Před rokem vyhrály wimbledonskou čtyřhru Siniaková s Krejčíkovou, dnes bude hrát o titul Strýcová

13. 7. 2019, 10:34
Aktuality 28
Před rokem, 14. července 2018, vyhrály Kateřina Siniaková s Barbovou Krejčíkovou čtyřhru ve Wimbledonu, kde zopakovaly úspěch z French Open 2018. Dvojnásobné grandslamové šampionky se pak loni v říjnu staly světovými jedničkami v čtyřhře a Siniaková přišla o první místo v deblovém žebříčku WTA až letos po French Open. Letošní obhajoba wimbledonského titulu pro český pár skončila v semifinále. Dnes bude naopak o trofej usilovat Barbora Strýcová.
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková

Loni v září prohrály Siniaková s Krejčíkovou na US Open také až v semifinále, o měsíc později prohrály až ve finále Turnaje mistryň, přesto zakončily rok na prvním místě žebříčku čtyřhry WTA, což dokázaly jako první Češky po Heleně Sukové a po 26 letech. Letos v lednu vypadly na Australian Open ve čtvrtfinále, v únoru prohrály rozhodující čtyřhru ve Fed Cupu proti Rumunsku a v červnu skončily v Paříži již v 1. kole.

Turnajové trojky před rokem v Londýně ve finále porazily krajanku Květu Peschkeovou s Američankou českého původu Nicole Melicharovou 6-4 4-6 6-0. "Na začátku turnaje jsme tohle nečekaly. Ale teď tady sedíme a máme dva grandslamové tituly. Je to ohromující," řekla poté Siniaková na tiskové konferenci. "Hrajeme dobře, protože si rozumíme a komunikujeme za dobrého i špatného stavu. A naše styly se potkaly, Kateřina hraje rychle a já víc s liftem," dodala Krejčíková.

Do historie Wimbledonu se vloni Krejčíková se Siniakovou zapsaly jako první pár, který po juniorském vítězství dokázal vyhrát také mezi ženami. Před šesti lety společně v juniorkách vyhrály postupně Roland Garros, Wimbledon i US Open.

Přestože cesta tohoto páru letoš skončila již v semifinále, i tak bude mít finále wimbledonské čtyřhry české zastoupení. O první grandslamovou trofej bude dnes na londýnské trávě bojovat Barbora Strýcová spolu se Su-Wei Hsieh.

Komentáře

28
Přidat komentář
VlS
14:00 hlapskej singl a po něm ženskej debl.
Reagovat
pockerface
Já to nechápu, to nemusím být turnaje a vím, že pokud se hraje mužský debl na 3 vítězné sety, že to většinou trvá 4, ale spíš 5-6 hod., tak měli dát ženský po ženském finále a pak mužský a můžou si tam pinkat do půlnoci. Jenže Britové asi nechtěli aby na centru byly ženy singl, ženy debl a pak muži debl, chtěli to prostřídat a takhle to dopadlo. Jestli bude hrát Bára někdy po poledni, tak lidi ještě nevtažený do zápasu a asi jich tam moc nebude. Takže chudák nezažije tu pořádnou atmosféru, kdy jsou lidi vyhecovaný, nažhavený na další zápas. Jestli bude hrát po Rogerovi s Novakem tak to taky nebude moc výhra, protože lidi zase naopak budou emočně vyšťavený, pokud to tedy nebude ze strany Rogera nebo Novaka jednoznačný zápas.
Reagovat
pockerface
tam mi chybí slovo nemusím být organizátorem turnaje
Reagovat
George_Renel
Už je to odloženo na zítřejší poledne.
Reagovat
tommr
to by znamenalo před mužským finále?
Reagovat
George_Renel
Na livescore to tak je. Bára v poledne finále singlu ve tři.
Reagovat
tommr
kéž by to tak bylo. Pokud by ženský hrály až po mužským finále tak hrozí opakování dnešního scénáře. Djokovic je taky schopnej natáhnout svůj zápas donekonečna ...
Reagovat
annah
KOmentátor mužského debla říkal, že ženy budou hrát až po mužském finále. Ale to se mi moc nezdá. Pravděpodobnější mi připadá, že budou hrát před Rogerem s Nolem.
Reagovat
pockerface
Chudák Bára a jak tam naženou ty lidi, kteří to mají naplánované, že dorazí třeba až po 14 hod?, protože tak to mají naplánované, prostě až na mužské finále. Už vidím, jak mění plán a budou tam od 12 hod. Takže to asi bude jako kdyby hrála na kurtu č.2 nebo 12. Podle mého hrstka lidí. A to mohla hrát před narvaným hledištěm.
Reagovat
VlS
Na stránkách Wimbledonu je to jinak 14:00 ( 15:00 SELČ) singl chlapi a pak debl holky
Reagovat
slacker
to jsou curaci 4 tiebrejky, Mahuta nebo ismera uz nikdy nepoustet do All England clubu
Reagovat
FulnekUltras
by myslím bylo všeobecně přijatelné řešení. Beztak jde o druhořadou tenisovou disciplínu.
Reagovat
tommr
souhlas. Hrát mužský debly na tři vítězný je neskutečná deb.lita. Jen to neustále nabourává program ostatních soutěží ...
Reagovat
FulnekUltras
doufám, že ti divočáci to dneska nepotáhnou do 12:12 ;-)))
Reagovat
tommr
ted už je to jedno jak dlouho budou hrát. Na ženský se už dneska stejně nedostane ...
Reagovat
Jon61
Měli nechat napřed hrát ženskou čtyřhru, ta by tak dlouho netrvala.
Reagovat
horska.kraslice
Souhlas. :-(
Reagovat
Jon61
Britové prostě nejsou gentlemani. Mne překvapovala na čtyřhry slušně zaplněná hlediště oproti Paříži, tam o ně nebyl vůbec zájem.
Reagovat
tommr
no pokud dneska budou ženský vůbec hrát tak asi taky před prázdným hledištěm. Po desátý tam vydrží jen hrstka nejvytrvalejších ...
Reagovat
paddy
Organizačně jsou stejně neschopní jako Francouzi, protože jen totální blázen dá Mahuta doprostřed programu. I malé děti ví, že ten je schopen zápas natáhnout do dalšího dne.

Zápas trvá sice trvá již 4 hodiny + zatažení střechy. Naštěstí je už v 5. setu TB, takže již zbývá jen další cca 2 hodiny čekání + přestávka a ve 23.30h by mohl být začít další zápas. Začne vůbec? Nestihne se totiž ani jeden set. Hrát se může jen do 24h.

Jděte radši spát, stejně se bude hrát zítra.
Reagovat
Jon61
Jaký je rozdíl mezi kondomem a Mahutem? Žádný, kondom prodlužuje soulož a Mahut zápasy.
Reagovat
tommr
dneska tam půlhodiny simuloval těžký zranění oka i když ho zasáh jen míček odraženej od země, kterej by neublížil ani kuřeti ...
Reagovat
VlS
Chtěl bys být tím kuřetem?
Reagovat
tommr
se dneska toho finále vůbec nemusí dočkat. Mužskej debl se už hraje víc než dvě hodiny a odehraný jsou jen dva sety z pěti. Pokud budou ti matláci pokračovat podobným tempem i nadále tak neskončí před desátou hodinou a pak už by se zřejmě nemohlo hrát ...
Reagovat
jirkaS
hlavně že se začínalo až v 15:00 :-/
Reagovat
GaelM
To je klasika na všech grandslamech, organizátory zajímají jenom prachy za vysílací časy, že se pak nestíhá dohrávat mají u p*dele :/
Reagovat
annah
V jejich 14.
Reagovat
tommr
v sobotu se ale klidně mohlo začít dřív ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist