Pozvánka na Prague Open. Největšími hvězdami budou Allertová a Pavlásek

13. 7. 2018, 10:31
Aktuality 5
Již brzy startuje letošní ročník turnaje Advantage Cars Prague Open 2018 by Sport-Technik Bohemia, který kombinuje ženský podnik ITF s dotací 80 tisíc dolarů a mužský challenger s dotací 43 tisíc eur. Na pražské Štvanici budou největšími hvězdami Denisa Allertová a Adam Pavlásek. Letošní ročník startuje 21. července kvalifikačními souboji mužů.
Profily hráčů

Hlavní soutěž má jistou minimálně sedm českých tenistek. Mezi nasazenými budou figurovat finalistka ročníku 2015 Denisa Allertová a Tereza Smitková. V hlavní soutěži se představí i loňská finalistka Karolína Muchová, chybět bude naopak loňská vítězka Markéta Vondroušová.

Dorazí také elitní deblistky Barbora Krejčíková a Lucie Hradecká, která od pořadatelů dostala divokou kartu. Volnou vstupenku do hlavní soutěže obdržely ještě Miriam Kolodziejová a Barbora Štefková, jež ve Wimbledonu prošla kvalifikací a poprvé si zahrála hlavní soutěž grandslamu.

O poslední divoké kartě se stále jedná. V kvalifikačních bojích budou hájit české barvy Jesika Malečková, Anastasia Zarycká a Petra Krejsová.

Ze zahraničních hvězd přijedou bývalá členka první padesátky Carina Witthöftová, která by měla být nasazenou jedničkou, dále její krajanka a bývalá světová třiadvacítka Mona Barthelová nebo osmifinalistka letošního ročníku Wimbledonu Jevgenija Rodinová.

"Tak jako vždycky se máme na co těšit. Startovní pole slibuje atraktivní podívanou," uvedl dlouholetý ředitel ženského turnaje Tomáš Petera.

Seznam přihlášených hráček (po otevření odkazu klikněte na "Acceptance List")

Na štvanické antuce budou bojovat také muži. Ženský turnaj je totiž kombinován s mužským challengerem a ani u mužů nebude o česká želízka v ohni nouze. V hlavní soutěži se představí Adam Pavlásek, Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář a Václav Šafránek. Toto kvarteto bude největším tahákem pro diváky.

O divokých kartách zatím rozhodnuto není, ale ředitel mužského turnaje Vladislav Šavrda by rád dal šanci Janu Šátralovi a možná juniorskému vítězi čtyřhry na French Open Ondřejovi Štylerovi.

Seznam přihlášených hráčů

Letošní ročník jednoho z největších českých tenisových turnajů startuje v sobotu 21. července kvalifikačními souboji mužů. O den později zahájí kvalifikaci také ženy. Obě finále jsou na programu v neděli 29. července.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Štvanické turnaje mám mác ráda a vloni jsem nebyla v ČR, takže doufám, že letos se na tenhle turnaj dostanu. Budu tady od středy, takže určitě snad někoho ze svých oblíbenců stihnu.
Reagovat
tommr
škoda, že Markéta Vondroušová nebude obhajovat, ale jinak jsou tam z našeho druhýho a třetího sledu skoro všechny hráčky takže bude na co koukat. Mrzí mě jen, že tam nebude Monika Kilnárová, kterou jsem ještě naživo hrát neviděl ...
Reagovat
EllNino
třeba dostane tu poslední WC ... a nebo WC do kvaldy
Reagovat
Vaslab
Obávám se, že WC jak do kvaldy, tak do hlavní soutěže je pro Moniku nereálná, protože narozdíl od Markéty figurovala v seznamu přihlášených hráček a 10.7. se odhlásila s tím, že dala přednost ITF25k v Maďarsku.
Markéta by teoreticky WC dostat mohla. Zvláště pokud by např. v Gstaadu vypadla v prvním kole, což se, doufám, nestane :)
Reagovat
tommr
u Markéty je při její současný (ne)formě vypadnutí už v prvním kole docela reálný. Nedivil bych se proto kdyby se nakonec na Štvanici přece jen objevila ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist