Premiéra v pozici světové jedničky. Turnaj v Halle je pro mě výjimečný, říká Sinner

16. 6., 17:52
Aktuality 17
Jannik Sinner (22) si na Halle Open v ostré akci vyzkouší novou roli světové jedničky. Před začátkem akce prohlásil, že mu generálka na travnatém dvorci může zvednout sebevědomí před Wimbledonem. Nedočkavě vyhlíží také blížící se pařížskou olympiádu.
Profily hráčů
Jannik Sinner (© AFP)

Sinner, který po French Open vystřídal v čele žebříčku ATP Novaka Djokoviče, využije německý podnik jako jedinou soutěžní rozcvičku před slavným londýnským grandslamem. Ten začíná 1. července.

"Je to pro mě výjimečné. Moc akcí na trávě pro mě není, jen tahle a Wimbledon. Ale je příjemné být zpátky na tomto povrchu, bude to úplně jiné. V prvních dnech si musíte zvyknout na pohyb, což je náročné. Už v prvních kolech navíc můžete narazit na hráče, který má cit pro trávu," vysvětlil Ital.

Nejvýše nasazený hráč začne na nejrychlejším povrchu na stadionu, který je navržen jako zmenšená replika wimbledonského centrálního dvorce s pohyblivou střechou. Sinner navíc uvedl, že má slabost pro tento podnik, na němž hrál dosud pouze jednou. Loni ve čtvrtfinále se vzdal proti Bublikovi kvůli zranění. "Letos mi to může jen pomoci, můžu si zvednout sebevědomí před Wimbledonem," řekl mladý Ital.

Rodák ze San Candida dorazil do Halle po přijetí v rodné vesnici. Původně měl do vlasti zavítat po zisku svého prvního grandslamového titulu na lednovém Australian Open, ale termínová kolize jeho návrat odložila.

"Bylo příjemné sdílet tento okamžik s mým malým rodným městem. Všichni jsme společně slavili a já jsem mohl strávit čas s blízkými. Bylo hezké vidět přátele a rodinu," přiznal Sinner.

Sinner při přípravě na Wimbledon myslí i na pařížskou olympiádu: "Bude to jedinečný a výjimečný okamžik v mé kariéře, moje první olympiáda. Těším se na setkání s ostatními sportovci, na to, jak trénují, jak je poznám. Italský tým bude hodně početný a je mi ctí být jeho součástí."

V pondělí dopoledne se Sinner utká v prvním kole v Halle s nasazeným 23. hráčem žebříčku ATP Nizozemcem Tallonem Griekspoorem.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
sojka1
Rogerovo Halle nesleduju z ciste osobni nostalgie, ale obecne neco presto pobavilo: ze Mats W. neuznava Jendu jako sv. jednicku, lidi pry vzdycky daji spis na vlastni oko nez na nejake cifry, takze je pro neho jasnou jednickou Carlos... :-)) Nijak to neprozivam, ale znam a chapu, mne Rogera (historicky) taky nikdo nevymluvi, prece se "podivam a vidim"... :-))
Druhe pobaveni mi pripravil Pomuckar v Queens (neni kam to napsat).....jednak se moc tesim z jeho navratu a hlavne jsem napnuta, co prida k rukavum, ortezam, ortopedickym vlozkam, bedernim pasum, chranicum na zuby atd. ;-) jednak je prima, ze dneska v te divocine prestrilel rovnou dva - Camerona i Karlovice, frajer.... :-)
Reagovat
Vestec
Kdo nemá rád travičku, není tenisový fanda
Reagovat
Krisboy
Pro mě je taky výjimečný - jediný turnaj ATP, který jsem kdy navštívil.
Reagovat
Pe3k
Nejlepší tenista
nejhorší vlasy
Reagovat
Petr_Fisk
Rafovy vlasy se Ti líbí víc?
Reagovat
Krisboy
Napadlo mě totéž, ale nechtěl jsem rýpat do psychicky slabších jedinců
Reagovat
Pe3k
Tak Rafovy vlasy už mají to nejlepší za sebou
Reagovat
Petr_Fisk
Už asi tak 300 let.
Reagovat
australan.tenis
Jaké vlasy? Kde? :)
Reagovat
Petr_Fisk
Reagovat
turista
Halle tam si jezdil Federer většinou pro titul.
Reagovat
australan.tenis
Samozřejmě, bez Djokovice easy.
Reagovat
Patik
Prvé zápasy pri zmene povrchu sú vždy trošku tricky takže dúfam že ho Griekspoor pošle hneď domou.
Reagovat
australan.tenis
Jestli má Jan ambice na výhru ve Wimbledonu, tak si musí musí se soupeři typu Griek vytřít řiť.
Reagovat
Vestec
Travička v Halle a Queensu
Reagovat
PTP
No Griekspoor do 1.kola na zahřátí - to nebude jednoduchý
Reagovat
Krisboy
Aby se hned nepřehřál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist