Pouille kvůli zranění loktu přijde o ATP Cup i obhajobu semifinále na Australian Open

23. 12. 2019, 20:50
Aktuality 0
Lucas Pouille musel zrušit start na lednovém Australian Open, kde měl obhajovat body za letošní semifinále. Dvaadvacátý hráč světového žebříčku má problémy s pravým loktem, kvůli němuž nehraje od poloviny října.
Profily hráčů
Lucas Pouille

"Asi si dovedete představit, jak moc jsem zklamaný a smutný," uvedl na sociálních sítích Pouille, který kvůli bolestem přišel už i o finálový turnaj Davis Cupu. Před dvěma týdny se představil na exhibici v Rijádu, po čtvrtfinálové porážce s Davidem Goffinem nenastoupil k utkání o umístění.

Pětadvacetiletý Francouz vedle Australian Open zmešká také premiérový ročník ATP Cupu v australském Adelaide, kde Francii čeká ve skupině A Srbsko, Jižní Afrika a Chile.

Kdo v týmu kapitána Gillesa Simona místo 22. hráče světa Pouille vedlea Gaëla Monfilse a Benoitea Pairea je zatím nejisté. V úvahu připadají Jo-Wilfried Tsonga, Adrian Mannarino či Jérémy Chardy.

Pouille na letošním Australian Open vypadl až v semifinále s Novakem Djokovičem a vytvořil si grandslamové maximum. Na dalších pěti turnajích ale nezvládl vždy hned svůj úvodní zápas a sérii šesti porážek ukončil až na konci dubna na domácím antukovém challengeru v Bordeaux, kde si nakonec zahrál jediné letošní finále a získal titul.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist