Prague Open: Rosol, Veselý i Pavlásek vstup do turnaje zvládli ve dvou setech

10. 6. 2014, 17:41
Aktuality 7
Dva nejvýše nasazení hráči challengeru Prague Open Lukáš Rosol a Jiří Veselý dnes zvládli svá úvodní utkání ve dvou setech a bez problémů tak postoupili do druhého kola. Ve Stromovce nezaváhal ani talentovaný Adam Pavlásek, který porazil rozněž bez ztráty setu zkušenějšího krajana Jana Mertla.
Jiří Veselý (@ czech-open.cz)

Tenista Jiří Veselý pokračuje na domácí scéně ve vítězném tažení. Po titulu na challengeru v Prostějově, který vybojoval v sobotu, dnes vstoupil úspěšně i do turnaje stejné kategorie v Praze ve Stromovce.

Druhý nasazený Veselý v prvním kole Prague Open, který se do loňska hrával na Štvanici, porazil Jakuba Filipského hladce 6-2 a 6-0.

"Bylo docela těžké se po vítězství v Prostějově zkoncentrovat, utlumit emoce a jít s čistou hlavou do prvního kola. Navíc jsem nastydl a hrál jsem trochu s nemocí, ale na dalším zápas budu připravený," řekl Veselý na webu turnaje.

Při mečbolu proti loňskému vítězi pardubické juniorky dal 74. hráč světa Veselý z druhého podání eso, které letělo rychlostí 224 km/h. "Ve vyrovnanějším zápase bych si to netroufl," řekl Veselý, který má rekord servisu 234 km/h. "Chtěl jsem to zkusit, cítil jsem, že bych ten rekord mohl překonat."

Míč však po prudkém podání trefil sběračku, které pak tenista jako omluvu věnoval tričko. "Bylo mi jí líto. Byla to malá holka a chytla ránu do břicha. Je mi jasné, jak to muselo bolet," řekl Veselý.

Veselý byl v utkání s osmnáctiletým Filipským velkým favoritem, sám ale přiznal, že i takové zápasy jsou někdy velmi zrádné. "Je to nadějný kluk, který se snaží prokousat výš přes menší turnaje a chce se ukázat. Věděl jsem, že bude hrát uvolněně a že na mě zkusí něco vymyslet."

Český daviscupový reprezentant v zápase nebojoval jen se soupeřem, ale také s počasím, které dnes tenisu příliš nepřálo. "Můj kondiční trenér mě na to dobře připravil. Ale vedra moc rád nemám. Míče dost letí a já mám radši pomalejší kurt, kde můžu mít balony víc pod kontrolou," řekl k dnešním tropickém teplotám.

Do druhého kola postoupil i další daviscupový reprezentant Lukáš Rosol. Turnajová jednička si na kurtech pražské Sparty poradila s Italem Alessandrem Giannessim dvakrát 6-2.

„Tohle je pro mě výborný týden,“ řekl Rosol po utkání. „Stejně bych tu trénoval, tak jsem rád, že si můžu zahrát turnaj, navíc v domácím klubu. Je skvělé, že se turnaj přesunul ze Štvanice sem, a děkuju pořadatelům za divokou kartu,“ dodal.

Svůj první zápas na turnaji v Praze dnes zvládnul také mladý a talentovaný Adam Pavlásek, který si minulý týden na challengeru v Prostějově zahrál poprvé semifinále turnaje takové kategorie. Dnes si devatenáctiletý rodák z Bílovce, jenž v Praze startuje stejně jako Rosol díky divoké kartě, poradil se zkušenějším krajanem Janem Mertlem, kterého porazil 6-3 7-6.

„Neměl jsem lehkého soupeře, ale hrál jsem dobře. Jsem spokojen,“ prohlásil Pavlásek. „Měl jsem set a brejk, ale Honza pak začal hrát líp, proto jsem rád, že jsem to zvládnul. Nebylo to lehké. Jsem ale rád, že hraju zase doma, hrát v Česku je to nejlepší.“

Tenisový challenger Prague Open (antuka, dotace 42.500 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Veselý (2-ČR) - Filipský (ČR) 6:2, 6:0
Pavlásek - Mertl (oba ČR) 6:3, 7:6 (7:5)
Menendez-Maceiras (6-Šp.) - Michalička (ČR) 6:3, 6:4
Viola (7-It.) - Vagnozzi (It.) 6:1, 6:2
Giustino (It.) - Checa (Šp.) 6:2, 7:6 (10:8)
G. Granollers (Šp.) - Hocevar (Braz.) 7:6 (7:4), 6:4
Rosol (1-ČR) - Giannessi (It.) 6:2, 6:2
Marcora (It.) - Pospíšil (ČR) 6:4, 6:3
Lammer (Švýc.) - Štaubert (ČR) 6:0, 6:0
TenisPortal.cz, pragueopen.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Byl jsem tam. Jednou ukazatel ukazal rychlost jirkova podani 239, ale byl to aut
Reagovat
Fandina
auuuuuuuuu ta rychlá rána co dostala sběračka asi moc příjemná nebyla. Tak hlavně, když se nic vážnějšího nestalo.
Reagovat
Fandina
Dneska postup v pohodě a podle předpokladů, Lukáš, Jirka a Adam překvapil, tak jen tak dál a držím palce. Pojď pojď pojď!
Reagovat
tommr
pokud dojde na finále Rosol-Veselý tak turnaj splní svůj účel (snadný body pro naše nejlepší hráče). Jako bonus by to ještě předtím chtělo semifinálovej zápas Veselý-Pavlásek ... :)
Reagovat
Cico93
Výborne Luky a moc držím palce pojd pojd pojd ;)))))
Reagovat
slacker
Zmiz zmiz zmiz :-))
Reagovat
Cico93
;))))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist