Pozice světové jedničky je pro Šwiatekovou jako výhra na grandslamu

29. 3. 2022, 09:32
Aktuality 11
Polská tenistka Iga Šwiateková považuje posun na první místo světového žebříčku za stejný úspěch jako předloňský triumf na Roland Garros. Nyní je však na větší tlak i pozornost mnohem lépe připravená.
Profily hráčů
Iga Šwiateková (© AFP)

Dvacetiletá Šwiateková se stane novou světovou jedničkou v pondělí. Na prvním místě pořadí WTA vystřídá Australanku Ashleigh Bartyovou, která v pětadvaceti letech nečekaně ukončila kariéru.

A zatímco po předloňském triumfu na pařížském grandslamu měla Šwiateková problémy vyrovnat se s náhlou pozorností médií, sponzorů i fanoušků, nyní je na další výrazný úspěch v kariéře připravená.

"Myslím, že tohle a Roland Garros jsou srovnatelné úspěchy. Ale teď mám větší očekávání, radost, protože tehdy jsem vůbec netušila, co mě čeká a jak se s tím vyrovnám," citovala Šwiatekovou agentura Reuters.

"Teď cítím, že jsem na to připravená. Po titulu z Paříže jsem o sobě hodně pochybovala, ale teď všechno vidím pozitivně. Po Roland Garros to byl hrozný chaos," přidala vítězka pěti turnajů.

Šwiatekové, která ve čtvrtfinále probíhajícího turnaje v Miami nastoupí proti Petře Kvitové, pomohla spolupráce se sportovním psychologem. "Dřív pro mě byla prohra konec světa, teď jsem na nepříjemné situace připravená," uvedla.

"A po Roland Garros jsme se také začali připravovat na to, jak se vyrovnat s případným úspěchem. Očekávání okolí se mi už podařilo vyblokovat, ale vždycky jsem měla problém spíš s nároky, které jsem měla sama na sebe," řekla Šwiateková.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Rafaeoli25
Obojí má zásadní hodnotu, GS přece jen ale stavím o něco výš, ale ne o tolik.
Reagovat
Mony
.. a potichoucku někde v dali, Japonce úsměv na rty se valísmile
Reagovat
blixa
Naomi určitě sem tam něco vyhraje, třeba i GS, ale No.1 chce konzistenci a to bude pro ni moc těžký ...
Reagovat
tommr
aspon někdo je normální a nevykřikuje že jí žebříček nezajímá. U mě má za to malý plus ... smile
Reagovat
RFanousek
Tak určitě to víc zajímá mladou vycházející hvězdu než než třeba někoho kdo byl světovou jedničkou roky.
Reagovat
FulnekUltras
po nějaké dočasné šprušli na žebři za pár let neštěkne ani pes smile
Reagovat
Fandina
Dobře Igo. Buď pripravena na všechno. Držím palce. smile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
blixa
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
com
taky budu drzet v pristim kole palce smilesmile Schvalne jestli Kvitovic schyta kanara smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist