Premiéru na černém kurtu v New Yorku vyhrál Anderson

19. 2. 2018, 00:12
Aktuality 6
ATP NEW YORK - Historicky prvním vítězem turnaje ATP hraném na kurtu s černým povrchem je Kevin Anderson. Nejvýše nasazený Jihoafričan v New Yorku zdolal všechny čtyři soky po třísetovém boji, když si ve finále poradil s domácím Samem Querreym.
Profily hráčů
Kevin Anderson

Kevin Anderson v úvodu sezony vyhrál exhibici v Abú Dhabí a na turnaji ATP v indickém Pune se dostal do finále. Na Australian Open však vypadl hned v prvním kole s Britem Edmundem a od té doby měsíc nehrál.

Do zápasového zatížení se vrátil až po měsíci v New Yorku, kde si před půl rokem zahrál své jediné grandslamové finále. A na východě Spojených států amerických se mu dařilo i tento týden na novém halovém podniku ATP 250, který se hrál poprvé v historii na černém povrchu. 

Jednatřicetiletý Jihoafričan v New Yorku potvrdil roli nasazené jedničky, i když všechny čtyři soupeře zdolal po třísetovém boji a třikrát rozhodl až v závěrečném tie-breaku. Ve finále udolal 4-6 6-3 7-6 domácího Sama Querreyho

Na úvod finálového duelu Anderson vedl 2-0, ale o výhodu brejku rychle přišel a nakonec první set prohrál. Ve druhé sadě se ale rychle dostal do trháku a vedení 5-0 a navzdory ztracenému servisu a čtyřem nevyužitým setbolům vývoj srovnal. Ve třetím dějství už žádný brejk k vidění nebyl a jihoafrický tenista vyhrál už čtvrtý tie-break v řadě.

Jedenáctý hráč světa Anderson ve svém již 15. finále získal teprve čtvrtý titul, z toho třetí v Americe. V minulosti triumfoval v Johannesburgu 2011, Delray Beach 2012 a ve Winston Salemu 2015.

Třicetiletý Querrey má po dnešku finálovou bilanci 10 výher a 8 porážek. 

Oba finalisté se nyní přesouvají na venkovní kurty do Delray Beach. Anderson se v prvním kole utká s Rusem Jevgenijem Donským, předloňský šampion Querrey se střetne s krajanem Taylorem Fritzem.

• ATP 250 NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 668.460 dolarů
nedělní výsledky (18. 02. 2018)
• Dvouhra - finále •
Anderson (1-JAR) - Querrey (2-USA) 4-6 6-3 7-6(1)
• Čtyřhra - finále •
Mirnyj/Oswald (2-Běl./Rak.) - Koolhof/Sitak (Niz./N. Zél.) 6-4 4-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
Dobře Kevine. V NY se mu evidentně daří. A koukám, že dostal nějakou zvláštní cenu, namalovanou. A černý kurt se mi líbil.
Reagovat
smazaný uživatel
To finále bylo fakt tragický, čekal jsem hezkou mlácenou a dominanci servisu, ale ty klauni se tam dva sety breakovali jak ženský...
Reagovat
smazaný uživatel
Evidentně ten turnaj nikoho moc nezajímá.
Reagovat
PetaM
Nehrál tam Roger ani Petra :D
Reagovat
kada.tom
spíš tam obecně nebylo moc zajímavé obsazení, teda pro Američany možná i jo, ale pro nás ne :-D
Reagovat
Herbert_Hoover
Hlavně tam nehrál Berdych, tudíž se vlastně Kevinovo vítězství ani nepočítá. :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist