Premiéru turnaje WTA v Lotyšsku vyhrála domácí Sevastovová

28. 7. 2019, 22:17
Aktuality 20
WTA JURMALA - Historicky první turnaj WTA v Lotyšsku vyhrála domácí Anastasija Sevastovová. Nasazená jednička na antuce v Jurmale ve svém prvním letošním finále otočila nepříznivý vývoj proti Polce Katarzyne Kawaové a ukončila rok dlouhé čekání na svůj celkově čtvrtý titul.
Anastasija Sevastovová

Minulý týden Anastasija Sevastovová neobhájila titul na antuce v Bukurešti, své rok dlouhé čekání na titul ale jen o týden oddálila. Náladu si spravila před domácími fanoušky v Jurmale, kde se konal premiérový podnik WTA. 

Devětadvacetiletá Lotyška potvrdila roli nasazené jedničky, některé výhry ale musela vybojovat. Především ta v dnešním finále proti Katarzyně Kawaové se nerodila snadno, neboť prohrávala 3-6 a 0-2. Vývoj však otočila a po 2 hodinách a 9 minutách zvítězila 3-6 7-5 6-4. 

"Jsem neskutečné šťastná. Získat titul před domácím publikem je úžasný pocit. Byl to jeden z nejlepších turnajů, na kterém jsem kdy hrála," radovala se Sevastovová, která navázala na své triumfy z Oeirasu 2010, Mallorky 2017 a Bukurešti 2018.



Sevastovovou v pondělí bude dělit pouhých 9 bodů od premiérového posunu do Top 10. V nadcházejících týdnech ji ovšem čekají těžké obhajoby: čtvrtfinále v Montrealu, semifinále na US Open či finále v Pekingu.

Šestadvacetiletá Kawaová, až 194. hráčka žebříčku, hrála hlavní soutěž na okruhu WTA poprvé v kariéře a v Lotyšsku se prodrala z kvalifikace až do finále. A od senzačního triumfu ji dokonce dělily pouhé tři míče, vedení 6-3 a 5-4 ale neudržela.

• WTA INTERNATIONAL JÜRMALA •
Lotyšsko, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (28. 07. 2019)
• Dvouhra - finále •
Sevastovová (1-Lot.) - Kawaová (Pol.) 3-6 7-5 6-4
• Čtyřhra - finále •
Fichmanová/Stojanovičová (Kan./Srb.) - Ostapenková/Voskobojevová (1-Lot./Kaz.) 2-6 7-6(1) 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Titul doma je super.
Opět 9 bodů za top 10... Ale jak Aryna, tak Sloane tento týden můžou nějaké body nahnat.
Reagovat
FulnekUltras
Jaký máš coby expert názor na přechylování? ;-)
Reagovat
com
nazyvat toto individuum expertem :D to je asi vtip stoleti
Reagovat
FulnekUltras
čekám, že když tak hodí aspoň nějaký odkaz na ten jejich ústav ;-)))
Reagovat
Mantra
tam ale předváděla za tenis, byla hrůza. Všude jinde by to do toho finále ani nedotáhla, natož vyhrát,to bylo vítězství vůle.
Reagovat
turista
Na to, že Sevastovová vyhrála titul není nic špatného. Mnohokrát zahrála výborně na turnajích a nakonec odjela s nepořízenou. Tak tady jí to osud vynahradil.
Reagovat
smazaný uživatel
ano
Reagovat
com
ne
Reagovat
tommr
byla i přes porážku ve finále jednoznačně největším překvapením turnaje. Škoda, že ve finále nedokázala dotáhnout slibný vedení ...
Reagovat
dadaft
víkendové zápasy už jsem sice neviděl, ale na to, že to byl první ročník, povedený turnaj, který přes slabší obsazení nabídl docela dost kvalitních zápasů....

gratulace Stázině, doma je doma.
Reagovat
smazaný uživatel
Stazinka super :333
Reagovat
EllNino
určitě velká událost :) sice malý turnaj, ale s třešničkou
Reagovat
blixa
Ona se jmenuje Anastasija Sevastova. To jméno je slovanské a je již přechýlené.
Reagovat
aligo
To tady nikdo neřeší :( klidně a š čistým svědomím píší Sharapovová :/ Jako by v Rusku psali Kvitovova :D
Reagovat
slacker
kdyz uz chces argumentovat Ruskem tak co to zkusit tim ze zaznes nejdrive chapat jak to delaji v Rusku, rusky by to bylo koncovkou -a , a tedy bud Kvitova nebo kvita v zadnem pripade Kvitovova.
Reagovat
FulnekUltras
veřejnoprávně je to zatím ještě zcela v pořádku - Sevastova jako jediný správný tvar používá celý svět s výjimkou Česka a Slovenska
Reagovat
double10
Mně se z toho vždy chce zvracet.. Nikdy jsem nepochopil smysl přechylování. Nechápu proč nepoužívat jména tak, jak je má člověk v občance. Vypadá to naprosto úchylně. A je jedno Jestli je to Sevastovová nebo Kawaová.
Reagovat
slacker
Prechylene rusky ale ne cesky, cizi zpusoby prechyleni nemaji zadny vyznam pro ceske prechyleni. prechyleni se dela mimojien aby prijmeni znelo zensky a dalo se sklonovat podle zenskych rodovych vzoru

Vtipne jak nazi-antiprechylovacum vubec nevadi zapleveleni anglickou transkripci zejmena ruskych a cinskych jmen. Sharapovova je prece Šarapovova
Reagovat
Krisboy
"nazi-antiprechylovac" ??? Co to prosatana je???

Máme se začít bát? Utéct do hor? Emigrovat? Oprášit protiatomové kryty?
Reagovat
EllNino
co kdyby se tu zase jednou řešil tenis?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist