Potvrzeno: Turnaj rodiny Novaka Djokoviče v Bělehradu skončil

4. 1. 2013, 21:48
Aktuality 0
Včerejší informace Sergeje Stachovského o konci turnaje ATP v Bělehradu dnes potvrdili i pořadatelé. S ohledem na okolnosti je to to nejvhodnější řešení, píše se v oficiálním prohlášení na stránkách turnaje, jehož majitelem byla společnost Family Sport rodiny světové jedničky Novaka Djokoviče.
Kurt v Bělehradu

Vůbec první turnaj ATP do Srbska přivedl Novak Djokovič s otcem Srdjanem a strýcem Goranem v sezoně 2009. Tehdy koupili licenci od majitelů turnaje v nizozemském Amersfoortu, kde přišli o hlavního sponzora a 'byli přitlačeni ke zdi'.

Ambiciózní rodina soutěž přesunula do Bělehradu a nejlepší tenista současnosti hned první ročník turnaje vyhrál. Předloni svůj triumf zopakoval, v roce 2010 z turnaje odstoupil kvůli zranění a letos se startu vzdal kvůli úmrtí dědečka. Trofej ze srbské metropole si tak odvezli také Američan Sam Querrey a letos Ital Andreas Seppi. 

5. ročník Serbia Open, který měl letos začít 29. dubna, se však už konat nebude. Majitelé vrátili licenci ATP. "Rozhodli jsme se, že s ohledem na okolnosti je to v tomto okamžiku nejvhodnější řešení. Děkujeme všem, kterří se po dobu čtyř let na turnaji podíleli a vytvořili hráčům vynikající podmínky. Děkujeme sponzorům, dobrovolníkům, publiku a všem hráčům, kteříu nás hráli," píše se v prohlášení na stránkách turnaje.

Zatímco v roce 2009 bylo na všechny Djokovičovy zápasy vyprodáno (7000 diváků), letos byla návštěvnost při neúčasti srbské hvězdy hodně nízká. I Srbsko navíc zasáhla hospodářská krize a pořadatelé špatně hledali sponzory.

Už včera  se o konci turnaje vyjádřil Ukrajinec Sergej Stachovskij, který informoval na Twitteru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist