Premiéru Sparta Prague Open ovládla Hradecká

16. 5. 2010, 14:01
Aktuality 1
ITF PRAHA - Česká tenistka Lucie Hradecká vyhrála premiérový ročník turnaje ITF Sparta Prague Open v pražské Stromovce. Fedcupová reprezentantka a 78. hráčka světa potvrdila v dnešním finále roli nasazené jedničky a porazila Chorvatku Alju Tomljanovičovou 6-1 7-6.
Lucie Hradecká

"Každé vítězství je super a teď to zúročit i na větších turnajích. Jsem ráda za těch pět vítězných zápasů, byla to super příprava na Štrasburk i blížící se Roland Garros," řekla Hradecká. Ve Štrasburku ji v příštím týdnu čeká obhajoba loňské finálové účasti.

Pražská rodačka Hradecká, svěřenkyně trenéra Jiřího Fencla, vyhrála první set snadno za čtyřiadvacet minut. V chladném počasí dobře podávala a těžila z chyb sedmnáctileté soupeřky, dcery kapitána chorvatských olympijských vítězů v házené z Atlanty 1996.

Ve druhé sadě přidala 197. hráčka světa Tomljanovičová na důrazu a odskočila do vedení 3:1. Čtyřiadvacetiletá Hradecká se ale sérií tří her dostala zpět do zápasu a utkání ukončila ve zkrácené hře. "Soupeřka hrála skvěle. Je mladá a má toho hodně před sebou," řekla Hradecká.

Hradecká získala svůj jubilejní patnáctý vavřín na turnajích okruhu ITF a třetí na českém území. Doma dokázala zvítězit v Průhonicích v roce 2005 a o rok dříve ve Starých Splavech, oba turnaje měly dotaci deset tisíc dolarů. Sparta Prague Open měla dotaci padesát tisíc.

- ITF PRAHA (Česko, antuka, 50.000 dolarů) -
nedělní výsledky (16. 05. 2010)

Dvouhra - finále:
Hradecká (1-ČR) - Tomljanovičová (Chorv.) 6-1 7-6(4)

Čtyřhra - finále:
Zecová-Peškiričová/Lykinová (4-Rus./Slovin.) - Hrdinová/Cetkovská (ČR) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist