Potvrzeno: Martínezová bude španělskou kapitánkou i v Davis Cupu

6. 7. 2015, 18:27
Aktuality 0
Španělské tenisty povede v Davisově poháru bývalá světová dvojka a wimbledonská vítězka Conchita Martínezová, která je zároveň kapitánkou fedcupového týmu. Nahradí Galu Leónovou, kterou v sobotu odvolal nový šéf národního svazu Fernando Fernández-Ladreda.
Profily hráčů
Conchita Martínezová

Leónová loni v září nahradila Carlose Moyu, který po sestupu ze Světové skupiny neprodloužil smlouvu, a stala se první ženou v čele daviscupového týmu. Překvapivý tah tehdejšího předsedy španělského svazu Josého Luise Escaňuely zkritizovali hvězdní hráči Rafael Nadal a David Ferrer. Escaňuela byl později kvůli svému stylu řízení z čela svazu odvolán. 

Třiačtyřicetiletá Martínezová má smlouvu do konce roku. První vystoupení v Davisově poháru ji čeká 17. až 19. července v zápase s Ruskem ve Vladivostoku, kde budou Španělé hrát o postup do baráže o účast ve Světové skupině. Fedcupový výběr vede Martínezová od roku 2013.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist