Pouille ve Vídni poprvé přehrál krajana Tsongu a slaví nejcennější titul

29. 10. 2017, 15:32
Aktuality 6
ATP VÍDEŇ - Třiadvacetiletý Lucas Pouille přehrál ve finále turnaje ve Vídni poprvé v kariéře krajana Jo-Wilfrieda Tsongu 6-1 6-4 a získal tak svůj třetí letošní a celkově čtvrtý titul na okruhu ATP. Dnešním vítězstvím navíc Tsongovi vrátil finálovou porážku z turnaje v Marseille a vůbec poprvé ovládl turnaj kategorie ATP 500.
Lucas Pouille

Jo-Wilfried Tsonga se v posledních měsících trápil. Zatímco v první polovině sezony ovládl turnaje v Rotterdamu a v Marseille a zahrál si čtvrtfinále Australian Open, od květnového triumfu v Lyonu nevyhrál na žádném turnaji víc jak dva zápasy, a navíc ho v září po US Open začalo bolet koleno.

Jeho účast na akcích v závěru sezony byla nejistá, dvaatřicetiletý Francouz ale zdravotní problémy po třech týdnech klidu vyřešil a dostal se do laufu. Minulý týden v Antverpách získal čtvrtý letošní titul a tento týden na oblíbeném turnaji ve Vídni prodloužil svou neporazitelnost na osm utkání, když postoupil znovu do finále.

V něm už ale osmý nasazený Francouz neuspěl. Stopku mu v Rakousku vystavil třiadvacetiletý krajan Lucas Pouille, který se do finále turnaje ATP 500 probojoval poprvé v kariéře. Ve finálovém duelu, který trval hodinu a 13 minut hry neztratil Pouille ani jednou podání, zatímco sám Tsongu třikrát brejknul, a nakonec nad ním poprvé v kariéře zvítězil 6-1 a 6-4.

"Porazit Joa a ještě k tomu ve finále, je pro mě cenné vítězství. Celý týden jsem se tu cítil velmi dobře a tušil jsem, že bych tady mohl udělat dobrý výsledek. Ale že to dopadne až takhle skvěle, jsem nečekal," radoval se Pouille.

Pouille ve Vídni vybojoval třetí letošní a celkově již čtvrtý titul na okruhu ATP. Na podniku kategorie ATP 500 ale uspěl vůbec poprvé.

Tsonga i přes finálovou prohru ještě může příští týden na Masters 1000 v paříži bojovat o kvalifikaci na Turnaj mistrů, potřebuje však postoupit minimálně do semifinále a doufat v zaváhání konkurentů.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 2.621.850 eur
nedělní výsledky (29. 10. 2017)
• Dvouhra - finále •
Pouille (Fr.) - Tsonga (8-Fr.) 6-1 6-4

Komentáře

6
Přidat komentář
dunphy
Super! Dnes mi udělala radost Caro a chvíli potom i Lucas. Dobrý to den pro mě jakožto fanouška. :)
Reagovat
Lunej..
gratulka, Lucas je sympaťák, takže mu to přeju. :)
Reagovat
turista
Lucas Pouille toho v budoucnu může hodně vyhrát. Má na to.
Reagovat
Nola
Tsongic sa celkom pomiatol :D nechce sa mu na TM, ale viem o jednom uzivatelovi, ktory dnes bude slavit :D
Reagovat
Kozoroh
Tak pozor, záleží ještě na dnešním výsledku DelPa v Basileji!
Reagovat
smazaný uživatel
Kozoroh svoje krátkozraké víťazstvo.

Djokovic bude v Austrálii určite 12-16, istá vec. otázka času..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist