Překvapení v Dubaji: Jednička Nišikori nestačil na Hurkacze

27. 2. 2019, 13:23
Aktuality 60
ATP DUBAJ - Kei Nišikori v Dubaji končí překvapivě už ve druhém kole. Nejvýše nasazený v něm nestačil na až 77. hráče světa Huberta Hurkacze, který si připsal premiérový skalp hráče Top 10 a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. V něm se dvaadvacetiletý Polák utká s Gerasimovovem, nebo Tsitsipasem.
Kei Nišikori

Kei Nišikori prožil fantastický vstup do sezony. V Brisbane ukončil skoro tříleté čekání na titul a přerušil sérii devíti neúspěchů ve finálových bojích, na Australian Open došel do čtvrtfinále, v Rotterdamu do semifinále a svou premiéru v Dubaji coby nasazená jednička zahájil vítězstvím nad Francouzem Pairem.

Další výhry se ale jeden z největších favoritů nedočkal. Ve druhém kole totiž překvapivě podlehl 5-7 7-5 2-6 až 77. hráči světa Hubertovi Hurkaczovi, který si připsal premiérový skalp hráče Top 10 a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP.

Nišikori přitom mohl v pohodě vyhrát ve dvou setech. Úvodní dějství však za stavu 5-4 nedopodával a nakonec ztratil tři gamy v řadě. Ve druhé sadě přišel o vedení 5-1, ale tentokrát v koncovce polského outsidera dokázal přetlačit. Rozhodující set ovšem byl naprosto v režii Hurkacze. Polák nečelil jedinému brejkbolu a favoritovi dvakrát sebral servis.

Hurkacz bude o znovu vylepšení svého maxima bojovat proti Stefanosovi Tsitsipasovi. Dvacetiletý Řek po triumfu v Marseille vítězí i v Dubaji, kde dnes v utkání druhého kola smetl 6-3 6-1 běloruského kvalifikanta Egora Gerasimovova. S Hurkaczem před týdnem v Marseille ztratil jen šest gamů.

Ričardas Berankis úspěšně navázal na skalp Daniila Medveděva. Litevský kvalifikant ve druhém kole porazil 6-4 6-1 Denise Kudlu a o své první semifinále na ATP od října 2017 si zahraje s Gaëlem Monfilsem. Vítěz nedávného podniku v Rotterdamu nedal šanci Marcosovi Baghdatisovi a po setech 6-3 6-2 si připsal již sedmou výhru v řadě. Jediný dosavadní souboj vyhrál Francouz.

Roger Federer v Dubaji musel i ve svém druhém vystoupení bojovat o postup ve třech setech. Po Kohlschreiberovi si poradil i se Španělem Fernandem Verdaskem, kterého porazil 6-3 3-6 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšil už na 8-0.

"I když jsem nehrál nejlépe, cítil jsem, že to dopadne dobře v momentech, kdy na tom bude záležet. Sebedůvěra je důležitá a jsem rád, že jsem ji dnes měl," uvedl sedmatřicetiletý Federer, jenž v Dubaji usiluje o zisk jubilejního 100. titulu v kariéře. Ve čtvrtfinále se utká s Maďarem Mártonem Fucsovicsem (h2h 1-0).

Roberto Bautista titul v Dubaji neobhájí. Španělský tenista dnes nestačil 7-6(2) 4-6 3-6 na Nikoloze Basilašviliho. Gruzínec si o své první semifinále od loňského triumfu v Pekingu zahraje s Bornou Čoričem, který vyřadil Tomáše Berdycha.

• ATP 500 DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 2,736.845 dolarů
středeční výsledky (27. 2. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Čorič (6-Chorv.) - Berdych (ČR) 1-6 6-1 7-6(4)
Hurkacz (Pol.) - Nišikori (1-Jap.) 7-5 5-7 6-2
Federer (2-Švýc.) - Verdasco (Šp.) 6-3 3-6 6-3
Tsitsipas (5-Řec.) - Gerasimov (Běl.) 6-3 6-1
Berankis (Lit.) - Kudla (USA) 6-4 6-1
Fucsovics (Maď.) - Struff (Něm.) 6-4 6-2
Monfils (Fr.) - Baghdatis (Kypr) 6-3 6-2
Basilašvili (Gruz.) - Bautista (Šp.) 6-7(2) 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

60
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
ipko
Roger podľa mňa zatiaľ nehraje príliš dobre, naozaj som mal chvíľami pocit, že ho Verdasco prehráva.. ten game, kde odvrátil BB esom a ešte zahral šťastnú výmenu na sieti, sa ukázal ako zlomový.. na returne Rogerovi pri brejku tiež pomohla páska.. nepáči sa mi hlavne hra na returne, tam sa dnes dostával k šanciam veľmi ťažko, na druhej strane, Nando hral dnes svoj strop a aj servis mu šlapal.. s Fucsovicsom ale ľahký zápas rozhodne nečakám..
Reagovat
smazaný uživatel
Maďara porazi, ale Federer uz nikdy nic velké nevyhrá. Urobí dobre, ak sa bude po sezóne venovat zahradke, alebo podobnym cinnostiam, kde este moze byt pre svet prospešný..

Dve vydreté vyhry s hracmi dlho za zenitom, uz 7-8mes je fakt marny, mozno uhaluzi este mensi titul, ked sa vyhne top hracom.
Reagovat
Roger_Federer
Noo vestec, a Rafik, finalista AO neprejde z nekolika mecbolu pres Kyrgyosa ve druhem kole 500stovky :):).
Reagovat
Ondra979
:))
Reagovat
Patik
:DD
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi strašný retard. Po měsíční pauze hrát ve dvou dnech proti Kohlimu a Verdascovi není stejné, jako potkat mladého podělaného kvalifikanta. Ale to bys musel tenisu rozumět, což je v tvém případě nereálné.
Reagovat
Chrenda
tak z Berďou to nebude tak růžové, jak to vypadalo z kraje roku. Forma odkráčela v dál. Škoda. Bude mít hoňku, dostat se do dvacítky, ale flintu do žita bych ještě neházel. :-)
Reagovat
Ondra979
s dvacitkou bych nepocital, ono bude fuska i ta tricitka, ale ta je prece jen realnejsi. Dneska to mel dat, skoda..
Reagovat
Ondra979
no ten to zlamil, skoda, sice neni jiste, jestli Roger postoupi, ale potencialne by byl Bera si o neco lepsi souper..ale uvidime, zatim je to jedno
Reagovat
Nola
Bornu caka Bazil, ziadny jednoduchy super... ak zaspi zaciatok, ako dnes, tak sa mu to moze vypomstit
Reagovat
EllNino
Uplně stejný jako včera Jirka, zakončil to 3 chybama zasebou
Reagovat
turista
To je ale blbá porážka ten Berďa.
Reagovat
com
ani ne, Borna je sympatak :)
Reagovat
Patik
no hlavne keď udiera do lopty..akoby prežíval orgazmy..
Reagovat
Nola
vcera som nevidela cely zapas, dnes bol ale Borna lepsim hracom od 2.setu, servis si uhraval v 3.sete jednoduchsie, celkovo zahral viac vitaznych uderov a vyrobil menej chyb, Tomas mal nejake sance v poslednej hre 3.setu, Borna sa zlepsil oproti predchadzajucemu zapasu, po tom prvom sete som mu ani zamak neverila
Reagovat
janek_da
Aha, zapl jsem si tv, ze se podivam na Berdu
Reagovat
aape
ten Čorič je děsná pinkalka..
Reagovat
Chrenda
za tyátr? Jak to, že Tom prohrál druhý set 6:1? To je mazec, tak snad ho nakonec zlomí.
Reagovat
Chrenda
No toho TB jsem se bál a takhle to dopadlo. :-(
Reagovat
com
konecne Berdulka, tak jak si ho pamatujem :D
Reagovat
lavamancer
6-1 1-6
wtf???
Reagovat
Patik
Wtf..alebo..Wta :)
Reagovat
lavamancer
tak nic, no...
Reagovat
lavamancer
teď za stavu 4-4 a 0-40 jsem už Berďu odepsal. on ale utekl Coricovi z lopaty a gem ještě uhrál.
vede 5-4
Reagovat
Chrenda
No asi si chce pořádně zahrát, když měl takovou dlouhou pauzu. :-) Je to 6:5 a bylo by dobré, kdyby se nešlo do TB. Tak snad ho teď dorazí.
Reagovat
Ondra979
Rogi Rogi, zase ten druhy set. No je treba jit zapas od zapasu, nikdy neni vitezstvi garantovane. Tak at to pada, bylo by to hezke v Dubaji..
Reagovat
lavamancer
musel jsem si promnout oči... 4-0? pěkně na něj Tomáš vlítnul!
Reagovat
lavamancer
první set je doma, Coric je zatím slabej jak čajíček
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Fedexe ideální stav. Berda je pro nej takový walkover
Reagovat
Ondra979
on to Fucsovics vzdava predem nebo co? jen abys to nepo.. jako uz nekolikrat..nikdo neni walkover zatim tady..
Reagovat
lavamancer
Fucsovic bude tvrdý ořech k rozlousknutí.
navíc... Coric zápas zvolna otáčí
Reagovat
Ondra979
jj, nikoho bych nepodcenoval, a Berda ted vypada, ze to spis projede..
Reagovat
Patik
Povedal by som že Federer ako každého iného prinúti aj Fucsovica k výkonu za hranice svojích možností..Roger akoby sa vždy uspokojil s prvým setom kde hrá aktívne a v druhom sete nachvíľu vypustí a začne hrať pasívne..a v treťom sete keď potrebuje opäť zapne a zvýši úroveň svojej hry a aktivitu..neviem či si myslí že si to môže dovoliť že má zápas vo svojích rukách a kontroluje ho s prestávkami alebo naozaj odíde hlavou na nejaký čas..ale môže nato raz doplatiť.
Reagovat
FerrariF50
No nebylo to teda lehký, jak to po prvním setu kdy hrál Verdasco fakt hrozně vypadalo. Ale hlavně, že je to tam :)
Reagovat
smazaný uživatel
Byl bych v klidu. Po měsíci hraní není ten los prvních dvou kol úplně jednoduchý. Filip i Nando jsou slušní hráči, nejsou to nějací kvalifikanti, kteří by se podělali. V těch dvou setech je to hodně osemetne pro všechny nasazené.
Reagovat
turista
Federera čeká pořádný maďarský perkelt. Jak mu bude nebo nebude chutnat to nikdo neví.
Reagovat
spaniel
Rogere, Rogere...vzdycky vymysli blbiny v druhem setu.
Reagovat
ipko
Verdasco je momentálne lepší
Reagovat
ipko
je to slabé od Rogera :/
Reagovat
Padme
nemáte někdo stream na Rogera?
Reagovat
Patik
http://live.harleyquinnwidget.com/freelivematch/6711572956443850.html
Reagovat
Padme
Děkuji, děkuji :-*
Reagovat
smazaný uživatel
No, překvapením bych to nenazval, Nishikori je labilní jako průměrná hráčka WTA. Jediný turnaj, na kterém je trošku favorit je Tokio a Memphis. Na těchto dvou turnajích vyhrál 50% svých titulů. Všichni ví, že i přes post nasazené jedničky je favorit úplně někdo jiný a Nishi jenom doplatil na nereálný žebříček. Tsitsipasovi fandím, ale nevěřím mu, druhý turnaj po sobě ve dvou týdnech bude mít složitý. Snad to vyhraje Federer, protože jinak to bude nějaký No Name winner.
Reagovat
Patik
Federerovi by som to doprial už len preto aby mal konečne pokoj s tou stovkou.. mne to pomaličky lezie na nervy ako sa ho nato pýtajú pred každým turnajom..jemu to musí byť dvojnásobne nepríjemné.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono reálně řečeno - V Dubaji to má celé na svojí raketě. Ten pavouk se mu neskutečně vyčistil a jediná hrozba je Tsitsipas, který jede druhý turnaj ve dvou týdnech za sebou. Jinak to je walkover.
Reagovat
Pe3k
Je to porad o dost lepsi nez kdyz se ho neustale ptaji na vek, kdy uz bude koncit atd.
Reagovat
Patik
Ale táto otravná otázka ktorú mu kladú častejšie pred každým turnajom ho dostáva viac pod tlak ako otázka ktorá nieje až taká aktuálna v koľkých rokoch ukončí kariéru.
Reagovat
Pe3k
Jasne, Federer je pred prvnim kolem atp 500 Dubaj pod tlakem :D
Reagovat
Patik
nie vyslovene pod silným tlakom ale má to v hlave chce vyhrať ten zápas ten turnaj aby dosiahol tú stovku..je to jedna z mét ktorú chce dosiahnuť a niekedy čím viac chceš tým viac to nejde.
Reagovat
Kozoroh
V Memphisu tenisový turnaj skončil, poslední ročník byl odehrán před dvěma lety.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, vidíš. Díky za info. Tím pádem se Nishiho potenciální šance na titul zúžila jen na Tokio.
Reagovat
Davor1
Taky humus som snad od Nishiho este nevidel. Sestkrat v zapase pustit servis challengerovemu drevakovi, prvy set z 5-3 na 5-7,druhy z 5-1 na 5-5 a ten treti sa neda slovami ani opisat. Ide to s nim pekne dolu vodou...
Reagovat
turista
To je teda bomba na druhou! Nišikori nesplnil povinnou rutinní výhru.
Reagovat
annah
Něco jako Roger pred dvěma lety! Tak jen aby dnes GOAT Nishiho nenasledoval!
Reagovat
Patik
Tak to už by som ozaj prestal kukať tenis..outsideri prebrali vedenie Atp.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jenom čekám, kdy vyhučí Tsitsipas. Musí být hotový, vyhrál ve Francii, pak hned přelet do Dubaje. Pokud to nebude dneska, tak zítra určitě.
Reagovat
Marduch
Tsitsi je mládě, z pohledu regenerace má oproti hráčům nad 30 výraznou výhodu.
Reagovat
turista
To ano protože tady není Nadal. Ten by Tsitsipasovi tenis zase otrávil jako celé next gen.
Reagovat
Kozoroh
To se nestane. Ne nadarmo se Verdascovi přezdívá 'Fiasco'.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist