdrojů je už natolik nápadná, že to musí vidět snad úplně každý smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
slizce pokrytecká sorosgatesovská masáž pod vedením "elitních" kolaborujících "odborníků" vytrvale pokračuje - až se z našich "expertů" kouří a primitivně zaujatá ideologická trapnost z nich jen tak odkapává

a tyhle bezpáteřní otitulované kurwy nám budou chtít tvrdit, že jim tady jde o lidské zdraví smilesmilesmile

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/testovani-sputniku-v-cesku-nedava-smysl-je-to-manevr-mini-odbornici-149944#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=87YQO7QyoQx-202104090809&dop_id=149944&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
sojka1
v nejvyssim stupni ohrozeni mi momentalne prijdes ty, to prece nemuzes dlouho vydrzet.... ;-)
Reagovat
blixa
To se ti jen zdá, jeho zkroucený mozeček si naopak vrní blahem a je ve svém živlu ! smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
jak se to ty kurwy euroamerické dozvěděly, že v dalších letech přijdou další (a jen horší) "mutace" ??!!!???

a že genocidní spirála "jediné možné cesty" v podobě vakcinace nemá mít snad ani žádného konce?

poprvé v historii jsme v situaci, kdy primární není léčit nemocné, ale cíleně fyzicky i psychicky terorizovat všechny

kdy "pozitivní" test je vlastně pouhou formální vstupenkou do systému, jehož obludnost nemá v dějinách obdoby

ještě si někdo myslí, že celý tento cirkus nebyl předem naplánován?

no, nedopadnou vůbec dobře ti, co tohle spustili a co tomu průběžně slouží...

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/v-o2-universum-se-zkousi-provoz-ockovaciho-centra-vakcinu-dostane-tisic-lidi-40356446#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=Sb9EyIAilVB-202104090837&dop_id=40356446&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
FulnekUltras
a teď už konečně urááá na vzduch... ;-)smile
Reagovat
sojka1
a co rikas na rozhodnuti Francouzske tenisove federace odlozit FO o tyden, je pro tebe akceptovatelne nebo vidis nejake problemy? :-))
Reagovat
FulnekUltras
jak říkám, ať to klidně odloží všechno až po válce ;-)

v uragánu už se nejedna kaplička k zemi poroučela...

hlavně když zůstane stát Chrám smile
Reagovat
sojka1
dobre.... ale uz frc na ten vzduch.... radej.... :-)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Takze nepouzivas Windows a jedes na Linuxu.
Tos prekvapil.
Reagovat
FulnekUltras
tento perverzní skrček to pouze dobře zkšeftoval - nic víc - a teď větří zas smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Na cem jedes? Ubuntu?
Reagovat
FulnekUltras
Bilderberg Immunity
Reagovat
Pe3k
Gatese nemusím ale kolem něj jsou to samé konspirace a fakta žádná.
Reagovat
FulnekUltras
spousta věcí, které byly loni touto dobou "konspirace", jsou už dnes považovány bezmála za samozřejost - všechno je jen o podprahovém nastavení mysli, což tvrdě závislý (ptejme se na kom) mediální mainstream zatím zvládl celkem solidně - ne však natolik, aby na Astru a mRNA hnůj stály vynervované davy - a to je hodně pozitivní fakt smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
Mnohem větší zlo než nějaký Gates v trapném svetru jsou šéfové v Big Tech (tam sice Gates může taky spadat) ale mám na mysli Dorseyho, Marka Z.,Bezose. Jak se to píše nemíním hledat. Tihle podle mě představují skutečnou hrozbu.
Lidi jsou zaseklí v konspiracích o iluminatech a všech těch skupinách Bilderberg atd. Přitom tihle lidi z Big tech mají mnohem větší moc než kterýkoliv bankéř.
Máme hromadu skutečných problémů a namísto toho se řeší pseudo problémy typu klimatická změna, rasizmus, genderismus a všechny tyto témata žerou slabomyslní jedinci typu Forehand.
Gates se sice sere do tohoto tématu Kovid, ale to dělá kde kdo. U nás se do toho serou lidi co s tím nemají společného nic jako Landa nebo Ledecký. Tak proč by se nesral Gates? A jestli vydělá na vakcinách, tak co? Ať si vydělává na čem chce, to není zakázané.
Reagovat
FulnekUltras
netvrdím, že těch šmejdů není víc - ovšem průnik s Bilderbergem je docela vydatný - nejde o žádnou imaginární množinu, ale zatraceně všehoschopnou pakáž s prakticky nekonečnými prostředky, pro kterou jsou i největší světoví politici pouhými pěšáčky
Reagovat
smazaný uživatel
Ani my nemusíme teba :)

Ale obavam sa, ze to je to naozaj jedine, co mas s Gatesom spoločné, rybár.
Reagovat
Pe3k
Mě jen tak z hlavy napadne spousta věcí co mám s Gatesem společného, tebe nic. Na druhou stranu tvoje hloupost tady už nikoho nepřekvapí smile
Reagovat
Kozoroh
Milošovi se nelíbí, že tenisté nebyli předem informováni o změně termínu.

https://twitter.com/i/web/status/1380144248293572610

"Crazy se o tom dozvědět z Twitteru. To velmi ovlivňuje hráče a nedostáváme žádné informace předem.
I nějaká komunikace krátce před zbytkem světa by byla hezká."
Reagovat
paddy
takové věci se řeší do poslední chvíle podle aktuální situace
úspěšnost počasí je cca 70%, vývoj viru neumí předvídat nikdo

a než se pošle oficiální info hráčům, tak dříve to prosákne do médií

krásný příklad je, když se ženská svěří kamarádce a do měsíce to ví celé město smile

nic nelze utajit, pokud to ví více než 1 člověk smile
Reagovat
GaelM
Bezohlední Francouzi kvůli svým příjmům zase naruší celou sezónu smile

Doufám, že alespoň pustí juniory a bude se konečně zase hrát juniorský GS. Byl by výsměch pustit tam papaláše na tribuny, ale mladé tenisty ne...
Reagovat
Kozoroh
Možná by šlo zachránit Stuttgart a Hertogenbosch tím způsobem, že by se přesunuly do týdnu po Wimbledonu a antukové turnaje z toho týdne (Hamburk a Bastad) by se vměstnaly do antukové sezóny. Odložením RG vznikne v kalendáři jedno volné okénko, čehož by šlo využít.
Reagovat
smazaný uživatel
Strýček Toni trenérom FAA :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zmysel by mi to dávalo jedine s klauzulou, že ho bude pripravovať na každý zápas mimo zápasu s Nadalom.

Ku všetkej úcte k profesionalizmu, neverím, že by vo finále RG bol Toni na strane Kanaďana :)
Reagovat
ttopi
To určitě ne. Při Nadalovi stojí každoročně pořadatelé, tak proč ne taky trenér soupeře smile
Reagovat
Kozoroh
Ti dva mi k sobě nějak nesedí. Toniho bych si uměl představit po boku jiných Španělů, jako je Busta nebo Bautista, nebo absolventů Rafovy akademie, jako je de Minaur. FAA mi nepřipadá jako někdo, kdo bude ochoten snášet Toniho dril.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, toho by měl spíš trénovat Tommy Haassmile
Reagovat
smazaný uživatel
Mne celkom ano, FAA vystrelil prave na antukovych turnajoch...Navyse ked mal pripravu na Mallorce, evidentne maju k sebe blizko. V hlave to ma zrovnane, ziadny flákač, cize vhodny adept pre Toniho.

Samozrejme ale Toniho trenerske schopnosti su neznáme, s takým hracom ako Nadal by bol uspesny kazdy trener, naopak to platit nemusi.
Reagovat
Pe3k
Proč myslíš, že on sám netrénuje tvrdě? Divil by ses a taky určitě ví do čeho jde...Jestli mu to něčemu bude to netuším.
Reagovat
George_Renel
Bude tak jako záškodník.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
PD se snazi analizovat konsekvence vuci turnajum na trave...

http://www.puntodebreak.com/2021/04/08/causas-consecuencias-del-aplazamiento-roland-garros-2021

Dle Spanelu by FFT mala ekonomicky kompenzovat ztraty, ktere posunutim terminu vzniknout poradatelum tri turnaju.

No, nevim jestli k tomu vubec dojde, dokazu si predstavit, ze FFT bude reagovat tim, ze opravdu dlouhou dobu mezi RG a W byly jen dva tydny...

Ja budu doufat, ze nezrusi Sttutgart, nebot tento turnaj jsem si hodne oblibil, kdyz presel na travu, dokonce trochu vic nez Queens. Obecne i tak byl obsazen travarskymi nadsenci, takze bylaby skoda ho rusit nebo presouvat po W. Ovsem je jasne, ze neda se cekat, ze bude obsazen aspon tak, jako predminuly rok... tezko cekat, ze takovy Zverev, Shapi, Felix, Medved, Berrettini, Raonic...

Koho bychom mohli cekat, pokud se podari, tak Kyrgiose, a snad Browna...Lopeze, no ne ze by to bylo spatne, ale Brown vs. Zverev, to byl paradni match-up, nebo Felix vs. Brown, nebo Berrettini, ktery byl proste dalsi ozdobou turnaje...

Turnaj ma vic nez stoletou tradici... a jednu novou, ke ktere take pomohl Tommy Haas, takze za mne urcite skoda...

... uvidime jeste jake budou reakce hracu.
Reagovat
paddy
Stutt by mohli přesunout za W, do OH je přece plno času smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Do kterych OH? :)
Po W. je tam nedostanes, to je spis vetsi nadeje, ze Zverev, Felix, Shapon, Medved atd vyhuci v prvnim tydnu v Parizi a pak pojedou do Sttutgartu.
Reagovat
paddy
doba je flexibilní, když se chce, tak turnaj lze posunout na kdykoliv

spekuluje se, že od příštího roku bude termín RG určen losem smile
Reagovat
Vlk-v-trave
no, celkem slusny napad, fajnie jak by vylosovali unor, jak se rika, unor bily pole sili :)))
Takze to pole ucastniku by bylo urcite silne.
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
Krisboy
RG v bílém únoru? Není to rasistické? Co tenisté (a tenistky) tmavé pleti?
Reagovat
FulnekUltras
kwa, ty ses teda odvázal ;-)))
Reagovat
EllNino
Snad to zachovají ... a lidi z druhého týdne RG by stejně asi do Stuttgartu nejeli, tak co :)
Reagovat
Mony
Nezapominejme, že většina tenistů žije z příjmů z Grandslamu, tak di snad taky zaslouzi i vetsi pravomoci
Reagovat
Pe3k
Už tak to RG bylo mezi GS na periferii a pořadatelům nevadí to stále více a více degradovat. Pokud to k vůli posunutí termínu donutí Federera vynechat RG, jakou pak bude mít letošní ročník hodnotu? Stejně jako Nadalovy tituly, žádnou.
Reagovat
Mony
Snad je lepší hrát s diváky o tynen později, než bez nich. Snad to bude travnatým turnajům nějak kompenzovano
Reagovat
Mony
Kdybych byl soudce, tak bych to pořadatelům RG i prikazal
Reagovat
peRFect
Pro Rogera není RG podstatné a dovolím si říci, že asi jako u jediného turnaje na okruhu není Roger podstatný pro pořadatele. Ano, posunutím pravděpodobně účast zruší a pojede rovnou na trávu, ale není to něco co by mě mrzelo.
Reagovat
Patik
RG nerieši Federera..dôležité je odovzdať 50tu trofej rovnakému hráčovi..mission complete.
Reagovat
RFanousek
Opět nezklamali
No doufám že Roger se jim na to vyprdne a půjde na trávu se rozehrát na Wimbledon... Jehož pořadatelé mají aspoň páteř.
Reagovat
SydneyOpen
možná by se měli frantíci soustředit na tu střechu, protože to co mají na centru není střecha ale plachta smile hrozný GS, hnusné staré kurty a světla tam uráčili dát teprve loni. Hrozný ignoranti, no jo furt žárlí že Wimbledon se ve světě tenisu bere jako absolutní vrchol, AO jako nejmodernější GS a RG jako ten nejhorší no smile
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
peek
Jakýpak odklad, zrušte to. Tyhle upocené honičky na odpadu z cihel nikoho nezajímaj. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, travnata sezóna ktora trva 3 tyzdne sa este musi skrátit. Poslusne sa ukloní sezóne antukovej, ktorá sa svojvolne na ich ukor predlzi..To je milé.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nevím, co je na tom miléhosmile Je to jen francouzská ko*otina... Trochu zvláštní, že jde tak snadno termín změnit. Teď už to bude jen na tenistech.
Covid kromě důležitějších činností poznamenal tenis víc než dostsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kazdy si vyberie radsej GS, kde dostane 50K za prve kolo, nez spotenú 250ku v Hertogenboši :)

Dilema vyriešená. Navyse ked rychlo vypadnu, stále stihaju aj tu spotenu 250ku..Tam vidim cestu aj pre Rogera.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pochybuju, že by Roger jel do Paříže jen proto, aby si ušpinil tenisky od antuky.
Reagovat
turista
Tak Hertogenbosch může Roger proměnit ve 104.titul. Na RG vyhrát titul nemůže.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Proč? Víš něco ze zákulisí?smile
Reagovat
turista
Ne. Ale uvažuji na základě jeho možné výkonnosti. Vyhrát 250 na trávě je pro něj reálnější než vyhrát GS na antuce.
Reagovat
EllNino
Neprovokuj ... vždyť je to tak krásný povrch, mě to hrozně mrzí osobně
Reagovat
peRFect
Ano, popelnice Evropy si zas dělá co chce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyzden hore-dole. Dolezité je, ze to bude stále vrchol antukovej sezony..
Reagovat
paddy
Nejenže to ovlivní Stutt/Hertog, kteří budou bez osmifinalistů, ale asi i Halle/Queens, protože SF/F se na to vykašlou, i když by s týdenní přestávkou hráli, ale teď budou bez pauzy.

Nadal přípravu nehrával, Djo vynechával a teď přibydou možná další.

Někde psali, že žabožroutům jde o to, aby mohli obsadit lóže kvůli partnerům a prodeji žrádla. Ekonomika je samozřejmě důležitá, ztratový byznys by se měl zrušit.
Měli by sáhnout hlouběji do prize money. Hráči si v Miami stěžovali, že to šlo výrazně dolů, ale jen pro pozdní kola.
Snížení odměn bolí, ale ruku na srdce. Mladí hráči si pořizují nové byty, užívají dovolené na Maledivách, které se označují za ostrov tenistů. Top 50 určitě nestrádá smile
Reagovat
Grape
Pořadatelé French Open jsou opravdu ignoranti, že jim není rovno.
Už loni přehodili termín bez ohledu na jiné turnaje a letos to udělají znovu.
Zasloužili by si, aby jim tam podstatná část tenistů nepřijela a dala přednost trávě. Což se však bohužel nestane.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Roger by měl ohlásit poslední sezónu, potvrdit tři turnaje na trávě + USO a vidělo by se, kam by soustředila pozornost média...
Reagovat
smazaný uživatel
Lol...

V Parizi by sa ani listok na strome nepohol. Federer tam je dnes v rovnakej pozicii ako Rod Laver. Skor čestná navsteva ako aspirant na titul :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky nepíšu o Paříži, na tu by se měl zvláště po změně vykašlat...
Reagovat
SwissMaestro
Nehledě na to že vláda může prodloužit ona opatření a posunutí bylo na nic, blbci
Reagovat
SwissMaestro
Přijdou o Federera :)
Reagovat
smazaný uživatel
to bude teda hrozna skoda
Reagovat
smazaný uživatel
Aj o Pere Ribu.
Reagovat
Krisboy
Tak se holt druhý kariérní GS o rok odloží, no...smile
Reagovat
paddy
Pozitivní zpráva pro Nadala, jelikož Federer je z aktivních hráčů na děleném 3. místě v počtu získaných titulů na antuce
Reagovat
ttopi
Se divím že to nedají do stejného termínu jako Wimbledon smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Neboj, za mesic to posunou o dalsi tyden :D
a tyden pred kvalifikaci to soupnou o dalsi tyden, tak, ze jak uz tam budou hraci nasackovani, tak se v Parizi dovedi, ze Wimbledon se hraje paralelne...
Reagovat
paddy
Loni jsem navrhoval, aby se na podzim hrálo souběžně RG, W a USO. Hráči by si vybrali povrch podle své preference a všichni by byli spokojení smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
paddy
Reagovat
Patik
Nadal bude mať síce jasno ale Djokovič s Federerom by sa museli rozkrojiť..hlavne Djokovič..
Reagovat
steve79
To je šaškárna.
Reagovat
EllNino
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist