Pouille je v Dubaji potřetí v sezoně ve finále. Titul by Francouzi zajistil Top 10

2. 3. 2018, 22:54
Aktuality 0
ATP DUBAJ - Lucas Pouille v Dubaji vyhrál další třísetový duel a po těsné výhře nad Srbem Krajinovičem postoupil do finále. O titul a zároveň premiérový posun do Top 10 se francouzský tenista utká se Španělem Robertem Bautistou.
Lucas Pouille

Lucas Pouille a Roberto Bautista v Dubaji startují na pátém letošním turnaji a pokaždé, když zvládli svůj úvodní zápas, došli až do finále. Francouz triumfoval v Montpellier a před týdnem prohrál boj o titul z Marseille, Španěl zvítězil v lednu v Aucklandu. A zítra si spolu zahrají finále ve Spojených arabských emirátech. 

Čtyřiadvacetiletý Pouille vyhrál třetí tříseťák během tří dnů. V dnešním semifinále, které začalo kvůli dešti se zpožděním a ze stejného důvodu pak bylo celkem třikrát přerušeno, udolal 6-3 6-7 7-6 Srba Filipa Krajinoviče, s nímž si poradil i minulý týden.

"Hrát o posun do Top 10 je samozřejmě něco skvělého. Ale pokud se mi to zrovna tady nepovede a budu hrát takhle každý týden po celý rok, budu stejně soustředěný a psychicky silný, tak se jednou do té desítky dostanu," řekl Pouille, který má ve finálových zápasech bilanci 5-3. Podnik ATP 500 může vyhrát podruhé.



Devětadvacetiletý Bautista si v druhém semifinále poradil 6-3 6-4 s tuniským překvapením turnaje Malekem Jazírím, který se už v prvním kole postaral o vyřazení největšího favorita Grigora Dimitrova.

Španěl Bautista bude ve svém 14. finále usilovat o celkově sedmý a zároveň nejcennější titul. Poslední tři finálové zápasy vyhrál. Ve finále podniku ATP 500 je poprvé, nicméně předloni si už zahrál finále Masters 1000 v Šanghaji.

"Myslím, že jsem dnes odehrál skvělý zápas. On (Jazírí) hrál neuvěřitelně, hlavně na začátku druhého setu. Hrál velmi rychle a předvedl několik dobrých volejů. Ale ustál jsem to a teď jsem ve svém prvním finále na pětistovce," těší se Bautista.

Pouille s Bautistou se v neděli střetnou počtvrté. Dvakrát zvítězil Španěl, naposledy - na US Open 2016 - se však z výhry radoval o šest let mladší Francouz.

"V posledních měsících má velmi dobré výsledky. Dnes odehrál velmi těžký zápas, ale zítra to bude hodně těžký soupeř," prohlásil Bautista.

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené rabské emiráty, tv. povrch, 3.057.135 dolarů
páteční výsledky (02. 03. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Pouille (2-Fr.) - Krajinovič (7-Srb.) 6-3 6-7(4) 7-6(5)
Bautista (3-Šp.) - Jazírí (Tun.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist